Bıçak Sanatı - Forum

Kaynak Maskesi Öneri

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
Kaynak Maskesi Öneri
« : 09 Mart 2019, 14:08:15 »
Dün bir kaynak işi oldu , normalde yaptığımdan daha fazla kaynak yaptım kaynak maskesi takmadığım kaynak gözlüğü taktığım için bugün yüzüm yanmış ve hafif ağrı var. Ben de kaynak maskesi almaya karar verdim forumda tecrübeli ustalarımızdan tavsiye almak istedim. Az kaynak yapan biri için ilk kaynak maskesi olarak ne almamı tavsiye edersiniz?
Açıkcası elle tutmama gerek kalmayan bir maske benim için daha iyi olur çünkü yeni elektrod takdığımda tek elle sapı tutarken diğer elimle elektrodu tuttuğum oluyor.
Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell

Ynt: Kaynak Maskesi Öneri
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2019, 15:25:17 »
İki eli de boşa çıkarmak adına en kullanışlı maskeler kendiliğinden kararan maskeler. Diğerlerinden pahalı ama kullanımı çok konforlu.

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2019, 16:29:39 »
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2019, 22:17:22 »
İki eli de boşa çıkarmak adına en kullanışlı maskeler kendiliğinden kararan maskeler. Diğerlerinden pahalı ama kullanımı çok konforlu.
Galiba öyle bir maske alacağım Sefa ustam. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz ürün var mı?
~Oliver Cromwell

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2019, 22:19:06 »
böyle bişey işinizi görür
https://www.kaynakekipmanlari.com/urun/karton-fiber-el-maskesi
Böyle bir maske uygun ancak tek elle tutmak gerekiyor ben de tek elle kaynak yapmakta zorlanıyorum. Yine de ilginiz için teşekkürler.
~Oliver Cromwell

« Yanıtla #5 : 09 Mart 2019, 22:24:14 »
Bildiğim belli bir marka yok, neredeyse hepsinin çalışma prensibi aynı zaten. Hakkında kötü yorumlar yapılmayan bir tanesi düşünülebilir.

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2019, 09:33:49 »
Bildiğim belli bir marka yok, neredeyse hepsinin çalışma prensibi aynı zaten. Hakkında kötü yorumlar yapılmayan bir tanesi düşünülebilir.
Anladım , teşekkürler.
~Oliver Cromwell

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2019, 18:49:30 »
Ağabey bazı ustalar dan görüyorum. Gözlük kullanmayıp tam kaynak parlayacağı anda gözlerini kapatıyorlar. Bunu yapmak ne kadar doğru?

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #8 : 04 Aralık 2019, 12:41:42 »
Ağabey bazı ustalar dan görüyorum. Gözlük kullanmayıp tam kaynak parlayacağı anda gözlerini kapatıyorlar. Bunu yapmak ne kadar doğru?
Türk demir doğramacıların klasik hareketi :) Adamlar seneler boyunca o işi yapıyorlar ve kaynak yaparken gözlerini kapayıp bütün radyasyonu iyice yüzlerine alıyorlar.
~Oliver Cromwell

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 04 Aralık 2019, 15:49:28 »
Benim en rahat ettiğim yöntem bu olmuştu:

Bkz.: https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=8321.0
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #10 : 04 Aralık 2019, 16:00:39 »
Benim en rahat ettiğim yöntem bu olmuştu:

Bkz.: https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=8321.0

Eylem ustam ben bu paylaşımı yapmadan önce sizin paylaşımınızı görmüştüm. Benim için sorun kaynak yaparken gözlüğün kapatmadığı, yüzümün geri kalan kısmının kaynaktan dolayı yanmasıydı. Anladığım kadarıyla sizin kullandığınız maske tüm yüzü kapatmıyor. 150 ampere yakın 5 elektrot yaktıktan sonrasında yüzü yakıyor kaynak ışığı, aynı zamanda yüzünüz de radyasyona maruz kalıyor, bu yüzden tam yüzü kapatan bir maske daha sağlıklı oluyor çok kaynak yapacaklar için, hatta az kaynak yapılacak bile olsa bence tam yüz maskesi olarak kullanılan maskelerin kullanılması daha sağlıklı. Tabi kişisel tercihe kalmış.
Bu paylaşımdan sonra Sacit'in otomatik kararan kaynak maskesini (P200 modeli) aldım, yaklaşık 8 aydır onu kullanıyorum. Kaynak yaparken bana çok büyük rahatlık sağlıyor, hem de yüzümün yanmasını engelliyor, hatta galiba boynumu bile kapatıyor kaynak yaparken. Bir sorun yaşamadım maske ile ilgili,almak isteyen arkadaşlar olursa tavsiye ederim.
~Oliver Cromwell

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 04 Aralık 2019, 16:10:20 »
Kaynak sırasında çıkan gazlar da rahatsız ediyor, bu yüzden toz maskemi kaynak sırasında da kullanıyorum. Yüzümde ondan sonra fazla da boşluk kalmıyor. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #12 : 04 Aralık 2019, 19:22:12 »
Kaynak sırasında çıkan gazlar da rahatsız ediyor, bu yüzden toz maskemi kaynak sırasında da kullanıyorum. Yüzümde ondan sonra fazla da boşluk kalmıyor. :)
Mantıklı :) Ben kaynak maskesinin altında toz maskesini takamıyorum, bu aklıma gelmemişti. Bu da maskenin dezavantajı.
~Oliver Cromwell

Emretpc

• mgWayncUF
  • 198
  • www.topcuoglubukum.com
    • private lady for adult chat
  • Meslek: Metal Bukum
  • Yer: Konya
« Yanıtla #13 : 04 Aralık 2019, 23:10:53 »
Jetco Colormatic var bende güzel rahat kaynak yapmaya yardımcı oluyor otomatik kendisi karartıyor fakat profesyoneller ve gün boyunca sadece kaynak yapanlar için ufak tefek kaynak kullanımında kullanışlı değil bana göre is yaparken hareket kabiliyetini engelliyor 1 sefer kullandım onuda ilk aldığımda başkada kullanmadım  :)