Bıçak Sanatı - Forum

Ck 67

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ck 67
« : 22 Kasım 2018, 00:22:27 »
Selamın Aleyküm abilerim ustalarım bir karbon çeliğinin daha sonuna geldik kabzanın üstüne acemice bişeyler yapmaya çalıştım ama beceremedim elime yüzüme bulaştırdım :)  deneyerek öğrenmeye devam saygılar.
Ck67
Kabza Zeytin
Toplam boy 210mm
Namlu Boyu 110mm
Asit karartma

Gendarmerie Special Operation...

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
Ynt: Ck 67
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2018, 20:53:24 »
Elinize sağlık kabzadaki delikleri acaba renkli epoksi ile doldurursam acaba nasıl olur diye düşündürdünüz beni :)

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2018, 21:08:13 »
Elinize sağlık. Böylede güzel bence. Sadece bileme oyuğu biraz büyük geldi bana.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2018, 23:23:20 »
Namluda çok titiz çalışmışsınız. Kabzenin formu da güzel ama delikler...  O:-) Vural Bey de belirtmiş renkli (koyu mavi veya kan kırmızısı) epoksi ile doldurup bir zımpara atsanız nasıl görünürdü acaba?
Elinize sağlık!
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2018, 23:51:57 »
Elinize sağlık kabzadaki delikleri acaba renkli epoksi ile doldurursam acaba nasıl olur diye düşündürdünüz beni :)
valla ustam o an epoksi olsaydı hali hazırda deneyecektim ama bir daha ki sefere inşallah deneme fırsatımız olur değerli yorumunuz için teşekkürler 🙏
Namluda çok titiz çalışmışsınız. Kabzenin formu da güzel ama delikler...  O:-) Vural Bey de belirtmiş renkli (koyu mavi veya kan kırmızısı) epoksi ile doldurup bir zımpara atsanız nasıl görünürdü acaba?
Elinize sağlık!
ah keşke ustam ama elimde yoktu sagolun değerli yorumunuz için tecrübe oldu iyi kötü.🙏
Elinize sağlık. Böylede güzel bence. Sadece bileme oyuğu biraz büyük geldi bana.
Bilerek büyük yaptım ustam bir bıçakta görmüştüm görseli gayet hoştu değerli yorumunuz için teşekkür ederim sagolun 🙏

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2018, 17:17:28 »
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Fakat fotoğrafta namlunun uç kısmında ezik varmış gibi görünüyor?

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2018, 17:23:40 »
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Fakat fotoğrafta namlunun uç kısmında ezik varmış gibi görünüyor?
Ezik Yok hocam ağız açarken zımpara hafif içe kaçmış ondan öyle görünüyor değerli yorumunuz için teşekkür ederim sagolun.

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
« Yanıtla #7 : 23 Kasım 2018, 17:43:54 »
model çok güzel
işçilik ustaca
delikler olmasa iyiydi
epoksi iyi fikir
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2018, 19:32:40 »
model çok güzel
işçilik ustaca
delikler olmasa iyiydi
epoksi iyi fikir
Sorma abi bende üzüldüm işin açığı ama bir daha ki sefere inşallah sagol değerli yorumların için abi teşekkürler.

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
« Yanıtla #9 : 01 Aralık 2018, 15:37:56 »
qayet guzel olmus model olarakda cok beyendim keşke kabzada delikleri acmasaydin oyle guzel olurmuydu?
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #10 : 01 Aralık 2018, 20:24:17 »
qayet guzel olmus model olarakda cok beyendim keşke kabzada delikleri acmasaydin oyle guzel olurmuydu?
Velhasıl Kelam böyle oldu usta olsun deneme yanılma iyidir sade bir şekilde bıraksaydım daha güzel olurmuydu elbette epoksi yapmayı düşündüm fakat böyle beğendiler üstelemedim sağolasın değerli yorumun için eyvallah.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 02 Aralık 2018, 01:30:07 »
Namlu çok güzel olmuş.  :2up
Arkadaşlara katılıyorum,  saptaki deliklere bir şey düşünmek lazım ::)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #12 : 02 Aralık 2018, 11:43:45 »
Namlu çok güzel olmuş.  :2up
Arkadaşlara katılıyorum,  saptaki deliklere bir şey düşünmek lazım ::)
Sagolun teşekkürler değerli yorumunuz için.🙏

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #13 : 02 Aralık 2018, 15:52:52 »
Elinize sağlık, bence delikler tarz olmuş  :)
Beni bu guzel havalar mahvetti

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #14 : 02 Aralık 2018, 16:05:20 »
Elinize sağlık, bence delikler tarz olmuş  :)
Sagol yunus ustam değerli yorumun için sağolasın :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #15 : 03 Aralık 2018, 11:50:21 »
Elinize sağlık, form benim en sevdiğim modellerden biri. O sebepten ben çok beğendim. Taşlama hattı ve sırt daha belirgin olsaydı daha da güzel görünürdü diye düşünüyorum. Sırt kısmını daha parlak ve taşlama hattını daha çizik bıraksaydınız mesela, bu ayrım daha belirgin olurdu. Sapı ben de beğendim, delikler tarz olmuş. Renkli epoxy olsaydı ayrı bir havası olurdu tabi. Bütün olarak baktığımda ben beğendim ve ilerde mutlaka bir örneğini yapacağım modellerden biri.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #16 : 03 Aralık 2018, 14:32:37 »
Elinize sağlık, form benim en sevdiğim modellerden biri. O sebepten ben çok beğendim. Taşlama hattı ve sırt daha belirgin olsaydı daha da güzel görünürdü diye düşünüyorum. Sırt kısmını daha parlak ve taşlama hattını daha çizik bıraksaydınız mesela, bu ayrım daha belirgin olurdu. Sapı ben de beğendim, delikler tarz olmuş. Renkli epoxy olsaydı ayrı bir havası olurdu tabi. Bütün olarak baktığımda ben beğendim ve ilerde mutlaka bir örneğini yapacağım modellerden biri.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için usta evet benimde çok beğendim ve profilini büyük küçük olacak şekilde çıkarttığım bi form.
Taşlama ve sırt hattı belirgin di fakat temiz görünmesi açısından uzun bir perdah yaptım hatlar o yüzden belirgin çıkmadı bir daha ki profilde deneyecegim sagolun.

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
« Yanıtla #17 : 07 Aralık 2018, 21:47:15 »
 Yanlış anlasikma olmasin delikler bende bir fikir oluşturdu . işin doğrusu kullanımda oralarda kır birikecek temizlenmesi zor olacak ama delikler renkli epoksi ile doldurulursa veya taş sedef metal gibi şeylerle doldurulursa sanırım güzel gözükür.ben mutlaka deneyeceğim.sizede o yüzden böyle bir şey tavsiye ettim.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #18 : 08 Aralık 2018, 12:25:32 »
Yanlış anlasikma olmasin delikler bende bir fikir oluşturdu . işin doğrusu kullanımda oralarda kır birikecek temizlenmesi zor olacak ama delikler renkli epoksi ile doldurulursa veya taş sedef metal gibi şeylerle doldurulursa sanırım güzel gözükür.ben mutlaka deneyeceğim.sizede o yüzden böyle bir şey tavsiye ettim.
Olabilecekleri söyledim fakat böyle beğendiler üstelemedim ama bir daha ki sefere epoksi ile delikleri doldurursam daha güzel ve şık duracağından hiç şüphem yok usta.