Herkese merhabalar , forumda yeniyim , bu ilk paylaşımım , bu kadar kıymetli ustanın bulunduğu bir forumda insan yaptığı bıçağı paylaşmaya çekiniyor ama nacizene paylaşmak istedim

daha önce bir kaç bıçak yapmıştım çakı olarak bu ilk denemem , namlu 2.5 mm böhler O2 , sertlik 55 hrc daha önce 4 mm bir O2 çeliğinde 60 denemiştim biraz gevrek olmuştu o yüzden bunu 55 olarak yaptım , kabza iç kısım bronz levha pimler pirinç ahşap kısım morgül ağacı , ağacın rengi daha bir mor olur diye düşünüyordum ama keten tohumu yağı ile yapladıktan sonra kahve mor arası bir şey oldu , namlu altın renk ile kaplandı , çeliği kaplamak hiç sevdiğim bir şey değil normalde bunda bronz ile ahşap çok uyumlu durunca bi deneyelim dedim kaplayan firmanında bu aralar bronz kaplaması yokmuş altın renk oldu

namludaki oluşan çizikleri engellemek için araya pul atmayı düşündüm bu seferde sırttan bakınca ara çok açık durdu .ağız açımı scandi 6 derece eğe rampasında açıldı geri kalan işlemlerde zımpara ve eğe ile yapıldı .