Bıçak Sanatı - Forum

bugunki üretimim..

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: bugunki üretimim..
« Yanıtla #20 : 12 Haziran 2011, 23:43:09 »
  Ellerinize sağlık Taner bey, harika bir eser olmuş, kullanacak arkadaş iyi günlerde kullanır inşallah
Taner bey kardeşim, bu tür becerileri olan arkadaşları görüyoruz gerçekten müthiş bir sanat, diyorumki bu bıçakları yaparken bunların ebatlarında aynılarının çakı gibi kapanan açılan, kilitli veya klasik bıçaklarda yapılsa daha iyi olurmu, yine kılıflıda olsun amaç değişiklik, birde bu sayede av amaçlı veya yanında taşırken yer kaplama ve  taşıma kolaylığı olsun diyorum , tabiiki bu bir düşünce..
Selamlar başarılar.
      + 1

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #21 : 13 Haziran 2011, 08:54:58 »
taner ustam çok güzel işçilik  ayrıca bıçağın şeklide çok güzel kullanışlı bir bıçak olmuş ellerine sağlık.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #22 : 13 Haziran 2011, 09:26:13 »
Taner  ustam, güzel olmuş ama forum yararına yaptığın  bıcak ve bonusu daha güzel yanım daki arkadaşın hala ağzı açık, eline sağlık.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #23 : 13 Haziran 2011, 09:41:55 »
süper eline sağlık
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #24 : 13 Haziran 2011, 09:50:48 »
abi çok ama çok güzel bir bıçak olmuş. herşeyi oturmuş, duruşu, taşlaması, kabzası... sanki bir çok prototip üzerinde uzun zaman çalışmışsın da, sonunda tüm tecrübelerinle bu modeli hazırlamışsın gibi gözüküyor. gerekten çok güzel bir çalışma... :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 13 Haziran 2011, 09:55:34 »
Sap ile bıçağın buluştuğu noktadaki çıkıntı ve delik bence bu bıçağı çok özel hale getiren noktalar...her şeyiyle harika olmuş.
Ölümü gülerek karşıla!

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #26 : 13 Haziran 2011, 10:22:30 »
Taner  modellerin , kendine  has  ayrıntılar  ve  işçilik  kalitenle  yaptıkların  , ayrı  bir  kulvarda  değerlendirilmeyi  hakeder   hala  geldiler .
Tanerin  işi  diyebileceğimiz  bıçaklarına   bence  artık  bir  imza da gerekiyor  ne  dersin ?
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2011, 20:42:48 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #27 : 13 Haziran 2011, 10:42:40 »
Sap ile bıçağın buluştuğu noktadaki çıkıntı ve delik bence bu bıçağı çok özel hale getiren noktalar...her şeyiyle harika olmuş.
Peki bu çıkıntı ve delik , fonksiyonu varmı yada sadece görecelimi, şayet fonksiyon yoksa yani kullanımda herhangi bir artı getirmiyorsa  göreceli olarak herkes beğenmeyebilir.
Bıçak genel hatlarıyla, ve bana göre en önemlisi ck67 karbon alaşımlı çelik olması mükemmel.

« Yanıtla #28 : 13 Haziran 2011, 10:43:45 »
Taner  modellerin kendine  has  ayrıntılar  ve  işçilik  kalitenle  yaptıkların  , ayrı  bir  kulvarda  değerlendirilmeyi  hakeder   hala  geldiler .
Tanerin  işi  diyebileceğimiz  bıçaklarına   bence  artık  bir  imza da gerekiyor  ne  dersin ?
+1

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #29 : 13 Haziran 2011, 10:47:33 »
Gazetelik bu bıçakta ikinci hayatını yaşamaya başlamış. Üstelik de önceki hayatında iyi bir gazetelik olmuş herhalde ki bu hayatına daha üst bir mertebede dönüş yapmış.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #30 : 13 Haziran 2011, 11:00:44 »
yorumsuz  :-X ellerinize sağlık.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #31 : 13 Haziran 2011, 11:06:24 »

aşağıdaki siteyi kullandım biraz kurcala istersen logo yapmanda sana değişik fikirler verebilir

http://www.logomatik.net/
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2011, 11:12:24 Gönderen: meteoravcısı »

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #32 : 13 Haziran 2011, 16:06:48 »
taner abi vallaha helal olsun muhteşem olmuş ellerine sağlık
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #33 : 13 Haziran 2011, 19:25:27 »
Elinize sağlık, söylenecek tek şey muazzam güzellikte bir bıçak.

Saygılar

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #34 : 13 Haziran 2011, 21:47:25 »
Taner , benim taslamalara iltifat ettigin gunleri hatirliyorum da , simdi bir de bu taslamalarin kalitesine ve temizligine bakiyorum... Sende Allah vergisi bir yetenek var.  Ellerine saglik.

Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #35 : 13 Haziran 2011, 21:55:03 »
Burak söylediklerine aynen katılıyorum :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 13 Haziran 2011, 22:01:25 »
Taner  ustam, güzel olmuş ama forum yararına yaptığın  bıcak ve bonusu daha güzel yanım daki arkadaşın hala ağzı açık, eline sağlık.

tesekkur ederım Yaşar usta .  :)  makınayı tamamladım bıçağı musaıt bır zamanında getırırsen ağzını açarız.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #37 : 13 Haziran 2011, 22:07:52 »
Taner bey kardeşim, bu tür becerileri olan arkadaşları görüyoruz gerçekten müthiş bir sanat, diyorumki bu bıçakları yaparken bunların ebatlarında aynılarının çakı gibi kapanan açılan, kilitli veya klasik bıçaklarda yapılsa daha iyi olurmu, yine kılıflıda olsun amaç değişiklik, birde bu sayede av amaçlı veya yanında taşırken yer kaplama ve  taşıma kolaylığı olsun diyorum , tabiiki bu bir düşünce..
Selamlar başarılar.

bende bu tarz çakılar yapmayı düşünüyorum ,ancak şu an buna kendımı hazır hıssetmıyorum. bırde yaylı kılıt mekanızmalarını paslanmayacak bır çelıkten yapmalıyım.   bu çelık +ısıl işlem fırını ıhtıyacını doğuruyor.  tamamen duygusal yanı  :D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #38 : 13 Haziran 2011, 22:13:24 »
abi çok ama çok güzel bir bıçak olmuş. herşeyi oturmuş, duruşu, taşlaması, kabzası... sanki bir çok prototip üzerinde uzun zaman çalışmışsın da, sonunda tüm tecrübelerinle bu modeli hazırlamışsın gibi gözüküyor. gerekten çok güzel bir çalışma... :2up

Emin planlı programlı bırsey yok. sadece atölyemde olmak bana huzur verıyor . mesela bunu yaparken kafamda hiç yoktu.arkadasııza hazır olan bır bıçağın sapını yapıcaktım. temızlık ve sonrası hadı bır tane yapayım dıye basladım akşam üstü bıttı..      plan program yapınca ıllakı bır aksılık cıkıyor  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 13 Haziran 2011, 22:16:10 »
Taner  modellerin , kendine  has  ayrıntılar  ve  işçilik  kalitenle  yaptıkların  , ayrı  bir  kulvarda  değerlendirilmeyi  hakeder   hala  geldiler .

teşekkür ederim Bekir usta :)   kafamda bırşey var yakında görursunuz. balıkla alakalı bırsey..  :D