Bıçak Sanatı - Forum

GÖKBÖRÜ

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
GÖKBÖRÜ
« : 27 Mart 2019, 22:31:48 »
Merhaba efendim çook uzun zamandır tamamen benden kaynaklı uzak kaldım.Çok özür dilerim inşallah yeniden sizlerle birlikte paylaşımlarda bulunacağız.

Çok uzun zamandır aklımda olan döküm olayını gerçekleştirdik inşallah  :)kuyumcu malzemelerinden modelaj mumu ile bıçağın balçağını ve kurt başı figürünü şekillendirdim, sonrasında yine kuyumcuların kullandığı döküm alçısını döktüm. Mumu eritmek için 200 derecede bekletirseniz mum eriyor ,dişi kalıp oluyor.Burdaki en önemli şey alçı dökümünde hava kalmaması mümkünse vakum yapılması çok iyi olur detayların iyi çıkması için.Ben pirinç döküm yaptım buradaki püf noktası BORAKS (Sefa ustam çok teşekkürler)eriyince iyice karıştırmak gerekiyor.Aynı anda hem potada pirinç malzemeyi eritmek ve alçıyıda ısıtmak gerekiyor.Alçı çok ısınırsa döküm anında pirinç köpürüyor 250 -300 dereceler uygun sonrasında terslik olmazsa çok temiz döküm oluyor.
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
Ynt: GÖKBÖRÜ
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2019, 23:10:32 »
Döküm sonrası temizlik ve damascus çeliğimiz ile buluştuk sap olarak geyik boynuzunu düşündüm temiz dengesi mükemmel bir bıçak oldu beğeninize sunuyorum.Yardımlarınız için çok teşekkürler Sefa ustam...

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2019, 23:37:57 »
Hay ellerin dert görmesin. Bu ne güzellik.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #3 : 27 Mart 2019, 23:39:57 »
Şahane ötesi.  Ne denebilir bilmiyorum. Ellerinize sağlık

fatihbyfatih

• 152
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2019, 00:04:17 »
Ustam elinize sağlık çok güzel görünüyor. Ayrıca detaylı anlatımınız için teşekkür ederim :)

« Yanıtla #5 : 28 Mart 2019, 01:06:08 »
Sinan, Sen de sağol, sözünü etmeye değmez  ;) Dökümün temiz çıkmasına sevindim. iş her zamanki gibi yine çok görkemli olmuş  :2up ellerine sağlık.

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 28 Mart 2019, 01:25:47 »
Maşaallah, ustam elleriniz dert görmesin. Sanatınız daim olsun. Böyle çalışmalar ilham kaynağı oluyor ama yapamıyorum  O:-) :))
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 28 Mart 2019, 08:13:58 »
Çok görkemli ve ihtişamlı olmuş. Şapka çıkarılacak derecede güzel. Elinize sağlık.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #8 : 28 Mart 2019, 08:44:45 »
Usta ellerine sağlık.
Ben de bıçak paylaşacaktım. Ama bunun üzerine biraz beklemesi gerekecek.  :2up
« Son Düzenleme: 28 Mart 2019, 08:46:59 Gönderen: dela »

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #9 : 28 Mart 2019, 08:55:51 »
Elinize sağlık çok güzel.

« Yanıtla #10 : 28 Mart 2019, 17:49:07 »
mükemmel ötesi elleriniz dert görmesin

Tr de gerekli değeri bilinmez, etys gibi yabancı sitelerden yüksek fiyatlara satılabilir düşünüyorsanız.

sevgiler

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #11 : 28 Mart 2019, 18:45:47 »

Tr de gerekli değeri bilinmez, etys gibi yabancı sitelerden yüksek fiyatlara satılabilir düşünüyorsanız.

sevgiler

Niye değeri bilinmesin ? Bizim insanımız hiç bir şeyden anlamıyor mu sanıyorsunuz ? Şayet değeri bilinmese ustam bu kadar emek verir miydi ?

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #12 : 28 Mart 2019, 22:21:27 »
Hay ellerin dert görmesin. Bu ne güzellik.

Teşekkür ederim efendim.
Şahane ötesi.  Ne denebilir bilmiyorum. Ellerinize sağlık

Sağolun beğendiğinize sevindim.
Ustam elinize sağlık çok güzel görünüyor. Ayrıca detaylı anlatımınız için teşekkür ederim :)
Ben teşekkür ederim.
Sinan, Sen de sağol, sözünü etmeye değmez  ;) Dökümün temiz çıkmasına sevindim. iş her zamanki gibi yine çok görkemli olmuş  :2up ellerine sağlık.
Estağfurullah Sefa ustam, çok sağolun.
Maşaallah, ustam elleriniz dert görmesin. Sanatınız daim olsun. Böyle çalışmalar ilham kaynağı oluyor ama yapamıyorum  O:-) :))
Teşekkür ederim, çok araştırmak işin gidişatını planlamak ve pratik ile çözülür inşallah.
Çok görkemli ve ihtişamlı olmuş. Şapka çıkarılacak derecede güzel. Elinize sağlık.
Teşekkürler sağolun.
Usta ellerine sağlık.
Ben de bıçak paylaşacaktım. Ama bunun üzerine biraz beklemesi gerekecek.  :2up

Olur mu her bıçakta emek var az veya çok ,bütün bıçaklarımiz bizden bir parça...
Elinize sağlık çok güzel.
Teşekkür ederim efendim.

sevgiler
Teşekkür ederim efendim  sağolun. Sipariş üzerine çalışıyorum.

sevgiler

Niye değeri bilinmesin ? Bizim insanımız hiç bir şeyden anlamıyor mu sanıyorsunuz ? Şayet değeri bilinmese ustam bu kadar emek verir miydi ?
Hamdolsun Türkiye'de bıçak sevdalısı çoğalıyor. Tabi bicaği kullanan ve koleksiyonerler farklı istekler ☺

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #13 : 29 Mart 2019, 04:56:28 »
Abi sana katılıyorum, inşaallah sanatın daim olur. Vallahi böyle eserleri gördükçe memleketim adına gururlanıyorum.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #14 : 29 Mart 2019, 09:33:16 »
Sinan Abi ellerin dert görmesin. Maşallah çok güzel bir sonuç oldu. Bıçağın namlu formu güzel işçilik ayrı güzel, sap namluya çok yakışmış ergonomisi görünen haliyle çok iyi duruyor. Sapta kullanılan malzemelerin seçimi güzel uygulama fikri çok güzel birbirine montajı güzel. yani ayrı uygulaması zaten zaten zor olan bir işi hep beraber yapmışsın hemde çok güzel yapmışsın. İlham kaynağımızsın. Bu döküm işi için bir kaç yıl önce aldım bende bu mumlardan almıştım ama farkettim ki bıçak yapmak başka heykelcilik bambaşka mevzular, gerek zamansızlık gerekse cesaretsizlikten yatıyor öyle. İnsan kendinden olanda yapıldığını görünce cesaretleniyor. Ellerine sağlık herşeyiyle çok güzel olmuş.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #15 : 29 Mart 2019, 09:58:43 »
Geyik boynuzunun bu rengi nasıl aldığını merak ettim, formülü nedir ustam?
Sanki doğal halindeki dış katmanları (pütürlü, oyuk, damarlı hali) zımparalanmış ve düzeltilmiş gibi görünüyor fotoğraflarda.
Fakat rengi de iç katmanlar gibi beyaz değil, sanırım renklendirme var, doğru mu?

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #16 : 31 Mart 2019, 16:00:50 »
Sinan Abi ellerin dert görmesin. Maşallah çok güzel bir sonuç oldu. Bıçağın namlu formu güzel işçilik ayrı güzel, sap namluya çok yakışmış ergonomisi görünen haliyle çok iyi duruyor. Sapta kullanılan malzemelerin seçimi güzel uygulama fikri çok güzel birbirine montajı güzel. yani ayrı uygulaması zaten zaten zor olan bir işi hep beraber yapmışsın hemde çok güzel yapmışsın. İlham kaynağımızsın. Bu döküm işi için bir kaç yıl önce aldım bende bu mumlardan almıştım ama farkettim ki bıçak yapmak başka heykelcilik bambaşka mevzular, gerek zamansızlık gerekse cesaretsizlikten yatıyor öyle. İnsan kendinden olanda yapıldığını görünce cesaretleniyor. Ellerine sağlık herşeyiyle çok güzel olmuş.
Teşekkür ederim Mehmet beğendiğine sevindim sağolasin. Doğaçlama çıkan bi bıçak oldu mum konusuna gelince bende çok  uzun zamandır hep ertelediğim bi çalışmaydı lakin mum ile çalışmak çok zevkli kesinlikle tavsiye ederim malzeme tedariği pahalı hesaplı olsa daha çok egzersiz yapılır.
Geyik boynuzunun bu rengi nasıl aldığını merak ettim, formülü nedir ustam?
Sanki doğal halindeki dış katmanları (pütürlü, oyuk, damarlı hali) zımparalanmış ve düzeltilmiş gibi görünüyor fotoğraflarda.
Fakat rengi de iç katmanlar gibi beyaz değil, sanırım renklendirme var, doğru mu?
Bıçağın formu boyunca gerektiği kadar zimparaliyoruz sonrasında deri boyasında bekletiyoruz birazda pürmüze yakıp polisajla temizleyiniz sonuç bu veya benzer renkleri olabilir efendim.

Ufuk Dede

• 140
  • Ufuk Dede
  • Meslek: Memur/Biyolog
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #17 : 02 Nisan 2019, 16:27:51 »
Valla hocam forum verimliliği açısından bıçaklarda, elinize sağlık haricinde yorum yapmaya çalışıyoruz ama buna diyebileceğim iki defa elinize sağlık olur anca :2up
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. " YAŞAR KEMAL.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #18 : 03 Nisan 2019, 09:17:12 »
Sinan ustam elinize sağlık. Her detayı ile ince ince uğraşılmış bir bıçak olmuş. Aslındavyüksek taşlama ve kavisli bir namluya açtığınız iki güzel kanal ile hareket katıp sanat eseri haline getirmişsiniz. Birşeyi merak ediyorum, bu kadar detaylı bir bıçak (kaldı ki kişisel internet sayfanızdaki tüm bıçaklar çok detaylı) ne kadar sürede tamamlanıyor? Birde deri boyası ispirtoda çözünen toz boyamıdır? Bir şey dedim üç oldu, polisajında japon yapıştırıcısı parlaklığımı var? Vernik olarak ne kullanıyorsunuz?

Mevlam sağlığınızı, afiyetinizi daim eylesin.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2019, 16:32:26 »
guzel olmus ellerine saglik modeli cok beyendim
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿