Herkes gibi çocukluktan beri çakı-bıçak mevzuna bir ilgim vardı, zamanla ihtiyaç ve tutku arasında bir yere yerleşen bu duygumun yanında kendi bıçağımı da yapabilirim fikri de yeşermeye başladı.Amatörce denemeler, yap-bozlar derken fırsatlar doğdukça bişeyler öğrenmeye, yeni insanlar tanımaya, karşılıklı etkileşim içinde kendimi geliştirmeye başladım.İnternetten kaynaklar araştırırken bıçaksanatı'nı keşfettim, çok ama çok istifade ettim.Aynı şehirde yaşadığımız Ayhan ELKUT'u tesadüfen tanıdım ama kendisinden çok şey öğrendim, öğrendiklerimi uygulama fırsatı buldum.Sonuçta gün geldi baştan sona ben yaptım diyebileceğim bir bıçağın zamanı geldi çattı.Ustalarıma da eleştirip yön vermek kaldı, şimdiden bana katkı sağlayacak her türlü eleştiri için teşekkür ederim.
- ÇELİĞİN TÜRÜ Rulman Çeliği, 52100
- UYGULANAN SU VERME SICAKLIĞI VE ORTAMI 1050 derecede çeliğin rengini gözlemleyerek 3 kez normalizasyon sonrası ısıl işlem yağında su verildi
- MENEVİŞLEME SICAKLIĞI 280 derecede 1 saat
- TOPLAM BOY 23 cm
- YÜZ GENİŞLİĞİ 2,8 cm
- KALINLIK 3,5 mm
- NAMLU BOYU 11 cm
- KABZA BOYU 12 cm
- SAP MALZEMESİ Ireko
Rulmandan dövülerek elde edilen lama üzerinde tamamen hayal gücüme sığınarak, çizmeden, bant zımparada profil çıkarttım.Drop Point tarzını anımsatan profile tam taşlama ağız açtım, perdah sonrası normalizasyon, su verme ve meneviş işlemi yaptım.Asit ile patina işlemi yapıldı ve görsel amaçlı yalancı hamon yapıldı.1500 kuma kadar namlu ve kabzaya zımpara uygulandı, kabzeye zeytinyağı uygulandı.