Bıçak Sanatı - Forum

minik tanto (çakı)

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
minik tanto (çakı)
« : 14 Haziran 2011, 12:46:33 »
aslında o kadar da minik değil. şu an kaba işlemleri bitti sayılır. perçinleri çakılıp, kabze işlemi yapıldıktan sonra bitiyor. kabze içerisinde 1.5 mm 304 paslanmaz sac kullandım. ne illet birşey demir testeresi ile çok zor kesiliyor. düzgün kesebilmek için canım çıktı. delmeside ondan aşağı değil.  bitmeden önce yayınlamak istemiyordum ama dayanamadım. :)
 
çelik : ck 67
boyu : 24.5 cm
namlu boyu : 12 cm
kabzedeki ahşap : karayemiş (bizim buralarda taflan derler)







meteoravcısı

  • ***
  • 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2011, 12:51:47 »
Elinize, emeğinize sağlık Murat Bey çok güzel bir bıçak olmuş.

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2011, 13:01:35 »
teşekkür ederim. diğer işlemleri bittikten sonra daha da güzel olacak.

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2011, 13:23:55 »
Kolay gelsin. Çakının kullanım sırasında istemeden kapanmaması için bir güvenliği var mı?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2011, 13:33:20 »
teşekkür ederim. aslında olası durumlarda kapanmasını önleyecek bir sistem yok. yanlız merkezde bulunan 5 mm lik perçini sıkı bir şekilde çakıp sallanmasını ve kolay kapanması önlemeyi düşünüyorum. bu 5 mm perçinin yerine sizin yaptığınız vidalı sistemde çok güzel olur. belki vidalı yaparım.
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2011, 13:38:36 Gönderen: murat güleç »

ali rıza

  • ***
  • 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2011, 13:41:30 »
çok güzel gözüküyo murat bey özellikle yöresel olarak karayemiş kullanmanız da ayrı bi hava katmış tantoya :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2011, 13:48:47 »
Kilit, yay, ufak bir kuyruk vs olmadan çakı çok tehlikeli olabilir. Pim de zamanla gevşeyebilir ya da yanlışlıkla fazla çekiçlenirse namluyu aşırı sıkabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ratbertovich

  • Ferhat Savcı
  • ***
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2011, 13:56:17 »
Oturup hesapladım da, 11 yıldır karayemiş yememişim. Amcalar halalar Rize'den çıkıp İstanbul'a yerleşeli o otobüsle gelen kargolar yok 10 yıldır. Çakı falan yok gözümde, karayemiş aşerdim :(...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #8 : 14 Haziran 2011, 13:59:32 »
bahsettiğiniz namlunun sırta doğru geri bayılması mı yoksa kapalı konuma getirirken ki konumu mu? konu sırta doğru bayılması ise 5mm lik perçinin çaprazında bulunan 3mm perçine dayanan, namlunun delikli kısmında yaklaşık 1 cm lik kuyruk mevcut.  aslında en güzeli vidalı sistem. gevşediği zaman sıkarsın sorun çözülür.

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #9 : 14 Haziran 2011, 14:09:26 »
Tehlike çakının siz onu elinizde tutuyorken kapanması. Siz çakıyı o yönde zorlamayı amaçlamazsınız ancak bir kutup ayısı her an her yerde olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2011, 14:21:47 »
valla yapacak birşey yok dikkatli olmak gerekiyor.

Berke Boyacı

Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2011, 14:50:11 »
Tehlike çakının siz onu elinizde tutuyorken kapanması. Siz çakıyı o yönde zorlamayı amaçlamazsınız ancak bir kutup ayısı her an her yerde olabilir.
Kutup ayısı ?  ^-^

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #12 : 14 Haziran 2011, 14:54:33 »
Fazla zorlamadan sadece basit kesme işlerinde kullandığınız sürece pek tehlike yaşamazsınız, ancak bu tarz bir çakı mekanizması maalesef geriye doğru bastırmada o pim problem yaşatır.
Kolay gelsin...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #13 : 14 Haziran 2011, 15:05:25 »
O pimden çok da korkmaya gerek yok. Bir çok bıçaktaki pim bundan farksız. Zaten zorlarken çok zaman namluyu baş parmak da desteklediğinden pime düşen yük de azalmış olur.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #14 : 14 Haziran 2011, 15:09:43 »
Fazla zorlamadan sadece basit kesme işlerinde kullandığınız sürece pek tehlike yaşamazsınız, ancak bu tarz bir çakı mekanizması maalesef geriye doğru bastırmada o pim problem yaşatır.
Kolay gelsin...
teşekkür ederim. ustam pim konusunda çözüm öneriniz nedir? :(

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #15 : 14 Haziran 2011, 15:16:28 »
Eylem'in dediği gibi pek sorun değil, sadece zamanla pirinç deforme olabilir, belki paslanmaz pim ile değiştirseniz daha uzun soluklu kullanımı olur...

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: minik tanto (çakı)
« Yanıtla #16 : 14 Haziran 2011, 15:25:30 »
bıçak kapalı konumdayken açmak içinde böyle birşey düşünüyorum.