Bıçak Sanatı - Forum

Balık Bıçağı-2

mehmet_

• 1011
Ynt: Balık Bıçağı-2
« Yanıtla #20 : 12 Mart 2019, 11:44:35 »
Hocam bir sorum daha var  O:-)
Bu laminantın kaplaması epoksi ile yapışıyor mu? Yoksa illa ki kaldırmak mı gerekiyor? İç yüzde kaldırmasam olur mu acaba diye düşünürken aklıma takıldı.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

« Yanıtla #21 : 12 Mart 2019, 14:12:54 »
Kesinlikle yapışmıyor, hatta kendisinin de yapışıp yapışmadığına çok güvenemediğim için, yüzeyi oldukça pürüzlü hale getirdim, ama yine de garanti olsun diyerek; pim başlarını şişirdim.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #22 : 13 Mart 2019, 00:07:58 »
Ustam eline sağlık
Bir soru sormak istiyorum izninle;
Sen yakut da çalıştın. Yakutla bu modeller
arasında balık işi için bir fark var mı?
Hem ergonomi hem performans açısından.

« Yanıtla #23 : 13 Mart 2019, 02:12:03 »
Sağolasın Şeref, aslına bakarsan Yakut bu bıçağa göre tam bir saha bıçağı, her türlü büyüklükteki malzemeyi keser. Bu  yakuta göre daha kibar bir bıçak, temizleme, pul sıyırma ve basit fleto çıkarmada iş yapar. Yakut ise bunların hepsini her durumda yapabilir. Ayrıca unutmamak lazım ki Yakutun bilemesinde ikinci bir ağız yok bunda var, bu nedenle yakutun kesme performansı buna göre daha agresif, şakası yok yani  ::)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #24 : 13 Mart 2019, 10:05:08 »
Eline sağlık sefa hocam çok şahane olmuş.
Gendarmerie Special Operation...

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #25 : 13 Mart 2019, 14:02:34 »
Kesinlikle yapışmıyor, hatta kendisinin de yapışıp yapışmadığına çok güvenemediğim için, yüzeyi oldukça pürüzlü hale getirdim, ama yine de garanti olsun diyerek; pim başlarını şişirdim.

Hocam tekrar çok teşekkür ederim. Bir yapışma testi yapayım o zaman en kısa sürede. Sonuçları da paylaşırım bilahare.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #26 : 14 Mart 2019, 01:10:29 »
Sağolasın Şeref, aslına bakarsan Yakut bu bıçağa göre tam bir saha bıçağı, her türlü büyüklükteki malzemeyi keser. Bu  yakuta göre daha kibar bir bıçak, temizleme, pul sıyırma ve basit fleto çıkarmada iş yapar. Yakut ise bunların hepsini her durumda yapabilir. Ayrıca unutmamak lazım ki Yakutun bilemesinde ikinci bir ağız yok bunda var, bu nedenle yakutun kesme performansı buna göre daha agresif, şakası yok yani  ::)
Teşekkürler ustam sağolun

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 15 Mart 2019, 00:02:55 »
 8) Eline sağlık ustam. Sadeliği güzelliğini besliyor, fotoğrafta iki tarafı birden görmek mümkün olmadığından elde vereceği his fotoğraftakilerin illa ki ötesi olacaktır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #28 : 15 Mart 2019, 11:42:52 »
Çoook teşekkürler, eyvallah.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #29 : 06 Aralık 2020, 18:32:26 »
Sefa hocam;
bu kompozit laminat ile kompak malzeme ayni seymi ?? birde zamanla bu malzeme matlasiyor mu ? yoksa boyle hep parlak mi kaliyor

« Yanıtla #30 : 06 Aralık 2020, 20:42:22 »
Ersin, bu malzemenin adı sanayi de kompakt laminat diye geçiyor. Kompozit laminat nedir ben bilmiyorum, bu malzemenin işlerken filan kokusu berbat ve aynı zamanda zor işleniyor ama suya direnci mükemmel. Parlatıldıktan sonra matlaşmıyor, öyle bir sorun yok.