Bıçak Sanatı - Forum

italyan Stilettosu- italian switch blade knife

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: italyan Stilettosu- italian switch blade knife
« Yanıtla #20 : 28 Haziran 2011, 12:13:35 »
En sevdiğim ustalardan birisi, Jack Levin:

http://picasaweb.google.com/115129996168905984558/JackLevin#

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 28 Haziran 2011, 13:10:35 »
wayyy bunlar nasıl bıçak böyle işlemeler süper

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 28 Haziran 2011, 13:38:34 »
Yusuf, paylaşımların için teşekkürler.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #23 : 28 Haziran 2011, 14:29:30 »
wayyy bunlar nasıl bıçak böyle işlemeler süper
Bıçak sayılmaz, tanesi 20 - 30 bin dolardan gidiyor desem :)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 28 Haziran 2011, 15:08:21 »
Bu nesnenin sakatatı dağıtılmış haline bakıyorum da bu sustalı değil yahu! "Susta", yayın sarılı halde olanıdır. Aynı tükenmez kalemlerdeki gibi.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 28 Haziran 2011, 15:22:00 »
Bıçak olarak bilgilendirme amaçlı paylaşımda kalsın arkadaşlar. Bu tip bıçaklar 6136 sayılı kanuna göre yasaktır. varoş kral kardeşimizin yazdığı hususlarda hemde. Sonradan başınız ağrımasın.
You lie, we die.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #26 : 28 Haziran 2011, 15:26:58 »
Bıçak olarak bilgilendirme amaçlı paylaşımda kalsın arkadaşlar. Bu tip bıçaklar 6136 sayılı kanuna göre yasaktır. varoş kral kardeşimizin yazdığı hususlarda hemde. Sonradan başınız ağrımasın.
+1
Haklısınız tamamen, sadece bilgi olarak değeri var bu konunun ...

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #27 : 11 Temmuz 2011, 12:26:41 »
yusuf hocam güzel paylaşım teşekkürler.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #28 : 11 Temmuz 2011, 13:35:45 »
evet bıçak çeşitleri adı altında görmemiz ve öğrenmemiz gereken bir tür zaten ün salmış bir bıçak bunu bilmeden olmaz diye düşünüyorum
ayrıca zaten taşıyan gezdiren insana yasaktır biz sedece araştırmacıyız  :2up

merttt9

• 1419
« Yanıtla #29 : 11 Temmuz 2011, 13:37:03 »

ahmet beye katılıyorum bu tür bıçakları inceleme amaçlı paylaşmak lazım sakın kimse taşımasın kullanmasın  :)
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2011, 13:48:33 Gönderen: merttt9 »

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #30 : 11 Temmuz 2011, 17:59:32 »
ben kolleksiyoncuyum
benim için bıçak bıçaktır
 hele hele tarihi  ve hikayesi  varsa tamamdır
olay bitmiştir

üzerinde taşıyanda kendi bilir saygım var
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

bejdal

• **
  • 73
    • www.bejdal.ucoz.com
  • Meslek: grafiker
  • Yer: 5İVA8
Turgut Uzundağ, bejdal                                             g®afiker & designer
5İVa8                                                                                               2©11

merttt9

• 1419
« Yanıtla #33 : 13 Şubat 2012, 06:11:20 »
bu bıçaklardan hangisi orjinaldir yani yandan çıkmalı modelmi yoksa içinden ileriye doğru düz çıkan modelmi daha meşhurdur ve daha orjinaldir ön plandadır
aslında çat diye birden çıkdığı içinde içinden ileriye doğru çıkan model daha iyi gibi,ama sağlamlık olarak bilemem

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #34 : 13 Şubat 2012, 13:25:20 »
Bildiğim kadarıyla ilk olarak italyan stilettolara yay kullanılmaya başlamasıyla otomatik çakılar gelişmeye başlamış, ardından Almanların Gravity Knife modellerine yay takmalarıyla ilk OTF ( out of front) modası başlamış ve hatta şimdi meşhur Microteck markasının bile almanlardan esinlendiği konuşulmakta bazı forumlarda okumuştum.

OTF olanların avantajı bence tek el ile açılıp yine aynı elde tek parmak hareketiyle kapanması, ama yandan açılanlarında havası ayrı gibi geliyor bana, sanki OTF ler daha modern, yandan açılanlar daha bir traditional geliyor bana, modern çelik ve yöntemlerle yapılan yandan açılanlarda yok değil hatta harikalar :) Tamamen tarz ve zevk meselesi, binlerce çeşidi var her ikisininde apayrı bir pazar, seç, beğen, alma. ( bakınız 6136 )
One for All, All for One...

merttt9

• 1419
« Yanıtla #35 : 13 Şubat 2012, 17:15:20 »
Bildiğim kadarıyla ilk olarak italyan stilettolara yay kullanılmaya başlamasıyla otomatik çakılar gelişmeye başlamış, ardından Almanların Gravity Knife modellerine yay takmalarıyla ilk OTF ( out of front) modası başlamış ve hatta şimdi meşhur Microteck markasının bile almanlardan esinlendiği konuşulmakta bazı forumlarda okumuştum.

OTF olanların avantajı bence tek el ile açılıp yine aynı elde tek parmak hareketiyle kapanması, ama yandan açılanlarında havası ayrı gibi geliyor bana, sanki OTF ler daha modern, yandan açılanlar daha bir traditional geliyor bana, modern çelik ve yöntemlerle yapılan yandan açılanlarda yok değil hatta harikalar :) Tamamen tarz ve zevk meselesi, binlerce çeşidi var her ikisininde apayrı bir pazar, seç, beğen, alma. ( bakınız 6136 )

( bakınız 6136 ) düzenlenmesi gereken bir şey çünkü stilettonun ucundaki minnacık uzunlukta metal parçasının zararından ziyade, rambo bıçakları daha riskli ama alım satım bulundurması sorunsuz,yani sadece stiletto isminden dolayı hala bunu uygulamaları saçma geliyor

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 14 Şubat 2012, 00:08:28 »
Öhhö öhhö!!

Yeni yasaklar akıl edip öyle düşünmeden söylemelim. Daha da beterini uygularsalar sonra pişman oluruz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #37 : 14 Şubat 2012, 02:01:17 »
Bence en sakıncalısı kürek, balta, tırmık, ekmek bıçağı, döner bıçağı hatta odun parçası filan. Yahu niyet kötüyse herşey sakıncalı, sakınca alette değil adamda... Bu konuyu onun için deşmeyelim, biz söylemekten sıkıldık, bir daha lütfen forumda bu yasa maddesinin numarasını görmek istemiyorum, kendi adıma alerji geliştirdim yahu, gördüğümde kaşıntı yapıyor  :D Forumda bu konuda yasalarımıza dikkat ediyoruz, makul boyutta riayet ediyoruz, bu konuda herkesi de uyarıyoruz, ancak sürekli konunun buraya çark etmesi gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Özellikle şunda karar kılalım, kullanımı yasaklanmış tiplerin üzerine konuşmak olabilir, sonuçta ilgi alanımıza girmektedir, teorik anlamda değerlendirmeler yapılabilir bu konuda, özellikle tarihsel değer olarak belli bir yer teşkil eden aletler mercek altına alınabilir, sonuçta forumumuzun ana ilgi alanı budur. Sadece bunu bulundurma, edinme ya da talep etme gibi durumlarda üyemizi uyarıp konuyu askıya alırız. Bunun yanında bir de yasayı burada eleştirmek, kıyaslamak, buna ters gitmek, tezat oluşturmak vs. bizim tamamen alanımızın dışında hukuki bir konudur, bu konu hukukçularforum.com gibisinden bir yere uygundur. Hem ilgi alanları anlamında hem de forumumuzun sağlılılığı anlamında üyelerimizden ricamız muhabbet bu konuya geldiğinde daha dikkatli ve sağduyulu yaklaşmalarıdır. Teşekkürler...
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2012, 02:12:02 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
« Yanıtla #38 : 14 Şubat 2012, 05:50:52 »
 :2up
artık otomatik oldu stiletto deyince  6136
6136 deyince stiletto akıllara geliyor  :D
bu arada bilgiler için sağolun,yazıp çıkmışım unutmuşum sağolun,sıralamada ilk olarak,içten düz çıkanla,yandan çıkan popülerliğini öğrenmiş oldum
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2012, 05:57:07 Gönderen: merttt9 »

hüseyinzümrüt

• *
  • 28
  • Saygılarımla...
  • Meslek: satış pazarlama
  • Yer: İzmir/Çamdibi
« Yanıtla #39 : 13 Ekim 2014, 00:05:30 »
Çocukluk hayalimdir benim bu bıçak, Keşke şuanda bir tanesine sahip olsam, az önce bir italyan websitesine baktım Türkiye'ye kargo dahil 575 euro dan başlıyor fiyat.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!