İnsan keşke bu tip araçları yapınca tescil de ettirebilsek diyor. Kağıt üstünde olur görünen sanal imkanlardan birisi de bu galiba. Bu istikamette fazla dallanmayayım, konuyu ağlama duvarına çevirmeyeyim.
Zaten bende alternatif kaynaklarından enerji üretme merakı vardı, yıllar önceki atölye kurma amacımın diğer yarısı da buydu. Son yıllardaki benzin fiyatlarının yüksekliği, bu enerji merakımın elektrikli araçlara yönelmesine neden oldu. Elektrikli bisiklet almak isteyip de buna bütçe ayıramayınca varolan bisikleti dönüştürmeye meraklandım. Çok ağır adımlarla da olsa geçen sene bu konuyu kurcalamakla geçti. Bu yılbaşına doğru bir kere daha evrildi, benzinli motor yapmaya meraklandım ve sonra daha da cozurtup biyo-yakıt üretme konularını kurcalamaya başladım. Tabi bu merak zincirini fiiliyata geçirme çabalarımın en ileri noktası bisikleti elektrikli hale getirmek olabildi. Daha sonrakileri sadece araştırmakla yetindim.
Benzer haller yaşayan herkese dileğim, merak ettiği konu için önce zaman sonra da uğraşacak imken bulabilmesi, çünkü bir şeyler üretebilmek gerçekten güzel...