Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Metalurji (ısıl işlem, testler, analizler, çeliğin yapısı vs.)
(Moderatör:
sefaçabuk
)
hamon hattı
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
hamon hattı
5 Yanıt
3003 Gösterim
durukan
774
Meslek: hekim
Yer: şanlıurfa
hamon hattı
«
:
14 Şubat 2010, 19:53:40 »
arkadaşlar oncelikle bunu paylaşıp paylaşmamayı ciddi biçimde düşündüm. cünkü içime sinmeyen yerleri cok. ama madem beraberce ogreniyoruz size 1095 te denediğim calışmanın fotograflarını gonderiyorum.
işlem sırası na gore kaba form verildikten sonra talaş kaldırıldı. agzına farlı ısıl işlem uygulanabilmesi için sırtta ve kesici kenarda farklı yontemlerle kil sürüldü. kurutuldu . sonrasında kömür ateşinde ( kalorifer kazanı sag olsun)göz kararı uygun sıcaklıga cıkılıp su içinde su verildi. sonrasında yüzeyel tabaka yeniden kaldırıldı. 400 kuma kadar zımparalandı. sonrasında benim de sırasını unuttugum pek çok ara zımpara ve asit uygulamasından sonra ( bu aşama esas formu veren kısmı ve ben oldukça zor ve karışık ara kumlardan gecirdim hatta bir ara tüm yüzeyi yeniden zımparaladım ) aşagıdaki formda bir hamon hattı oluştu. klasik jihada çizgisi vb hamon daki mükemmel detayları yakalıyamadım ama bu benim çok onceleri saymazsak ilk ciddi hamon denemem. fikirlerinize sunuyorum.
gökhan bakla
2620
Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: hamon hattı
«
Yanıtla #1 :
14 Şubat 2010, 20:17:49 »
aslında hamon hattı oldukça belirgin gibi duruyor,
asit uygulamadan önce hiç belli olmuyormuydu durukan.?
http://gokhanbakla.blogspot.com/
durukan
774
Meslek: hekim
Yer: şanlıurfa
«
Yanıtla #2 :
14 Şubat 2010, 20:21:11 »
hayır diyebilirim. metalin yapısında bir miktar değişiiklik var idi ancak zar zor gorulebilir nitelikte idi ve belli olmuyordu.
sefaçabuk
14086
«
Yanıtla #3 :
14 Şubat 2010, 21:13:25 »
Bu bariz hamon hattı, oldukça net görünüyor zaten, Durukan eline sağlık tebrik ediyorum. Asit ne kullandın, sirke oldukça iyi sonuç veriyor. Bu arada bıçağın bitmiş hali çok güzel olacak gibi, formu çok güzel olmuş.
http://www.sefacabuk.com/tr/
deserteagle
Eylem Cengiz, 49
9533
Meslek: elektronik ve hab. müh.
Yer: İstanbul, Kırklareli
«
Yanıtla #4 :
14 Şubat 2010, 21:23:05 »
Olmuş, hem de gayet güzel olmuş.
Bıçağın şekli de güzel, artık devamını bekliyoruz diyeyim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben
emrekipmen
6065
Yer: Bodrum
«
Yanıtla #5 :
15 Şubat 2010, 00:26:34 »
Eh artık bant zımparayı test etme zamanı gelmiş
. Yüzey biraz daha temizlik ve düzleme istiyor gibi, iyice temizleyince 800 ve civarında gerçekten güzel çıkacak gibi. Bıçak gizli kuyruk mu olacak ustam? Ah bu arada hep yollamayı unuttuğum şu yağı da yollama zamanım gelmiş. Su ile tehlike yaşıyorsun, güzelim bıçaklarının kırılmasını istemem
Kipmen Sanat web sitesi
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Metalurji (ısıl işlem, testler, analizler, çeliğin yapısı vs.)
(Moderatör:
sefaçabuk
)
hamon hattı