Örs yerine çekiç ve körük olmadığı düşünülürse oldukça zor koşullarda yapılan bir dövme işlemi olmuş doğrusu. İşlere yorum yapmadan önce özellikle bu duruma şapka çıkarıyor ve tebrik ediyorum. Koşullar zaten zorken bir de üçgen eğeyi dövüp düzeltmek daha da çetrefilli iş ama sonuç gayet başarılı. İlk fotoğraflardaki bıçakları kendin öyle istediğin için mi öyle oldu, yoksa ağzı dövmenin doğal sonucu olarak malzemenin daire haline gelme isteğine saygı duyup öyle mi bıraktın
bu haliyle çok iyi bir kesme profiline sahip ama o ağırlığa göre sapın formu sanki biraz daha farklı olmalıydı veya sap sonunu biraz daha genişçe tutmalıydın diye düşündüm. Bıçakta sap namlu dengesi çok iyi görünmüyor. Saptaki işçilik kalitesine bakınca, bu sapı bu kadar kaliteli yapan, bu namluları da bilerek böyle yapmıştır gibi bir algı yaratıyor.
Üçgen eğeden dövdüğün bıçak her işi yapar, hem dayanıklı hem de bence agresif bir kesme kapasitesi var, kamış bıçaklarını andırıyor, sapı biraz daha oynayıp çok daha farklı bir görünüş çıkarabilirdin ki hala çıkarabilirsin, çok estetik bir sap çıkabilecek kapasitesi var bıçağın.
Son bıçağı görünce aklıma doğrudan Yakut bıçağı geldi, form olarak neredeyse o, onun sapı da sanki koyu renkli bir ağacı hakediyor.
herşey bir yana ben işleri genel olarak çok samimi ve estetik buldum. Ellerine kollarına sağlık ve dahi tebrikler.
Hocam çok teşekkür ediyorum yorumunuz için,
Bütün arkadaşların yorumları çok kıymetli benim için, ama buna diğer forumdaşlarımız da katılacaktır, sizin yorum ve eleştirileriniz çok çok önemli.
İlk dövmeye iki adet üçgen eğeyle başladım. Gerçekten uğraştırdılar ama ömrünü tamamlamış olan o eğeleri yeniden kullanışlı bir alete çevirebilmek beni çok mutlu etti. Aynı gün üçgenlerden sonra balık sırtı olanı dövdüm, çok kolay geldi

İlk bıçakta tespitiniz tamamen doğru. Balık sırtını dümdüz bir şekilde dövdüm, sonra ağız kısmını dövmeye başladım. Ağız kısmında malzeme incelerek yayıldıkça namlu geriye doğru kıvrılmaya başladı. Ortaya çıkan sonuç hoşuma da gitti. Dediğiniz gibi malzemenin isteğine saygı duydum

O bıçağı mutfakta kullanmaya da başladım. Namlu profilini çok beğendim, doğrama işleri için çok güzel bir bıçak.
Sapını belki eşim kullanır düşüncesiyle incelttim ama o da bıçağı ağır buldu. Sapta yapmak istediğim şey; biraz kuyruk kısmını aşağıya doğru eğmekti, ama çekiç üzerinde beceremedim. Kerpeten de çok sağlıklı bir tutuş sağlamadığı için olmadı.

Bir süre böyle kullandıktan sonra, belki sapı gizli kuyruğa çevirebilirim.
2 numarayı yaptıktan sonra sapının biraz daha uzun ve enli olmasını arzu ettim. Yukarıda söylediğim gibi, eğer hala bendeyse, ileride yeniden dövebilirim.
3 numaralı bıçağı, dün ziyaretime gelen lise arkadaşıma hediye ettim bile. Sap konusuna gelince, her bıçakta elim ya cevize ya da zeytine gidiyor. Açıkçası, farklı ağaçlarla da çalışmak için kendimi zorluyorum. Size katılıyorum, koyu bir sap daha güzel olabilirdi.
Tekrar çok teşekkür ediyorum Hocam, iyi ki varsınız.