Herkesin mutabık kaldığı konu sanırım buluşma. Ben de katılmak isterim ve çok güzel olacağına inanıyorum. O yazıların yazan, o işleri yapan kişilerin aslında nasıl göründüğünü, seslerinin nasıl olduğunu merak ediyorum. Ayrıca yüzyüze tanıştıktan sonra bence daha sonraki diyaloglar daha samimi olacaktır. Tanışmanın ve buluşmanın gücüne inanıyorum.
Fakat Mehmet Atik ustanın ve Soytürk Dönmez ustanın foruma katkısı olacağını düşündükleri yorumlar bence biraz tehlikeli. Çünkü "neden bu malzemeden seçtin, şundan yapsaydın daha güzel olmazmıydı, şu formu kullansaydın..." gibi yapıcı eleştiri ile saygısızlık arasında çok ince bir çizgi var. Mesela bu eleştiriyi Sefa hoca Soytürk ustaya yazsa, kimsenin aklına kötü bir düşünce gelmez. Fakat Soytürk ustadan daha deneyimsiz biri yazsa, dışardan okuyanlar bile bunu saygısızlık gibi düşünebilir. Sen Soytürk ustayı biliyor musun? Adam sayısız bıçak yaptı, senin yaşın kadar(halbuki yorumu yazan kişinin yaşı bilinmiyor...) tecrübesi var. Sen de kim oluyorsun gibi cevaplar gelebilir. Bu noktada yorum yapabilecek kişileri seçmek mi gerekiyor? Ama bu da sanki biraz olacak iş değil gibi. Üyeler arasında ayrımcılık yapmak... Bu tür eleştirilerden olmazsa ilerleme de olmayacağı yönünde fikirler var -ki doğru da olabilir. Bilemiyorum nasıl bir çözüm bulmak lazım.
Sonuç olarak ustaların, hocaların "artık paylaşmak bile istemiyorum" , "zaten bir önceki bıçağın aynısı, o yüzden paylaşmaya gerek yok" , "10 15 bıçak anca yapmışımdır aşamalarınının fotoğrafını çekiyorum ki belki birine yardımcı olur belki fikir verir diye ancak foruma hala eklemiş değilim nedense bende de bir soğukluk var demekki" vb. vb. yorumları görünce çok üzülüyorum. Başkalarının yaptığı saygısızlıkların hataların sonuçlarını ben çekiyormuşum gibi hissediyorum. Bunun için de çok ketum bile olsa bir çözüm bulunsa çok iyi olur diye düşünüyorum.