Bıçak Sanatı - Forum

Pimlerle alakalı

berkehrercan

• *
  • 8
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğrencisi
  • Yer: İstanbul
Pimlerle alakalı
« : 27 Ocak 2019, 23:00:56 »
Selamlar öncelikle.Yeni girişiyorum bu işe ilk denemem.Kabzayla uğraşıyorum.İzlediğim videolarda çoğu kişi çekiçlemiyor pimleri epoksiyle yapıştırıp üstünü alıp bırakıyorlar.Şart değil mi pimi şişirmek? Atmaz mı kabza zamanla sadece epoksi tutar mı? Şişirsem daha mı sağlam olur? Beni bir aydınlatın lütfen.

Bir de wert epoksi yapıştırıcı kullanan var mı? İyi midir uygun mudur? 20 küsur lira fiyatı vardı.
 Bıçağı dağda bayırda kullanmak için yapıyorum,  sağlamlık ve kullanışlılık önemli.Kabza mikarta olacak.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2019, 23:07:50 Gönderen: berkehrercan »

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: Pimlerle alakalı
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2019, 23:27:17 »
Selamlar öncelikle.Yeni girişiyorum bu işe ilk denemem.Kabzayla uğraşıyorum.İzlediğim videolarda çoğu kişi çekiçlemiyor pimleri epoksiyle yapıştırıp üstünü alıp bırakıyorlar.Şart değil mi pimi şişirmek? Atmaz mı kabza zamanla sadece epoksi tutar mı? Şişirsem daha mı sağlam olur? Beni bir aydınlatın lütfen.

Bir de wert epoksi yapıştırıcı kullanan var mı? İyi midir uygun mudur? 20 küsur lira fiyatı vardı.
 Bıçağı dağda bayırda kullanmak için yapıyorum,  sağlamlık ve kullanışlılık önemli.Kabza mikarta olacak.
çok gerek oduğunu düşünmüyorum zaten kabzayla çelik birbine boşluk kalmayacak şekilde oturursa çelik ve kabzaya deldiğimiz delikler bi nevi pim görevi görecektir zaten.Yine de taktıktan sonra çekiçle başını eziyorum çok zaman alan bir işlem değil :)

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2019, 12:52:14 »
Aleyküm selam, kolay gelsin. Epoksiyi mutlaka kullanın.Markası çok önemli değil.Piyasada 5 tl ye satılan iran epoksileri var.Onlar bile iş görür.(iran epoksilerinin donma hızı çok hızlı.karıştırdıktan sonra en fazla 2-3 dakika ürede işlemi bitirmeniz gerek.) pim şişirme işi çok meşekkatli değil.yaparsanız faydalı olur.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

berkehrercan

• *
  • 8
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2019, 17:04:34 »
Sağolun.Malzemeleri sipariş ettim.Bombe başlı çekiç de aldım.Yuvarlak tarafını mı kullanacağım?

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #4 : 29 Ocak 2019, 02:23:40 »
Aynen..
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.