Merhabalar;
Av, kamp, doğa amaçlı yaptığım 3. bıçağı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kullanılan çelik 4mm demir kesmek için kullanılan daire testere.
Kabzayı, pimleri ve epoxiyi sahibi olan arkadaşım internetten aldı.
Micarta ile ilk çalışmamdı. Hakkında konuşabilecek kadar bir tecrübem yok ama bu kabza için fikirlerimi belirtmem gerekirse; Katmanlar arası çok iyi yapışmamış. Zımparalarken bazı yerleri kalktığı ve katmanlar arasında ayrılmalar olduğu için mecburen en sağlam bir alt katmana kadar kabzayı inceltmem gerekti. Bir tarafta da balon gibi şişme oldu. Sanırım katmanlar arasında hava kalmıştı ve zımpara yaparken ısındığı için hava genleşti ve epoxili esnek kağıt balon gibi şişme yaptı. Kullanılan kağıtların renkleri de aynı parlaklıkta değil. Koyu olan siyah ve yeşil katmanlar daha parlak ve güzel çıkarken, gri katman çok lekeli kaldı. Sanırım bundan sonra micarta kullanmam gerekirse direkt koyu renklere yöneleceğim. Şunu söylemeliyim ki, doğal ahşap bir başka, ceviz ise efsane.

Herhangi bir ısıl işlem adımı yapılmadı. Hazır sulu çelikle çalışıyormuş gibi profil çıkarılıp, sürekli suyla soğutulup ağız açıldı. Bunu ısıl işlemle uğraşmamak için ve hızlıca sonuca varmak için yaptım. Sizler de böyle yapabilirsiniz, tavsiye ediyorum, ısıl işleme hiç gerek yok
demiyorum. Aman ha! Bunu birşey bildiğim için değil, tamamen kolaya kaçtığım için yaptım.
Beğeni ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler...