Emirhan, kişisel gözlemime dayanarak konuşuyorum; toz metalurjik çelikler hariç, hiç bir martenizitik paslanmaz çelik karbon çelikleri kadar iyi ağız tutuşuna sahip değil. Birçok arkadaş aynı düşüncede olmayabilir ama, ağız tutuşunun devamlılığı söz konusu olduğunda martenizitik paslanmaz çelikler belki daha önce ama ilk bilemedeki etkileyici keskinlik bence bu paslanmaz grubu çeliklerde yok ( Toz metalarurjikler hariç). Evet, karbon çeliklerinin ağızları diğerleri kadar dayanmıyor ama çok basit ve geleneksel herhangi bir yöntemle hızlıca eski haline getirilebiliyor, bakım yapılmadığında paslanıyor veya kararıyor bu da bir dezavantaj. Çeliklerde seçenek çok, belki kullanıp buna göre karar vermek en doğrusu. Ben dağda bayırda kullandığım bıçakta karbon çelik tercih etmekteyim.