Bıçak Sanatı - Forum

Şefin mutfağı n690

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
Şefin mutfağı n690
« : 19 Aralık 2018, 00:04:11 »
Herkese merhaba.
Şefin mutfağına bu kez 3mm lik bir n690 ı konuk olarak aldik.
Çelik boyu 31 cm namlu boyu 22 cm toplam boy 34 cm. Sertlik 59 hrc kabza wenge pirinç linerler ve dişbudak.  Full taşlama olan namluyu 1200 kuma kadar makine bitişiri olarak bıraktım

Beni bu guzel havalar mahvetti

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
Ynt: Şefin mutfağı n690
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2018, 03:53:33 »
Harika olmuş eline sağlık,  bu sefer perdahtan kaçmışsın biraz hayırdır 😃 bol linerli tarzında bir bitiriş yapmışsın daim olsun kardeşim :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2018, 08:32:57 »
Eline sağlık  Yunus ustam. Gelenekleri bozmuşsun, sıfıraltı işlem de yok galiba bunda?  O:-)
4116 ile arasında kesme performansı var mı? Mahmut abi N690'ın keskinliğini beğenmiyor. :D iki şef bıçağını da kullanırken gözlem yapar mısın senden rica etsem? Merak ettiğim bir konu bu.

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2018, 11:17:16 »
Eline sağlık ustam. Kabza çok hoş olmuş.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2018, 12:18:51 »
Elne sağlık abi. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2018, 19:27:55 »
Harika olmuş eline sağlık,  bu sefer perdahtan kaçmışsın biraz hayırdır 😃 bol linerli tarzında bir bitiriş yapmışsın daim olsun kardeşim :)

Teşekkür ederim abi perdah sulu çelikte zor ve pahalı bir süreç hele ki 5000 kumlara çıkıp ardından yüzlerce liralık elmas pasta kullanmak :) onun icin bende biraz kısa kesmeye başladım bu süreci.

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2018, 19:33:39 »
Eline sağlık  Yunus ustam. Gelenekleri bozmuşsun, sıfıraltı işlem de yok galiba bunda?  O:-)
4116 ile arasında kesme performansı var mı? Mahmut abi N690'ın keskinliğini beğenmiyor. :D iki şef bıçağını da kullanırken gözlem yapar mısın senden rica etsem? Merak ettiğim bir konu bu.

Teşekkür ederim Orkun ustam sıfırlalti var bunda da yazmayı unutmusumdur. Kesme performansı olarak ikiside çok iyi bence tabi 4 mm lik çelikte 2 mm ağız kalınlığı kalırsa o zaman baya farkeder :) n690 4116 ya nazaran sen de 2 ben diyeyim 3 kat daha fazla keskinliğini muhafaza edebiliyor bence asıl artısı n690nın bu. Ama 4116 nin yağ taşında bileme performansı bariz bir şekilde aşınma direnci ile alakasından dolayı çok daha hızlı. Yani uzun süre keskin kalabilme kapasitesi mi yoksa çok daha hızlı bileme kolaylığı mi? Tarafını seç :)

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2018, 19:39:25 »
Eline sağlık ustam. Kabza çok hoş olmuş.

Teşekkür ederim ustam gizli kuyruğun avantajı diyelim:)

Elne sağlık abi. :2up

Teşekkür ederim Osman kardeşim :)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2018, 20:09:31 »
Yunus ustam eline koluna sağlık yine sanatını konuşturmuşsun fazla söze gerek yok :)
Gendarmerie Special Operation...

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2018, 23:10:39 »
Elinize sağlık Yunus abi güzel olmuş. Yukarıdaki yoruma göre 4116 ile o kadar fark ediyor yani. Bunu öğrendiğim iyi oldu.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2018, 23:18:15 »
Eline sağlık Yunus hocam. Çok şık bir bıçak.  Formu ve kabza estetiği orantılı olmuş. Sahibinin uzun yıllar keyifle kullanacağı güzel bir bıçak.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2018, 00:11:26 »
Abim eline sağlık
Tam taşlama ince bir ağız, şef için ideal.
Perdahın çok ince ve ayna olmaması şahsi zevklerime
göre bıçağın estetiğini ikiye katlamış.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #12 : 20 Aralık 2018, 08:46:04 »

Teşekkür ederim Orkun ustam sıfırlalti var bunda da yazmayı unutmusumdur. Kesme performansı olarak ikiside çok iyi bence tabi 4 mm lik çelikte 2 mm ağız kalınlığı kalırsa o zaman baya farkeder :) n690 4116 ya nazaran sen de 2 ben diyeyim 3 kat daha fazla keskinliğini muhafaza edebiliyor bence asıl artısı n690nın bu. Ama 4116 nin yağ taşında bileme performansı bariz bir şekilde aşınma direnci ile alakasından dolayı çok daha hızlı. Yani uzun süre keskin kalabilme kapasitesi mi yoksa çok daha hızlı bileme kolaylığı mi? Tarafını seç :)

Ders niteliğinde cevap için teşekkür ederim ustam.  :2up Çelik seçimi yada tavsiye isteyenler için faydalı bir bilgi. Arama sonuçlarında çıksın diye alta etiket koyayım, başkaları da faydalansın. :)

# N690
# 4116
# Paslanmaz
# Tavsiye

ve tabi olmazsa olmaz...
# En iyi paslanmaz çelik

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
« Yanıtla #13 : 20 Aralık 2018, 18:42:30 »
cok beyendim guzel kardesim harika olmus eline emeyine saglik kabzada cok harika olmus her bir isi yerli yerinde olmus
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #14 : 20 Aralık 2018, 20:58:51 »
Yunus ustam eline koluna sağlık yine sanatını konuşturmuşsun fazla söze gerek yok :)

Teşekkür ederim Şaban ustam begenmenize sevindim :)

Elinize sağlık Yunus abi güzel olmuş. Yukarıdaki yoruma göre 4116 ile o kadar fark ediyor yani. Bunu öğrendiğim iyi oldu.

Teşekkür ederim :) tecrübeleri paylaşarak ilerleyebiliriz ;)
cok beyendim guzel kardesim harika olmus eline emeyine saglik kabzada cok harika olmus her bir isi yerli yerinde olmus

Teşekkür ederim Vuqar kardeşim sağolasın :)

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #15 : 20 Aralık 2018, 21:01:33 »
Eline sağlık Yunus hocam. Çok şık bir bıçak.  Formu ve kabza estetiği orantılı olmuş. Sahibinin uzun yıllar keyifle kullanacağı güzel bir bıçak.

Saygılarımla,

Teşekkür ederim Temur ustam begenmene sevindim aslında birazcık büyük oldu gibi geldi bana ama talep bu yöndeydi:)

Abim eline sağlık
Tam taşlama ince bir ağız, şef için ideal.
Perdahın çok ince ve ayna olmaması şahsi zevklerime
göre bıçağın estetiğini ikiye katlamış.

Teşekkür ederim Şeref ustam biz de bowie yapamayınca şeflere yönelelim dedik :)