Bıçak Sanatı - Forum

Avcı balası 2 (O2 Limba)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Avcı balası 2 (O2 Limba)
« : 18 Temmuz 2019, 18:34:15 »
Çelik : 02
Boy : 23 cm
Namlu : 11,5 cm
Kalınlık : 4 mm
Kabze : Limba (Cengiz arkadaştan)
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2019, 18:40:02 Gönderen: dela »

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
Ynt: Avcı balası 2 (O2 Limba)
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2019, 20:18:23 »
hocam ellerinize sağlık, hızınıza kocaman bir maşallah diyelim :) ben namlunun diğer yüzünü açtım, güzel oldu diye  sevinmeye kalmadan siz bir tane daha toplamışsınız, formu zaten harika, karartma da çok güzel olmuş, bu formu yakalayınca,  saçaklı keçe ile polisaj yapılsa nasıl olur diye düşündüm hep, hatta çakının namluda uygulamayı düşünüyorum, tabi önce saçaklı keçe bulmam lazım, :) saygılar hocam :)
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2019, 12:18:06 »
hocam ellerinize sağlık, hızınıza kocaman bir maşallah diyelim :) ben namlunun diğer yüzünü açtım, güzel oldu diye  sevinmeye kalmadan siz bir tane daha toplamışsınız, formu zaten harika, karartma da çok güzel olmuş, bu formu yakalayınca,  saçaklı keçe ile polisaj yapılsa nasıl olur diye düşündüm hep, hatta çakının namluda uygulamayı düşünüyorum, tabi önce saçaklı keçe bulmam lazım, :) saygılar hocam :)

Sağolasın.
Polisaj yapılabilir ancak amaç paslanmayı geciktirme olunca böyle...

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #3 : 19 Temmuz 2019, 16:05:30 »
eyvallah hocam, polisaj derken bu halini parlak siyah yapmak demiştim, çelik beyazlamadan bu hali ile ışıldayacak, :) 

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #4 : 19 Temmuz 2019, 16:16:49 »
Polisaj karartmayı alıyor malesef. Eline sağlık abi
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #5 : 19 Temmuz 2019, 19:57:45 »
eyvallah hocam, polisaj derken bu halini parlak siyah yapmak demiştim, çelik beyazlamadan bu hali ile ışıldayacak, :) 

Cengiz'in de dediği gibi, bu tür karartma dayanıksız. Daha güçlü karartma uygulamalarında olabilir.  ::)

Sağolasın.  :)

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #6 : 19 Temmuz 2019, 20:16:57 »

Cengiz'in de dediği gibi, bu tür karartma dayanıksız. Daha güçlü karartma uygulamalarında olabilir.  ::)

Sağolasın.  :)

cevabınız için teşekkür ederim, benim her şey sıfırdan başlayacak, ve mümkünse ck75 olmayacak, kabzanın bir kanadına 2 delik açabildim, yeni uçlar aldım geldim, onlar da rahmetli oldu :(

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #7 : 20 Temmuz 2019, 00:35:29 »
.......
cevabınız için teşekkür ederim, benim her şey sıfırdan başlayacak, ve mümkünse ck75 olmayacak, kabzanın bir kanadına 2 delik açabildim, yeni uçlar aldım geldim, onlar da rahmetli oldu :(

Birincisi çelik yumuşatılacak.
Matkapla deliyorsan yavaş devirle önce 3'le del. Sonra 4'le. kaça kadar deliyorsan tek tek çık.
Sorun olmaması lazım.
Makina takımın matkap uçları iyidir.
Matkap ucu rahmetli olmaz. Biletir diriltirsin.   ;)
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2019, 00:38:20 Gönderen: dela »

bullarika

• 59
  • Meslek: gemi makineleri işletme
  • Yer: İSTANBUL/AVCILAR
« Yanıtla #8 : 20 Temmuz 2019, 19:23:05 »
.......

Matkapla deliyorsan yavaş devirle önce 3'le del. Sonra 4'le. kaça kadar deliyorsan tek tek çık.
Sorun olmaması lazım.

Matkap bilemek ustalık göstergesidir bu konuda cok hassasım. Cok fazla tesviye atölyesinde ticari işletmede düzgün bilenmemis matkap ile calisanlari köreldi diye baska matkaba gecenleri gördüm. Düzgün bilenmis bir matkabin çalisma zevki çok başka oluyor.

Düzgün bilenmemis matkap ve istiflenmiş eğe kızmızı noktam  ;D

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #9 : 20 Temmuz 2019, 22:36:05 »
.......

Sorun olmaması lazım.

Matkap bilemek ustalık göstergesidir bu konuda cok hassasım. Cok fazla tesviye atölyesinde ticari işletmede düzgün bilenmemis matkap ile calisanlari köreldi diye baska matkaba gecenleri gördüm. Düzgün bilenmis bir matkabin çalisma zevki çok başka oluyor.

daha öncekileri hala kullanıyorum ustam, kurşun kalem misali ufaldılar gittiler, :) ama ustalarımızın dediği gibi çeliğin iyi yumuşatılması gerekiyor sanırım, yani  tekrar yumuşatmam gerekiyor, 2 tane 1 metrelik 1060 siparişi verdim, sanırım onlar ile yeniden kabza yapacağım,  bu parçaları da müsait bir zamanda tekrar ısıtıp toprağa gömerim, :) 5155 lerde o şekilde kullandım, hatta ilk açtığım uçta şaşırmıştım, dik matkap misali çapak çıkmıştı, 

bullarika

• 59
« Yanıtla #10 : 20 Temmuz 2019, 23:33:21 »
.......

Sorun olmaması lazım.

daha öncekileri hala kullanıyorum ustam, kurşun kalem misali ufaldılar gittiler, :) ama ustalarımızın dediği gibi çeliğin iyi yumuşatılması gerekiyor sanırım, yani  tekrar yumuşatmam gerekiyor, 2 tane 1 metrelik 1060 siparişi verdim, sanırım onlar ile yeniden kabza yapacağım,  bu parçaları da müsait bir zamanda tekrar ısıtıp toprağa gömerim, :) 5155 lerde o şekilde kullandım, hatta ilk açtığım uçta şaşırmıştım, dik matkap misali çapak çıkmıştı,

Aman hocam usta demiyelim en azından bu forumda henuz cırak bile diyemiyorum kendime.

Yumuşatma tavını geçtiğimiz hafta tecrübe ettim. Mangal kömüründe yuzey perdahı önceden yapilirsa cok fazla katma lasma olmuyo en azindan benim tecruben bu yönde oldu. 800 derecelere kadar cikarip sonrasinda külün icine gömdüm ve közü üzerine yerlestirdim 7 8 saat sonra el yakmayacak ısıya ulasmiş ve cok rahat işlenecek sertliğe inmisti.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #11 : 20 Temmuz 2019, 23:41:43 »
 :) ne desem bilemedim yine hocam :)

ısıtma işini yaptım ama evin önündeki tadilattan artan dere kumunun içine gömdüm, yaklaşık 2 saat sonra çıkardım, hala sıcaktı, sanırım hatam erken çıkarmak oldu, yavaş yavaş öğreneceğiz umarım, :)   bir de közü üzerine koydum dediniz, onu anlamadım  ???

bullarika

• 59
« Yanıtla #12 : 21 Temmuz 2019, 00:03:05 »
:) ne desem bilemedim yine hocam :)

ısıtma işini yaptım ama evin önündeki tadilattan artan dere kumunun içine gömdüm, yaklaşık 2 saat sonra çıkardım, hala sıcaktı, sanırım hatam erken çıkarmak oldu, yavaş yavaş öğreneceğiz umarım, :)   bir de közü üzerine koydum dediniz, onu anlamadım  ???

Arkadasin konusunu meşkul etmiyim özelden yaziyorum size.