Bıçak Sanatı - Forum

kilica su verme

aksacli

• 18
  • Meslek: memur
  • Yer: afyon
kilica su verme
« : 19 Mart 2019, 12:44:51 »
selamun aleykum ustalarim.ck 75 ten yapilmis bir agzi acik kilica carpilmalara karsi suyu nasil verilmeli..kalin taraftanmi ince taraftanmi..su verdigim kiliclar hem egriliyor hemde yeteri kadar esnek olmuyor

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: kilica su verme
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2019, 13:15:36 »
Su mu kullanıyorsunuz, yoksa yağ mı? Ck67, Ck75 yağda su verilen çeliklerdir. Ancak eğer yağda sorun yaşıyorsanız tavlama sıcaklığınız büyük ihtimalle düşüktür. (tabi yağı ısıtmayı da unutmayın) Bu çeliklere gereğinden biraz daha düşük sıcaklıktayken su verirseniz hatanızı yağ suya göre daha çok belli eder.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

aksacli

• 18
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2019, 15:17:43 »
eylem abi allah razi olsun Qnc isil islem yagi kullaniyorum..40 50 dereceye cikariyorum yagin isisini..ama bir turlu yamulmasi engelleyemedigim gibi esneklikte veremiyorum..menevisini ise acik kahvede birakiyorum

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2019, 18:12:41 »
Fazla ısıtıyor olabilirmisiniz?

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2019, 01:27:48 »

Doğru yöntem ısıtırken de baş aşağı ısıtmak ama tabii bu da yamulmaya engel olmayabiliyor. Su verdiğiniz kap çok geniş olmasın ve baş aşağı sulayın. Ayrıca menevişi düşük tutuyorsunuz, esnekliği sağlayan suyu değil menevişi, patlıcan morunda deneyin ;) Menevişledikten hemen sonra çarpılan yerleri çelik sıcakken düzeltebilirsiniz , aşırı kuvvet uygulamayın.

aksacli

• 18
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2019, 20:50:15 »
 tamam soyturk abi allah razi olsun..hafta sonu denicem insallah