Bıçak Sanatı - Forum

bunu bileyleteyimmi videolu kararsız kaldım

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: bunu bileyleteyimmi videolu kararsız kaldım
« Yanıtla #40 : 23 Haziran 2011, 11:44:36 »
Konunun meraklisi cok oldugundan ,  ( ukalalik kabul etmez iseniz ) Ferhat'a bir iki ek yapayim.  Gercekten de onunuze gelen her kilicin hemen ustune atlamayin  , ozellikle de boyle birseyler kesecekseniz.  Kilicin agirligi , dengesi , yapildigi celik ve kosumlarinin saglamligi cok ama cok onemlidir  ve bunlarin ne kadar guvenilir oldugunu anlamak da bilgi ve tecrube isidir. Kesici aletler, ozellikle de kiliclar ne yazik ki buyuk yukler almadan ne kadar iyi olduklari kolaylikla anlasilamayan seyler.Kendinize ve cevrenizdekilere ciddi bir zarar vermeniz isten bile degil.  Her kaza gibi nasil oldugunu anlamazsiniz ve sonra cok pisman olursunuz.
 Kesebilen bir kilica sahip olmak  guzel gelebilir, ama unutmayin ki elinizdeki mal keskin oldugu andan itibaren bir silahtir ve her silah gibi bilincli ve dikkatli kullanilmak zorundadir.
 Cinden Turkiye'ye benim bildigim 10 senedir filan bu mallar gelir ama acik konusmak gerekirse kanun disi ilan edildiklerinden yani son birkac seneden , beri son derece kalitesiz mallar geliyor. Evet cinde cok kaliteli taklitler de yapiliyor ama bunlar 2-3 bin dolar civarinda satildigindan buraya gelmez.  Turkiye,de bulabileceklerinizin hepsi ayni yerden geliyor ve uretildikleri yerde adamlar ne hurda bulurlarsa onu kullaniyorlar. O yuzden , oyle 1050 , 1055 filan gibi laflar inandirici degil. Paslanmaz zaten apayri bir konu .Kendileri bile ne kullandiklarini bilmiyorlar. Zaten onlar da bu kiliclari insanlar duvara assin diye urettiklerini soyluyorlar.
 Cinde bu is icin uretilen kiliclar bati standartlarinda satisa surulurken uzerine "kullanilabilir" ( battle ready ) yazmak zorundadir . Turkiye,de bunu bulamazsiniz. Elinizdeki ucuz seylerden gecmiste ben de Ercan da onlarca edindik ve o zamanlar ucuz olduklarindan ustlerinde bir dolu deneme yaptim.  Inanin bu kiliclarin hicbiri kesinlikle duzgun sulanmamistir. Agizlarina en dandik ege catir catir isler. Cin cikis fiyatlari 35-50 dolar civarindadir. Bilincsiz ellerde cok ama cok tehlikeli olabilirler.
 Son sozum , illa da alacaksaniz , paslanmaz olmayanini alin ( miknatisla test edin ) , kosumlari sokulebilir olsun , agzi ne kadar aciksa onunla idare edin kendiniz dokunmayin,  mutlaka ama mutlaka dogru kavramayi ve savurmayi ogrenin ve ogrenene kadar da hicbir seye savurmayin. Illa birseye savuracaksaniz bilen birilerinden kabza kosumlarini nasil muayene edeceginizi ogrenin. Soylediklerimi yabana atmayin , katanayi kinindan cekerken kinin ikiye ayrildigini da gordum , kilicin kabzadan ayrilip onlarca metre uctugunu da gordum , ustelik bunlar bu is icin yapilmislardi. Kazasiz belasiz gunler dilerim

Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #41 : 23 Haziran 2011, 12:49:36 »
Bu güzel bilgiler için teşekkürler burak abi , evet mesele güvenlik olunca yabana atmamak lazım . . .
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #42 : 23 Haziran 2011, 14:07:49 »
Özellikle vahşi batı tarzı hızlı çekiş ve devamında kesiş tekniklerinde (Zatoichi'deki iaito/battojutsu gibi http://www.youtube.com/watch?v=oyH0lmP4N7Y -- özellikle son sahne) kılıca güvenebilmek çok önemli. Burak hocam çok yerinde bir ek yapmış: boyundan çeliğinden önce kılıcın güvenilir olması lazım, diğer detaylar sonra önemli.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #43 : 23 Haziran 2011, 15:09:47 »
Konunun meraklisi cok oldugundan ,  ( ukalalik kabul etmez iseniz ) Ferhat'a bir iki ek yapayim.  Gercekten de onunuze gelen her kilicin hemen ustune atlamayin  , ozellikle de boyle birseyler kesecekseniz.  Kilicin agirligi , dengesi , yapildigi celik ve kosumlarinin saglamligi cok ama cok onemlidir  ve bunlarin ne kadar guvenilir oldugunu anlamak da bilgi ve tecrube isidir. Kesici aletler, ozellikle de kiliclar ne yazik ki buyuk yukler almadan ne kadar iyi olduklari kolaylikla anlasilamayan seyler.Kendinize ve cevrenizdekilere ciddi bir zarar vermeniz isten bile degil.  Her kaza gibi nasil oldugunu anlamazsiniz ve sonra cok pisman olursunuz.
 Kesebilen bir kilica sahip olmak  guzel gelebilir, ama unutmayin ki elinizdeki mal keskin oldugu andan itibaren bir silahtir ve her silah gibi bilincli ve dikkatli kullanilmak zorundadir.
 Cinden Turkiye'ye benim bildigim 10 senedir filan bu mallar gelir ama acik konusmak gerekirse kanun disi ilan edildiklerinden yani son birkac seneden , beri son derece kalitesiz mallar geliyor. Evet cinde cok kaliteli taklitler de yapiliyor ama bunlar 2-3 bin dolar civarinda satildigindan buraya gelmez.  Turkiye,de bulabileceklerinizin hepsi ayni yerden geliyor ve uretildikleri yerde adamlar ne hurda bulurlarsa onu kullaniyorlar. O yuzden , oyle 1050 , 1055 filan gibi laflar inandirici degil. Paslanmaz zaten apayri bir konu .Kendileri bile ne kullandiklarini bilmiyorlar. Zaten onlar da bu kiliclari insanlar duvara assin diye urettiklerini soyluyorlar.
 Cinde bu is icin uretilen kiliclar bati standartlarinda satisa surulurken uzerine "kullanilabilir" ( battle ready ) yazmak zorundadir . Turkiye,de bunu bulamazsiniz. Elinizdeki ucuz seylerden gecmiste ben de Ercan da onlarca edindik ve o zamanlar ucuz olduklarindan ustlerinde bir dolu deneme yaptim.  Inanin bu kiliclarin hicbiri kesinlikle duzgun sulanmamistir. Agizlarina en dandik ege catir catir isler. Cin cikis fiyatlari 35-50 dolar civarindadir. Bilincsiz ellerde cok ama cok tehlikeli olabilirler.
 Son sozum , illa da alacaksaniz , paslanmaz olmayanini alin ( miknatisla test edin ) , kosumlari sokulebilir olsun , agzi ne kadar aciksa onunla idare edin kendiniz dokunmayin,  mutlaka ama mutlaka dogru kavramayi ve savurmayi ogrenin ve ogrenene kadar da hicbir seye savurmayin. Illa birseye savuracaksaniz bilen birilerinden kabza kosumlarini nasil muayene edeceginizi ogrenin. Soylediklerimi yabana atmayin , katanayi kinindan cekerken kinin ikiye ayrildigini da gordum , kilicin kabzadan ayrilip onlarca metre uctugunu da gordum , ustelik bunlar bu is icin yapilmislardi. Kazasiz belasiz gunler dilerim

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler kesim yapmak isteyenlere çok faydalı olduğuna eminim
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #44 : 23 Haziran 2011, 16:27:30 »
Arkadaslar ozelden bir iki mesaj aldim , "madem o kadar iyi anliyorsun , soyle bakalim ne alalim" ba'binda.  Sefa hocam bir daha boyle birsey yapana kadar  ;), simdilik   (imkani olanlar icin , artik nasil yaparlar bilmiyorum ama ) , hafif ya da agir hedeflerde kullanilabilecek  ve fiyat performans orani en yuksek ve kendini ispatlamis marka budur.  http://www.chenessinc.com/

Super mallar degiller , ama dedigim gibi en ucuza bulunabilecek en iyi performans bunlardan aliniyor(mus ).

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #45 : 23 Haziran 2011, 16:42:47 »
(muş)  ? ???

Yusuf BİÇER / Adana 1974

agel

• 306
« Yanıtla #46 : 23 Haziran 2011, 18:16:02 »
Arkadaslar ozelden bir iki mesaj aldim , "madem o kadar iyi anliyorsun , soyle bakalim ne alalim"

Beyefendi madem o kadar anlıyorsunuz , bir tane hediye edin de görelim . . . Çok mu abes oldu??? :))

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #47 : 23 Haziran 2011, 18:34:06 »
evet , bilmiyorum, cunku bende yok. Dogrusu ben bu kilclara 5 kurus dahi vermem. Ama senelerdir butun forumlarda kesme denemelerinde kullanilabilirligi , bu isten anlayanlarca tasdik edilmis kiliclar bunlar.  Parasi cok hesapli olanlar icin ya da bu ise yeni baslayanlar icin ideal.
 Bunlari anlatirken aklima sunu soylemek geldi, bir adam , artik kiliclarla yasanmayan bir zamanda bir kilici neden edinir? bir koleksiyoncu neden daha pahali kiliclar edinmek ister, ustelik koleksiyonunuzdaki mallarin degeri arttikca onlari oyle saga sola da vuramazsiniz. Ayni seyler el yapisi bicaklar icin de gecerli . Bunu neden istediginizi kesfetmek zorundasiniz. Ben de dahil bir suru koleksiyoner icin ( bu forumda da onlardan var ) bu bir kulturdur.  Japonyada bir suru adam icin bir katananin periodik bakimini yapmak neredeyse bir ibadet haline gelmistir. Neyi ne kadar kestigiyle ilgilenmezler bile. Ama yok , eger bir kilicin  ne kadar fonksiyon gorduguyle  ( 21.yy da anlamsiz bir sekilde ) ilgili iseniz o zaman buyurun cheness in silikon baglayicili yay celikleriden alin. Agac filan kesebilirsiniz. Ama bir hamondaki estetigi seyredecekseniz o zaman is degisiyor.
 Bir kucuk ek daha yapayim , modern celikler en eski koto sinifi katanalardan cok daha fonksiyoneldirler , ayrica genel olarak bu form fiziksel olarak pek ahim sahim olmayan bir irkin kilicidir. Bu yuzden cok keskin olmalari gerekliydi . Unutmayin ki bu kiliclar  yuz kusur kiloluk , kuzey avrupali bir savasci ya da donanmada bataryaya top gullesi yukleyen bir levend tarafindan kullanilmadi. Velhasil insanin kendi beklentisini iyi belirlemesi lazim , ya t10 celiginden bir kilic alip daga tasa saldiracak ya da elindeki sanat eserine bakmak , onu ve onu yaratan kulturu anlamaya calismak ile yetinecek.
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2011, 18:36:02 Gönderen: circassian »

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #48 : 23 Haziran 2011, 18:38:39 »
bir adam , artik kiliclarla yasanmayan bir zamanda bir kilici neden edinir?

işte olay budur
bunu çağımızın faydacı materyalist insancıkları hiçbir zaman anlayamaz
o yüzden bu forumdaki insanları seviyor ve saygı duyuyorum

ya t10 celiginden bir kilic alip daga tasa saldiracak ya da elindeki sanat eserine bakmak , onu ve onu yaratan kulturu anlamaya calismak ile yetinecek.

ben 2 .ci grup gibi düşünüyorum  :2up
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2011, 18:47:36 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #49 : 23 Haziran 2011, 18:59:14 »
Kilic  bicak degildir. Bir kilic savasin  hakim oldugu bir dunyada  belirli bir  kulturun  topyekun ifadesidir. Kilic o zaman da attan sonra en pahali seydi ,simdi de ucuzu bes para etmez.Bir fikir vermesi acisindan suralari da hatirlayalim:

http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/bicagi-nerede-kullaniyorsunuz-bicak-ne-icindir/

http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/bicak-sanatinda-estetik-ve-fonksiyonellik/
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2011, 19:10:56 Gönderen: circassian »

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #50 : 23 Haziran 2011, 19:51:39 »
Mert kardeş , senin videoyu izlemdim de , senin kılıç maazallah kesme ile değil darbe ile iş gören bir tip heralde . Şişeyi bir darbede 2 metre öteye fırlattı abi... :2up
ahmet abiye katılıyorum mert kardeş senin kılıç darbeli sistem çalışıyor sanırım ama kalınlıktan yada vuruş açısından olabilir bak yarın nasipse bi video da ben koyayım bide benim kesişimi gör ;)

ali kardeş sabırsızlıkla bekliyorum
yukarıda yazan bilgiler çok açıklayıcı sağolun

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #51 : 24 Haziran 2011, 08:42:55 »
dün akşam süpriz bir gelişmeyle taner abinin atölyesine yeni tantosunu görmeye gittiğimden videoyu çekemedim nasipse inşaallah bu akşama kaldı bu arada tantodaki hamonu görmeyin diyorum maşşallah Allah nazardan saklasın resim çizmiş sanki taner abi o derece muhteşem  8)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

agel

• 306
« Yanıtla #52 : 24 Haziran 2011, 08:48:15 »
evet , bilmiyorum, cunku bende yok. Dogrusu ben bu kilclara 5 kurus dahi vermem. Ama senelerdir butun forumlarda kesme denemelerinde kullanilabilirligi , bu isten anlayanlarca tasdik edilmis kiliclar bunlar.  Parasi cok hesapli olanlar icin ya da bu ise yeni baslayanlar icin ideal.
 Bunlari anlatirken aklima sunu soylemek geldi, bir adam , artik kiliclarla yasanmayan bir zamanda bir kilici neden edinir? bir koleksiyoncu neden daha pahali kiliclar edinmek ister, ustelik koleksiyonunuzdaki mallarin degeri arttikca onlari oyle saga sola da vuramazsiniz. Ayni seyler el yapisi bicaklar icin de gecerli . Bunu neden istediginizi kesfetmek zorundasiniz. Ben de dahil bir suru koleksiyoner icin ( bu forumda da onlardan var ) bu bir kulturdur.  Japonyada bir suru adam icin bir katananin periodik bakimini yapmak neredeyse bir ibadet haline gelmistir. Neyi ne kadar kestigiyle ilgilenmezler bile. Ama yok , eger bir kilicin  ne kadar fonksiyon gorduguyle  ( 21.yy da anlamsiz bir sekilde ) ilgili iseniz o zaman buyurun cheness in silikon baglayicili yay celikleriden alin. Agac filan kesebilirsiniz. Ama bir hamondaki estetigi seyredecekseniz o zaman is degisiyor.
 Bir kucuk ek daha yapayim , modern celikler en eski koto sinifi katanalardan cok daha fonksiyoneldirler , ayrica genel olarak bu form fiziksel olarak pek ahim sahim olmayan bir irkin kilicidir. Bu yuzden cok keskin olmalari gerekliydi . Unutmayin ki bu kiliclar  yuz kusur kiloluk , kuzey avrupali bir savasci ya da donanmada bataryaya top gullesi yukleyen bir levend tarafindan kullanilmadi. Velhasil insanin kendi beklentisini iyi belirlemesi lazim , ya t10 celiginden bir kilic alip daga tasa saldiracak ya da elindeki sanat eserine bakmak , onu ve onu kuran kulturu anlamaya calismak ile yetinecek.
+1

agel

• 306
« Yanıtla #53 : 24 Haziran 2011, 08:57:02 »
dün akşam süpriz bir gelişmeyle taner abinin atölyesine yeni tantosunu görmeye gittiğimden videoyu çekemedim
Ali geç bu ayakları , senin kılıç da kesmedi değil mi? :))

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
« Yanıtla #54 : 24 Haziran 2011, 08:59:14 »
dün akşam süpriz bir gelişmeyle taner abinin atölyesine yeni tantosunu görmeye gittiğimden videoyu çekemedim
Ali geç bu ayakları , senin kılıç da kesmedi değil mi? :))
:)) :)) :)) :P
kendi şansını kendin yarat ...

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #55 : 24 Haziran 2011, 09:19:22 »
ahmet abi taner abiye sor istersen bak ck 60 hamon diye konusunu da açtı akşamki bıçağın hem ben sadece şişe değil sizin için bahçe hortumu da kesicem o da bonus olsun :D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #56 : 24 Haziran 2011, 12:52:43 »
Burak, yazdıkların için teşekkürler, gerçekten konu hakkında çok güzel iç görü sağlayan cümleler  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #57 : 24 Haziran 2011, 23:24:47 »
telefonla videoyu çektim ama telefondan çekilen görüntüyü pc görmedi sonra uğraştım başaramadım internetim de olmadığı için gece gece internet cafelere geldik sırf bişiler sunabilmek için umarım beğenirsiniz birazdan geliyor

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #58 : 24 Haziran 2011, 23:38:01 »
keşke deseydin burada hallederdik  ;)

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #59 : 24 Haziran 2011, 23:41:07 »
ahanda budur
http://www.facebook.com/video/video.php?v=2014068104017&comments#!/video/video.php?v=2014068104017&comments

inşaallah izleyebilirsiniz çok uğraştım video yükleme sitelerinde üyeliğim olmadığı için sanırım sadece facebook üyeliği olanlar görebilicek :(
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2011, 23:50:15 Gönderen: varoş kral »