Karmakarışıklık içinde düzen... Harika.
Bu namlu eskitme uygulanmış balçağı haketmiş.
Teşekkür ederim, ben de balçakta kararsızım.
Gravürle düzensiz oyuklama arasında gidip geliyorum
Çok değişik.güzel ve karakteristik eline sağlık
Teşekkür ederim

Hocam elinize kolunuza sağlık desenler çok iyi baştan sona harika olmuş diğer bölümleride okudum peki bu nikel sert bir malzemeye denk gelirse sonuç ne olur yumuşak diye yorum atmış abilerim dövme esnasında ağız kısmına denk gelmemesi gerekir tabi ki bunu kullanarak artılarını, eksilerini tecrübelerinizi forumda aktarırsanız çok makbule geçer tekrar emeği geçen herkese çok teşekkürler gerçekten çok güzel bi iş çıkmış ortaya saygılarımla.👏👏👏
Teşekkürler, nikel sert birşeye sürterse çizilir
bundan korumak gerekli.
Çok harika olmuş. Konuyu takip ettiğim sıralarda da güzel bir çalışma çıkacağını tahmin etmiştim. Sap kısmı bıçağın desenleriyle oldukça uyumlu. Umarım benim de ileri de böyle çalışmalarım olur. Ellerinize sağlık...
Abdullah abi teşekkürler, inşallah abi kolay gelsin.
Şeref ustam ellerin dert görmesin. Yapılış aşamalarını diğer başlıkta takip ediyordum ve sonucu çok merak ediyordum. Kendine has özellikleri olan bir ürün ortaya çıkarmışsınız, tebrik ediyorum. Resimleri dikklatle inceledim sanki ck75 hattında bıçağın burnuna doğru hamon oluşmuş gibi geldi. Koyuluk kabzadan buruna doğru azalıyor bıçağın iki yanağındada. Yada bunun başka bir sebebi mi var?
Bir iki sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim.
Neden merkezde ck75 değil?
Islak zımparalama işini biraz açarmısınız?
Teşekkür ederim, burnu daha fazla inceltmem sonucu nikel
içlere kadar ilerledi, hamon yok. Koyuluk her yerde aynı
ışık ortamından dolayı ikeride açılıyormuş gibi görünüyor
resimlerde. Merkezde istediğimiz çeliği kullanabiliriz,
bebim elimde 5mm olarak ck67 vardı tek sebebi bu,
özel bir sebebi yok yani.
Ağaçları zımparalarken bir kaç damla su damlatırım.
Bu, hem işi hızlandırır hem zımparanın ömrünü uzatır
hem de iş daha güzel çıkar. Kuruması da birkaç dakika.
Sert açağlarda zaten iki damla su en fazla yarım milim
içeriye kadar ulaşabilir.
Eline emeyine saglik seref kardesim bicagin her birseyi yerbi yerinde guzel is basarmissin tebrikler
Teşekkür ederim Vuqar kardeşim sağolasın
Şeref ustam eline sağlık. Malzeme hakkını buldu. Bu açıdan çok mutluyum. Bakır kalıntısından dolayı oksitlenme ihtimali vardı. Bu sebeple kullanılmamış yeni bir parça ve K720 (O2) gönderdim cumartesi günü. Bu hafta eline geçer. Fakat K720'yi istediğin ebatta bulamadım, kalınlık 10mm.
Artık bileğine kuvvet, gerisi sende.
Orkun abi herşey için teşekkürler, 1cm fazla olur
ben ona 7-8mm olan makas kaynatabilirim. Bu daha düzgün
çıkacaktır hem de ısıl işlemleri sorunsuz ve rahat olacaktır.