Bıçak Sanatı - Forum

İkinci çakım (Balina)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
İkinci çakım (Balina)
« : 06 Mart 2019, 09:12:48 »
İkinci yapmış oldugum kuyruklu cep çakısı çelik O2 kabza çift renk paduk ağacı.

« Son Düzenleme: 06 Mart 2019, 09:15:21 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: İkinci çakım (Balina)
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2019, 09:29:37 »
Maşaallah, elimize sağlık güzel olmuş. Bıçaktaki işçilik ileride kılıflara da yansırsa çok daha iyi olur . 👍
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Kadri Engin

• 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2019, 17:25:16 »
Maşallah elinize sağlık namlu nessmuk gibi olmuş genel olarak ben çok beğendim tebrik ederim
Bismillah her hayrın başıdır

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2019, 19:46:02 »
Tasarım, uygulama güzel. Hoşuma gitti.
Boyadan kaynaklı kullanımda boya aşınması olurmu diye aklıma geldi.
Kullanım deneyiminizi bu başlık altında bir müddet sonra paylaşırsanız faydalı olur diye düşünüyorum.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2019, 23:47:26 »
Maşaallah, elimize sağlık güzel olmuş. Bıçaktaki işçilik ileride kılıflara da yansırsa çok daha iyi olur . 👍
Kılıf konusunda yeniyim tabi ki zamanla yaparak daha güzel işler ortaya çıkacaktır teşekkürler sağolun beğenmenize sevindim.
Maşallah elinize sağlık namlu nessmuk gibi olmuş genel olarak ben çok beğendim tebrik ederim
Sağolun hocam teşekkürler begenmenize sevindim.
Tasarım, uygulama güzel. Hoşuma gitti.
Boyadan kaynaklı kullanımda boya aşınması olurmu diye aklıma geldi.
Kullanım deneyiminizi bu başlık altında bir müddet sonra paylaşırsanız faydalı olur diye düşünüyorum.
Sağolun hocam teşekkür ederim beğenmenize sevindim her bıçakta aynı boyayı kullanmaktayım kullanıma dayalı aşınma olmuyor aksine boya zaman içerisinde soluyor bununda sebebi suyla alakalı kullanımdan sonra  ıslak kalması vs. normal boya gibi bi atma söz konusu değil saygılar.

mehmt

• 38
  • Meslek: Oto kiralama danışmanı
  • Yer: adana
« Yanıtla #5 : 17 Mart 2019, 23:49:29 »
Elinize sağlık çok güzel

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #6 : 17 Mart 2019, 23:55:52 »
Bıçağı çok beğendim. Kabze de ayrı bir güzellik katmış. Namluya uyguladığınız boyayı namlunun sırt kısmına bilerek mi uygulamadınız? Ben olsam oraya da uygulardım. Elinize sağlık.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #7 : 18 Mart 2019, 04:24:22 »
Elinize sağlık çok güzel
Bıçağı çok beğendim. Kabze de ayrı bir güzellik katmış. Namluya uyguladığınız boyayı namlunun sırt kısmına bilerek mi uygulamadınız? Ben olsam oraya da uygulardım. Elinize sağlık.
Sağolun çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim evet bilerek boyamadım kapanınca linerla uyum sağlaması için boyunsaydı elbette daha güzel olurdu tabiki öyle hesaba katarak boyamadım açıkçası.

özdemir murat

• 160
  • Yer: Diyarbakır
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2019, 20:22:01 »
Namlu formu gerçekten beyaz balinaya benzemiş. Eline sağlık epey zahmetli bir işe benziyor, fakat hakkını vermişsin  :2up

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2019, 10:43:36 »
Namlu formu gerçekten beyaz balinaya benzemiş. Eline sağlık epey zahmetli bir işe benziyor, fakat hakkını vermişsin  :2up
Eyvallah abi sağolasın teşekkür ederim 🙏

Emrah Krcn

• 34
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #10 : 24 Haziran 2019, 09:05:45 »
Dizaynı çok güzel olmuş ustam, kılıfı keza aynı, sapı ve pimleri konusunda eminim çok  kafa yormuşsunuzdur. (Acaba yabancıların ahşabı içten vidalama tekniği uygulansa
 Sadece bıçak menteşe pini ve arkada vida pimi dıştan gözükse nasıl olurdu ? ) emeğinize ve yüreğinize sağlık...

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2019, 11:20:17 »
Dizaynı çok güzel olmuş ustam, kılıfı keza aynı, sapı ve pimleri konusunda eminim çok  kafa yormuşsunuzdur. (Acaba yabancıların ahşabı içten vidalama tekniği uygulansa
 Sadece bıçak menteşe pini ve arkada vida pimi dıştan gözükse nasıl olurdu ? ) emeğinize ve yüreğinize sağlık...
Teşekkür ederim çok sağolun bahsettiğiniz vidalı sistem çoğu normal seri üretim çakılarda mevcut ve bu vidalı sistem zaman içersinde kullanıma dayalı olarak vidaları gevşiyor ve farkında olmadan düşüyor eksiliyor ve bu durum vidayı temin edemediğiniz müddetçe çakıyı kullanamıyorsunuz bu katlanır namlu işini dediğiniz vidalı sistem yapan ustalar var fakat onlarda seri üretim parça sıkıntısı yok vida kaybolsada arkası devamlı var ama kendimden  örnek vereyim vidalı sistem yapsam yedek vida temin etmek zorundayım yoksa tek vidayla olacak bir iş gücü değil kaybolsa bütün yaptığınız iş çöp olur vida bulamadığınız müddetçe vidalı degilde gizli pim yapılsa daha iyi olurdu tabi o işte gerçekten ustalık lazım Forumda yapan ustalarımız abilerimiz mevcut.

Levo

• 63
  • Meslek: Perakende
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 24 Haziran 2019, 22:43:36 »
Elinize sağlık, güzel olmuş :)

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #13 : 24 Haziran 2019, 23:34:51 »
Eline sağlık. Boya çok yakışmış. Ancak ahşapta bir çatlama var sanki. Pivot pimin orada bıçağın sağ kabzasında. Ben mi yanlış gördüm yada telefonumun tamamen her bir santimi çatlak olan ekranından.😀
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #14 : 25 Haziran 2019, 00:24:47 »
Elinize sağlık, güzel olmuş :)
Sağolun teşekkürler 🙏
Eline sağlık. Boya çok yakışmış. Ancak ahşapta bir çatlama var sanki. Pivot pimin orada bıçağın sağ kabzasında. Ben mi yanlış gördüm yada telefonumun tamamen her bir santimi çatlak olan ekranından.😀
Sağolun hocam teşekkürler çatlama yok ahşabın kesik çizgilerinden bir kaç tanesi pivot kısmına denk geldiği için öyle gözüküyor dikkatli bakıldığında çatlak gibi duruyor tereddütte kalıp sordum değilmiş şükür 🙂