Bıçak Sanatı - Forum

sevdiğiniz bıçağa göre kişik tahlili yapılır ( sakın fazla ciddiye almayın)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye

stiletto = asi ruhlu, uslanmaz, ne zaman ne yapacağı belli olmaz, deli dolu muşta taşır, deri ceket giyer, motorsiklete biner kışın bulutlu havada siyah gözlük takar, sicilyada akrabaları vardır

push hançer = kumarbaz alkolik puşt

viktorinox= kendini becerikli ve  tamirden anlar eli işe yatkın sanır ama herşeyi tamir edecem diye söker ancak geri toplayamayıp cümle aleme rezil olur, çocukken Mack Gyver dizisini çok seyretmiş

tanto = kareteci kavgacı dövüşcü kendini uzak doğuda ninja sanıyor çocıkken mahallede çok dayak yemiş, ezik 

kelebek = yeni yetme, cahil, görgüsüz, uyumsuz, züppe

big bowie = saldırgan, agresif, suça meyilli, çocukken şiddet görmüş, kovboy filmi hayranı, herkesi kızıl derili kendini de kasabanın şerifi zannediyor

kukri = piscopat cinayete meyilli haddinden fazla Zombi filmi seyretmiş geceleri evde tek başına yatamaz, yolda yürürken hep arkasına dönüp bakar

survival = antisosyal kişilik bozukluğu, yalnızlığı sever, rambo filimleriyle büyümüş, büyük şehirde metropolda ve apartmanda yaşar

boynuz saplı = entellektüel ,gelenekçi,  türkü sever dinler şark köşesinde oturur nargile içer eski eşya tesbih köstekli saat çakmak kehribar ağızlık  boynuz şimşir tarak biriktirir  eski türk filmleri seyreder

satır = cani seri katil  yatıp çıkmış, infazı var, müslüm babayı dinler, vucudunda dövme ve jilet izleri bulunur

döner bıçağı  = fanatik holigan  kopuk  dönersiz maça gitmez ankara gücü taraftarı

« Son Düzenleme: 25 Haziran 2011, 15:38:46 Gönderen: sefa çabuk »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
yorum yapmama gerek var mı bilmiyorum ama sicilyalı akrabalarımdan dolayı stilettocu ve koyu bir kukri manyaayım demekki neymiş ortaya karışıkmışım :D
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

yusuf biçer

• *
  • 1415
 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

vala seninki gene iyi
bende hepsinden var

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ali rıza

• 1066
senin işin daha zor hocam  :D

yusuf biçer

• *
  • 1415
senin işin daha zor hocam  :D

bana tavsiye edeceğin  iyi bir piskolog varmı? :'(
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ali rıza

• 1066
senin durumundan en iyi ben anlarım 2 sene tedavi görüp doktorun artık seni hastaneye yatırıcaz başka çaresi yok demesinden sonra iyileşmiş taklidi yapan bi deliyim sonuçta :D

yusuf biçer

• *
  • 1415
amaaaaaaan boş veeeeeeeer
üzüldüğün şeye bak
doktora gitsem bana da deli der

hem;
atın iyisine doru yiğidin iyisine deli derler  :2up
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ali rıza

• 1066
üzülmüyorum da hocam çevremdeki insanlar tarafından anlaşılamamaktan yana muzdaribim tabii eski tanıyanlar için sorun yok da ilk tanışmada garip bi izlenim veriyorum

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
amaaaaaaan boş veeeeeeeer
üzüldüğün şeye bak
doktora gitsem bana da deli der

hem;
atın iyisine doru yiğidin iyisine deli derler  :2up

doktorun akıllı olduğu neresinde yazıyor?

sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
bu arada ben, bir butterfly manyağı olarak, o "yeni yetme, cahil, görgüsüz, uyumsuz, züppe" laflarını bana söyleyene yediririm bilginiz olsun... :)

ikileyin köşede üçlersiniz, toz kalkmasın...

8)

sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
arkadaşlar konuyu etkilemek gibi olmasın ama görünce şaşırdım
çünkü bu resimdeki bıçak bir dede de görmüştüm köyde bir dede de vardı yaklaşık 20 yıllık bıçak olabilir,ben sustalı bıçakları pek meraklı değilim ilgi alanım tanto tarzı olduğu için,sadece görsel açıdan aklımda kalmış,ve şimdi merak ettim
bu bıçak türü markası nedir ve 20 yıl önceki ile şu anki aynımıdır yoksa 20 yıllık olan çelik türünden dolayı dahamı değerlidir,fiyatı nedir,bıçakçılarda ararken ne olarak sormak lazım
özellikleri değeri vs..ne biliyorsanız öğrenmek isterim çünkü biraz eskilerde gördüğüm modeldi ama sanırım hala piyasada olabilir

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
bu öyle çok kaliteli bir bıçak değil benzetiyor olmayasınız çünkü bunlar ucuz çin malı ve mekanizması çok kalitesiz bir bıçaktır gördüğüm biçok yerde rafta duranı bile bozuktu adam aralarından saglam olanı zor buldu max15-20tl ye bulabilirsiniz bunu
kendi şansını kendin yarat ...

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
bu arada şunu belirteyim (eger yanlışsam lütfen düzeltin) sustalı olarak geçen bıçakların sadece açılışı degil kapanısıda yaylı bir sistem ile oluyor burdaki gibi sadece açılışı yaylı olanlar farlı bir türe giriyor

merttt9

• 1419
sanırım italyan malı ama dede olan antika sayılabilir veya kaliteli çelik olabilir bilmiyorum neyse sağolun

ali rıza

• 1066
arkadaşlar orjinal bir stilettoyu italyan mafyası 1000 dolarla 3000 dolar arası el yapımı olarak hazırlıyor gerçekten çok sağlam birşey ama sadece saldırı amaçlı bi bıçak olduğundan pek tasvip etmediğimi söylüyorum dedeye gelince o da bir zamanlar erol taş dan esinlenmiştir çünkü çoğu filmde kötü adamlar hep stiletto çekerdi :)
bu arada şunu belirteyim (eger yanlışsam lütfen düzeltin) sustalı olarak geçen bıçakların sadece açılışı degil kapanısıda yaylı bir sistem ile oluyor burdaki gibi sadece açılışı yaylı olanlar farlı bir türe giriyor

bunların hem yandan çıkma hem de içten çıkma çeşitleri mevcuttur ama içten çıkma sustalı olup da çin malı olmayanını sadece duydum görmek nasib olmadı :)  içten çıkmalılar tekrar aynı düğmeyle geri çekilirken yandan çıkma olanlar mandala basılarak kapatılabilir

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
asıl sustalı sizin söylediğiniz gibi aynı düğme ile açılan ve kapanan bıçaklardır vallahi çin olmayanını görmek banada nasip olmadı  netten araştırdım ama hiç bir şey yok

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
Bana da anahtarlık yapmak için mekanizmasının çizimi lazım. Değil çizim, resimini bile bulamadım.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

yusuf biçer

• *
  • 1415
çizeyim sana  ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974

merttt9

• 1419
ben görüntü bakımından karizmatik duruşu severim yani oyum tanto ya

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN