Bıçak Sanatı - Forum

benim puukko

Talha Yıldırım

• 49
  • Meslek: İktisatçı - Çiftçi
  • Yer: Ankara
benim puukko
« : 13 Aralık 2018, 17:59:50 »
Merhabalar sevgili bıçak sever dostlar ve ustalarım.
İnşallah beğenirsiniz diyeceğim çünkü bugün paylaşılan bıçağın yanında çok sönük kaldı galiba.
Bıçakta kamyon makası kullandım boyu 21 cm namlu 8,5 cm namlu kalınlığı 3 mm . Kabzasında ağaç kökü ve ceviz (boyadım) kullandım.
Her türlü eleştiriye şimdiden teşekkür ederim.

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
Ynt: benim puukko
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2018, 18:16:41 »
Merhaba. İstediğiniz şeyi yapmışsınız gibi duruyor. Yani anlayışınız doğrultusunda başarılı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Fakat sapı boyamak veya sırttaki yalancı ağzı gereğinden fazla geriye çekmek hata gibi gözükse de, bu anlayışla ilgilidir. Hata yapmakla ilgili değildir. Forumda biraz daha zaman geçirerek anlayışınızı güncelleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Yatkınlığınızın olduğu aşikar. Elinize sağlık.

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2018, 18:31:47 »
Merhaba. İstediğiniz şeyi yapmışsınız gibi duruyor. Yani anlayışınız doğrultusunda başarılı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Fakat sapı boyamak veya sırttaki yalancı ağzı gereğinden fazla geriye çekmek hata gibi gözükse de, bu anlayışla ilgilidir. Hata yapmakla ilgili değildir. Forumda biraz daha zaman geçirerek anlayışınızı güncelleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Yatkınlığınızın olduğu aşikar. Elinize sağlık.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Sırttaki ağız konuşunda çok haklısınız sonradan fark ettim hiç gerek yokmuş. Sapı boyama nedenim iki ağacım birbirine çok yakın renkleri olmasıdır. Boya olarak saç boyası kullandım sıkıntısız görünüyor şimdilik. hayırlı akşamlar.

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2018, 21:57:47 »
Eline sağlık arkadaşım.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2018, 23:32:26 »
Elinize sağlık beğendim. Kılıfıyla beraber uyumlu olmuş. Hem göze hitap ediyor hem de işlevsel gözüküyor. Ben olsam sapı boyamazdım. İyi çalışmalar.

emremg46

• 135
  • Emre GÜZELGÖRÜR
  • Meslek: Öğrenci(makine müh.)
  • Yer: Kahramanmaraş
Ynt: benim puukko diye
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2018, 00:19:32 »
Ağaç kökünün içindeki pirinç detay çok güzel olmuş.
Elinize sağlık Talha Bey :)
Nasıl yaptınız merak ettim? :)
o güzel insanlar , o güzel atlara bindiler ve gittiler.

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2018, 01:28:51 »
Eline sağlık arkadaşım.
Teşşekkür ederim arkadasım sağolasın.
Elinize sağlık beğendim. Kılıfıyla beraber uyumlu olmuş. Hem göze hitap ediyor hem de işlevsel gözüküyor. Ben olsam sapı boyamazdım. İyi çalışmalar.
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Ağaç kökünün içindeki pirinç detay çok güzel olmuş.
Elinize sağlık Talha Bey :)
Nasıl yaptınız merak ettim? :)
Teşekkür ederim emre bey ,sırf bu bıçak için kalın demirden aparat yaptım ;D ama yinede uğraştıran bi ayrıntı balkar bıçaklarında gördüğüm bir özellik. Hayırlı akşamlar.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2018, 02:01:27 »
Elinize sağlık
Dövme izleri güzel durmuş, balçak da güzel.
Ancak sap boyanmasaydı daha iyi olurdu.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2018, 08:48:37 »
Balçakdaki ayrıntıyı çok sevdim. Elinize sağlık. Rus'larda sık gördüğüm bir çalışma, siz de iyi akıl etmişsiniz. Bence herhangi bir bıçakla kıyaslamanıza gerek yok. Kendi başına gayet güzel bir çalışma olmuş.
Sapın boyanmasındaki bahaneniz geçerli bana göre. Ama tabiki orjinal olarak koyu bir ağaç olsa daha güzel olurdu.
Sırttaki ikinci ağzı ben de çok beğenmedim açık söylemek gerekirse. Puukko özünde sade ve basit bir bıçakken, siz balçaklar, dövme izleri ve çift renk kabza ile bunu gayet şık bir yere çekmişsiniz zaten. İkinci ağıza hiç gerek yokmuş.

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2018, 12:01:04 »
Elinize sağlık
Dövme izleri güzel durmuş, balçak da güzel.
Ancak sap boyanmasaydı daha iyi olurdu.
Teşekkür ederim, en yakın zamanda koyu renkli ağaçlar temin edecem boyamamak için ;D.
Balçakdaki ayrıntıyı çok sevdim. Elinize sağlık. Rus'larda sık gördüğüm bir çalışma, siz de iyi akıl etmişsiniz. Bence herhangi bir bıçakla kıyaslamanıza gerek yok. Kendi başına gayet güzel bir çalışma olmuş.
Sapın boyanmasındaki bahaneniz geçerli bana göre. Ama tabiki orjinal olarak koyu bir ağaç olsa daha güzel olurdu.
Sırttaki ikinci ağzı ben de çok beğenmedim açık söylemek gerekirse. Puukko özünde sade ve basit bir bıçakken, siz balçaklar, dövme izleri ve çift renk kabza ile bunu gayet şık bir yere çekmişsiniz zaten. İkinci ağıza hiç gerek yokmuş.
Teşekkür ederim ikinci ağız konusunda haklısınız sırf dövme izleri ince bi çizgi halini alsın diye yapmıştım sonradan anladımki bu işlevsel bıçağın bazı işlevselliklerini elinden aldım bu işlem yüzünden, bidahaki sefere daha dikkatli olurum :)
Hayırlı Cumalar.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2018, 16:48:09 »
Talha Bey,

Gayet başarılı olmuş. Kılıf ile uyu sağlamış. Demek ki Ceviz boyanınca çakma abanoz gibi oluyormuş. Elinize sağlık. Başarılar diliyorum.

İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2018, 19:37:43 »
Talha Bey,

Gayet başarılı olmuş. Kılıf ile uyu sağlamış. Demek ki Ceviz boyanınca çakma abanoz gibi oluyormuş. Elinize sağlık. Başarılar diliyorum.

Teşekkürler Temur bey.

cavit can aydın

• *
  • 9
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: Lüleburgaz
« Yanıtla #12 : 25 Aralık 2018, 23:24:09 »
Talha  bey; elinize sağlık

Kadri Engin

• 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #13 : 27 Aralık 2018, 15:15:22 »
Elinize sağlık insanın kırda yanından ayırmak istemeyeceği bir bıçak olmuş
Bismillah her hayrın başıdır

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #14 : 27 Aralık 2018, 22:46:25 »
Talha  bey; elinize sağlık
Teşekkür ederim Cavit bey
Elinize sağlık insanın kırda yanından ayırmak istemeyeceği bir bıçak olmuş
Teşekkür ederim...

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #15 : 28 Aralık 2018, 09:15:31 »
Talha Hocam ellerinize sağlık. Bence son dönem yapılan en özgün ve güzel örneklerden bence. Ben çok beğendim. Form renkler çok uyumlu. Namlu hakkaten özgün ve pek hoş. Boyama hususunda bence devam edin. Yurt dışında boyamayla çok güzel sonuçlara ulaşan ustalar var. Bence ahşabı boyamak ahşaba bir şey kaybettirmez aksine kazandırır. Tabi burdaki gerekçe ahşabı başka bir ahşaba benzetmek olmamalı ahşabı renk doku görünüm olarak zenginleştirmeye yönelik olmalı. Arkadaşların eleştirileri abanoza benzetildiği için olmuş galiba. Ben farklı fikirleri çalışan ustaları çok seviyorum. Çünkü bize ilham kaynağı oluyorlar. Eserin bence sönüklükle hiç alakası yok aksine pırıl pırıl parlıyor. Paylaşım için de ayrıyeten teşekkürler. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

bobinajcı

• 301
  • Meslek: bobinaj
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #16 : 28 Aralık 2018, 09:45:02 »
Talha bey çok güzel olmuş ellerinize sağlık .
ayrıyeten sarı malzemenin agacın içindeki kıvrımlarıda  hoş olmuş.
   anlamadıgım, neden yapılan iş diğer birinin yaptıgı işin aynısı olsun .
pukko oldugu açık açık belli iken .
sap abanoz yazsaydınız, bu sefer ne denirdi merak ediyorum.
“Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma.” HZ. Mevlana

Talha Yıldırım

• 49
« Yanıtla #17 : 31 Aralık 2018, 01:29:16 »
Talha Hocam ellerinize sağlık. Bence son dönem yapılan en özgün ve güzel örneklerden bence. Ben çok beğendim. Form renkler çok uyumlu. Namlu hakkaten özgün ve pek hoş. Boyama hususunda bence devam edin. Yurt dışında boyamayla çok güzel sonuçlara ulaşan ustalar var. Bence ahşabı boyamak ahşaba bir şey kaybettirmez aksine kazandırır. Tabi burdaki gerekçe ahşabı başka bir ahşaba benzetmek olmamalı ahşabı renk doku görünüm olarak zenginleştirmeye yönelik olmalı. Arkadaşların eleştirileri abanoza benzetildiği için olmuş galiba. Ben farklı fikirleri çalışan ustaları çok seviyorum. Çünkü bize ilham kaynağı oluyorlar. Eserin bence sönüklükle hiç alakası yok aksine pırıl pırıl parlıyor. Paylaşım için de ayrıyeten teşekkürler.
Mehmet hocam asıl ben size teşekkür ederim, çok grurlandırdınız beni sağolun.
Talha bey çok güzel olmuş ellerinize sağlık .
ayrıyeten sarı malzemenin agacın içindeki kıvrımlarıda  hoş olmuş.
   anlamadıgım, neden yapılan iş diğer birinin yaptıgı işin aynısı olsun .
pukko oldugu açık açık belli iken .
sap abanoz yazsaydınız, bu sefer ne denirdi merak ediyorum.

Çok teşekkür ederim Haydar ustam.