Bıçak Sanatı - Forum

bugunki üretimim..

tarpoon

• 4739
Ynt: bugunki üretimim..
« Yanıtla #40 : 13 Haziran 2011, 22:19:58 »
Gazetelik bu bıçakta ikinci hayatını yaşamaya başlamış. Üstelik de önceki hayatında iyi bir gazetelik olmuş herhalde ki bu hayatına daha üst bir mertebede dönüş yapmış.  :2up

fırsatları değerlendırmek lazım .hele bu yoklukta  :D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #41 : 13 Haziran 2011, 22:21:48 »
teşekkür ederim Orkun işime yarayacak  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #42 : 13 Haziran 2011, 22:25:42 »
Elinize sağlık, söylenecek tek şey muazzam güzellikte bir bıçak.

Saygılar

teşekkür ederim Murat  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #43 : 13 Haziran 2011, 22:35:05 »
Taner , benim taslamalara iltifat ettigin gunleri hatirliyorum da , simdi bir de bu taslamalarin kalitesine ve temizligine bakiyorum... Sende Allah vergisi bir yetenek var.  Ellerine saglik.

teşekkür ederim  :) ama senın yaptığın taşlamalara ve işçılığe  şu anda da iltıfat ederim.  çok temiz çalışıyorsun.   ;)

Burak söylediklerine aynen katılıyorum :2up

teşekkür ederim Sefa usta   :)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #44 : 27 Haziran 2011, 09:50:45 »
Taner usta ellerine sağlık,mükemmel görünüyor,ve herşeyi ile çok uyumlu,zarif ve estetik ayrıca kullanışlı bir form olmuş.ben bayıldım doğrusu :2up böyle bir bıçağı yaparken kısa kısa da olsa video çekimleriniz olsa(önemli yerlerini kısa kısa da olsa seyretsek.)gerçi hem bıçak yapmak hemde çekim yapmak ayrı bir dert,boş ver en iyisi son halini görsekte yeterli.

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #45 : 27 Haziran 2011, 11:11:14 »
Ustam çok güzel olmuş. Ellerine sağlık bıçağı çok sevdim.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #46 : 16 Temmuz 2011, 10:51:34 »
abi çok ama çok güzel bir bıçak olmuş. herşeyi oturmuş, duruşu, taşlaması, kabzası... sanki bir çok prototip üzerinde uzun zaman çalışmışsın da, sonunda tüm tecrübelerinle bu modeli hazırlamışsın gibi gözüküyor. gerekten çok güzel bir çalışma... :2up

Emin planlı programlı bırsey yok. sadece atölyemde olmak bana huzur verıyor . mesela bunu yaparken kafamda hiç yoktu.arkadasııza hazır olan bır bıçağın sapını yapıcaktım. temızlık ve sonrası hadı bır tane yapayım dıye basladım akşam üstü bıttı..      plan program yapınca ıllakı bır aksılık cıkıyor  :)
Taner ustam, peki model önceden varmıydı ?  o anda onudamı çizdiniz,gayet güzel görünüyor bu arada çok hoş olmuş çok.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #47 : 16 Temmuz 2011, 15:15:37 »
fatih buna benzer bır model vardı ancak bu profıl bıttığınde  onunla alakası kalmadı..

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #48 : 16 Temmuz 2011, 15:18:11 »
fatih buna benzer bır model vardı ancak bu profıl bıttığınde  onunla alakası kalmadı..
Yaparken tasarladınız bir nevi yani, çok hoş bir profil ellerine sağlık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #49 : 16 Temmuz 2011, 15:19:27 »
teşekkür ederim.  :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #50 : 27 Temmuz 2011, 08:29:00 »
Ustam, eline sağlık.. Ben buna yorum yapamam..Benden yorumsuz..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #51 : 23 Mart 2013, 22:14:04 »
   Taner Usta bunu çok sevdim ,eline sağlık...
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #52 : 23 Mart 2013, 22:46:43 »
Harika ..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

albayrak123

• **
  • 75
  • Meslek: serbest meslek erbabı
  • Yer: T.C
« Yanıtla #53 : 23 Mart 2013, 23:03:07 »
Çok güzel bıçak. Tanıdık da geldi biraz  8) Merak ediyorum ustam sapında ne işlem yaptınız ?
Bıçak yarası geçer, dil yarası geçmez.
*
http://www.youtube.com/watch?v=sLvzK90XQk0

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #54 : 24 Mart 2013, 00:16:25 »
   Taner Usta bunu çok sevdim ,eline sağlık...

arkadaslar bu cok eskı bı konu ercan abı hortlatmıs ama ıyı etmıs sayesınde bende gormus oldum  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #55 : 24 Mart 2013, 01:20:17 »
beğenmenize sevındım arkadaşlar. forumda değiş tokuş etkınlığı ıçın yapmıstım.  ufak kullanışlı bır bıçak olmustu.  ;) 

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #56 : 24 Mart 2013, 01:23:59 »
Çok güzel bıçak. Tanıdık da geldi biraz  8) Merak ediyorum ustam sapında ne işlem yaptınız ?

beğenmenıze sevindim Halid bey. belkıde daha önce görmüşsünüzdür  ;) 

kabzede eğe ile tesviye sonrası zımpara ıle devam ettım.

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #57 : 24 Mart 2013, 13:42:59 »
Birde bu tür bıçaklarda en çok gördüğüm şey, namlu uzunluğunun sap uzunluğundan kısa olması, neden ?, göreceli olarak bana namlu uzunluğu nun sap uzunluğuna ya eşit, yada daha uzun olması daha çok hoşuma gidiyor.
Diğer yönlerden zaten yorumum yapmıştım sözün bittiği yer diyecek bir şey yok.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #58 : 24 Mart 2013, 14:31:16 »
Ahmet bey bunu neck olarak düşünebılırız. gunluk kullanımda şahsen kabzesı elıme ıyı oturan boyutu küçük namlu kısa ama bır o kadar keskın bıçakları tercıh edıyorum. bunuda kafamdakılere göre tasarladım. ve resımler sanırım sızı yanılttı , namlu kabzeye göre küçük değil bence.  ;)  beğenmenıze sevındım  :)

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #59 : 24 Mart 2013, 15:52:37 »
     Bazen bazı bıçaklar illaki balçağa ihtiyaç duyuyor fakat bunda öyle bir ihtiyaç olmadığı gibi de ,balçaksız olması ayrı bir güzel olmuş.Acaba neden?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.