Bıçak Sanatı - Forum

chopper bisiklet

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
Ynt: chopper bisiklet
« Yanıtla #20 : 27 Şubat 2019, 00:46:58 »

Zaten bende alternatif kaynaklarından enerji üretme merakı vardı, yıllar önceki atölye kurma amacımın diğer yarısı da buydu. Son yıllardaki benzin fiyatlarının yüksekliği, bu enerji merakımın elektrikli araçlara yönelmesine neden oldu. Elektrikli bisiklet almak isteyip de buna bütçe ayıramayınca varolan bisikleti dönüştürmeye meraklandım. Çok ağır adımlarla da olsa geçen sene bu konuyu kurcalamakla geçti. Bu yılbaşına doğru bir kere daha evrildi, benzinli motor yapmaya meraklandım ve sonra daha da cozurtup biyo-yakıt üretme konularını kurcalamaya başladım. Tabi bu merak zincirini fiiliyata geçirme çabalarımın en ileri noktası bisikleti elektrikli hale getirmek olabildi. Daha sonrakileri sadece araştırmakla yetindim.

Benzer haller yaşayan herkese dileğim, merak ettiği konu için önce zaman sonra da uğraşacak imken bulabilmesi, çünkü bir şeyler üretebilmek gerçekten güzel...
Eylem ustam kendimi anlatmak icin bir yazı yazsam bu kadar anlatırdı galiba. Tek fark sizin tecrübe miktarınızın benden fazla olması:)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 27 Şubat 2019, 10:10:58 »
Tecrübe göz ardı edilemez ama gözde büyütmemeli de. Tecrübe eksikliğinde yarışa geriden de olsa yine başlanır. İşi etkileyen etmenleri önceden bilmemekten ötürü araştırıp belirlemek gerekir. İşi yaparken alıştırmalar, denemeler yapmak gerekir. Öğrenecek şeyler vardır ama bunların hepsi bir şekilde yapılır.

İşte bulaştığım her projede daha önceden bilmediğim şeyler ağırlıklı oldu ve sıfırdan öğrendim, valla yapınca oluyormuş. Bir kaç işe böyle girip de altından kalktıkça artık algın değişiyor, işleri gözde büyütmemeye, problemlere daha genel bir bakış açısıyla bakmaya başlıyorsun.
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2019, 10:34:10 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #22 : 27 Şubat 2019, 22:55:25 »
Size katılıyorum. Alternatif enerji kaynagi bulmak icin elektromanyatikten tutun da yerçekimi ivmesine kadar bircok seyi denedim . Bıçak yapimi da benim bu çok yönlü arayışıma yön kazandırdı. Gördüğüm her hedefe atış yapmaya çalışırken bazı hedeflere daha iyi atiş yapmaya yönlendirdi bir nebze.
Sizin gibi aynı düşünceye sahip olduğumu düşündüğüm ve tecrübeleri benden daha fazla olan insanlardan öğreneceğim çok şey olduğunu dusunuyorum.
Saygılarımla...
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2019, 22:57:30 Gönderen: emruhu »

bobinajcı

• 301
  • Meslek: bobinaj
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #23 : 28 Şubat 2019, 09:51:11 »
Tecrübe göz ardı edilemez ama gözde büyütmemeli de. Tecrübe eksikliğinde yarışa geriden de olsa yine başlanır. İşi etkileyen etmenleri önceden bilmemekten ötürü araştırıp belirlemek gerekir. İşi yaparken alıştırmalar, denemeler yapmak gerekir. Öğrenecek şeyler vardır ama bunların hepsi bir şekilde yapılır.

İşte bulaştığım her projede daha önceden bilmediğim şeyler ağırlıklı oldu ve sıfırdan öğrendim, valla yapınca oluyormuş. Bir kaç işe böyle girip de altından kalktıkça artık algın değişiyor, işleri gözde büyütmemeye, problemlere daha genel bir bakış açısıyla bakmaya başlıyorsun.
Size katılıyorum. Alternatif enerji kaynagi bulmak icin elektromanyatikten tutun da yerçekimi ivmesine kadar bircok seyi denedim . Bıçak yapimi da benim bu çok yönlü arayışıma yön kazandırdı. Gördüğüm her hedefe atış yapmaya çalışırken bazı hedeflere daha iyi atiş yapmaya yönlendirdi bir nebze.
Sizin gibi aynı düşünceye sahip olduğumu düşündüğüm ve tecrübeleri benden daha fazla olan insanlardan öğreneceğim çok şey olduğunu dusunuyorum.
Saygılarımla...
aynı şeylerle meşgül oluyoruz demekki.
düşüncelerimizdeki işlerde aynı aşagı yukarı, alternatif enerji kaynağı oldugunada  inanıyorum, bunu bulan  neden biz olmayalım .
uğraşmaya devam .....
“Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma.” HZ. Mevlana

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 28 Şubat 2019, 12:13:50 »
Ben ağırlıklı olarak rüzgardan ve güneşten elektrik üretmeyle ilgilendim. Ancak bu aralar bu yada diğer tasarruf ettiren şeylere yatırım yaptıkça daha da gömüldüğümü gördüm. Bütçe yetmeyince çok yakan şahin'i satıp az yakan bir dizel alamamak durumu gibi.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben