Ben konunun uzmanı değilim yada ahkam kesebilecek kadar tecrübem yok. Ama bu başlığa şunu yazma gereği hissediyorum; Bıçak sanatı forumda başlık açıp sordum, orada teyit ettiler, CK67 çeliğe scandi (skandil diye bir ağız çeşidi yoktur) ağız açılamıyormuş; gibi bir sonuca varmayın. Isıl işlemle sertleştirilebilen herhangi bir çeliğe çift açılabiliyorsa, tek ağız (yani scandi) da açılabilir. Sonuçta bu metalurji değil, geometri işi.
Sizin durumunuzda yaşadığınız soruna gelirsek, kaç derece açıyla scandi ağız açtığınızı belirtmemişsiniz. Tek ağız açıp 0(sıfır)mm'ye indirdiğiniz her ağız kuralına uygun scandi ağız değildir. Eğer çok agresif 10°'lerde ağız açarsanız CK67 değil CK75'te de, O2'de de, 52100'de de, 80CrV2'de de aynı sorunu yaşayacaktınız. Ağız açınıza dikkat edin. Diğer bir konu ısıl işlem; gene burada da normalizasyon, östenizasyon ısısı ve süresi, soğutma sıvısı gibi faktörlerin tamamının doğru olduğuna emin olun. Tek bir eğe ile yaptığınız test, %100 güvenilir sonuç vermez. Siz hatalı ısıl işlemle 55Hrc aldığınız sertliği, 54Hrc bir eğe ile test ederseniz yada dişleri tamamen yuvarlanmış kaygan bir eğe ile test ederseniz yanılırsınız. Isıl işlem aşamalarını uygun ekipmanlarla harfiyen uygun yaptığımdan emin olduğum bir bıçağa eğe testi yapmaya gerek bile duymam. Hatta eğe talaş kaldırsa bile eğeye bahane ararım.

Kesin 65Hrc bu eğe falan diye düşünürüm.
Peki ben olsam nelere dikkat ederdim onları size söyliyeyim. Öncelikle şaloma ile homojen bir ısı yakalanabileceğinden şüpheliyim. Isıl işlem fırını gibi korunaklı bir alan içinde bile şaloma, bir brülör kadar stabil sıcaklık veremez. Kaldıki siz ytong tuğla içerisinde şaloma kullanıyorsunuz. Ytong tuğla bu iş için üretilmiş %100 çözüm sağlayan bir ekipman değildir. Bu iş için ısıl işlem fırınları üretilmesinin mutlaka bir sebebi var. Ytong tuğla, elde edilen sıcaklığı ısıl işlem fırını kadar iyi muhafaza edemeyeceğinden dolayı, noktasal olarak ısıtılan yüzey haricinde kalan kısımlar hızlıca soğuyacaktır. Sizin stabil sıcaklığa çıkıp bir de östenizasyon süresi kadar bu sıcaklığı sabit tutmanız gerekmektedir. Dolayısıyla ısıl işlem aşamalarının gözden geçirilmesinde fayda var. Ağız açarken de 25° hesaplayıp scandi ağız açın. Bence diğer herhangi bir çelikten adığınız başarıyı bu çelikte de alabileceksiniz. Bunlar profesyonel tavsiye değildir, yanlış anlamayın, ben olsam bunları tekrar gözden geçirirdim diyorum. Yukarıda belirttiğim gibi ben işin ustası değilim. Ukalalık yapıp ahkam kesiyor gibi görünmek istemem. Saygılar...