Bıçak Sanatı - Forum

Tanto Çakı

Tanto Çakı
« : 29 Ekim 2018, 19:33:56 »
Yeni bitirdiğim sırttan kilitli, Tanto namlu profiline sahip bir çakı. Detay Özelliklerini aşağıya yazıyorum.

Çelik: Böhler N695
Açık Boyu: 165 mm
Kapalı : 95 mm
Kalınlık: 3 mm
Isıl işlem: Tabloya göre
Menevişleme: 180 dercede iki kez 1.5 saat.
Ahşap: Akçaağaç yumrusu.

« Son Düzenleme: 29 Ekim 2018, 22:49:56 Gönderen: sefaçabuk »

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
Ynt: Tanto Çakı
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2018, 20:42:08 »
elinize saglık Sefa hocam . bende bu bıçak sevdasına çakı yapmak için başlamış ama hiç çakı yapmamamış biri olarak imreniyorum. çelik hakkında bir bilgi bulamadım
Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2018, 21:24:48 »

Ustam her yönü ile muhteşem olmuş, açık renk ahşabı sevmiyorum ama akça ağaç süper görünüyor  :2up

erydn

• 162
  • Eray-1983
  • Meslek: Memur
  • Yer: Konya(DENİZLİ)
« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2018, 21:55:58 »
Ustam ellerinize sağlık, gerçekten görsel şölen olmuş.

elinize saglık Sefa hocam . bende bu bıçak sevdasına çakı yapmak için başlamış ama hiç çakı yapmamamış biri olarak imreniyorum. çelik hakkında bir bilgi bulamadım
Ustamın İnstagram hesabında gördüm, çelik N 695. Klavye azizliği olmuş sanırım.

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #4 : 29 Ekim 2018, 22:08:26 »
Cok beğendim hocam. Ellerin dert görmesin.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2018, 22:51:17 »
Çok teşekkürler, gerçekten  5 yerine 6 yazmışım, N695 olacaktı çelik, düzelttim onu  ;)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2018, 09:09:36 »
Elinize sağlık hocam. Pimsiz oluşu, standartların dışında namnu formu ile çok şık duruyor. Kilit mekanizması ve yanaklarda kullandığınız çelik nedir?

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2018, 09:16:21 »
Abi sen süpersin.  :2up Ellerine sağlık.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2018, 14:27:25 »
Sefa Hocam elinize sağlık kabzadaki keskin hatlar bıçağa çok güzel bir görünüş katmış.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2018, 21:16:02 »
Hocam ne yaptınız siz 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽 Harika
Beni bu guzel havalar mahvetti

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2018, 21:32:08 »
Sefa hocam, elinize sağlık. Çok güzel bir çakı olmuş. Elleriniz dert görmesin. Başarılar diliyorum.
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2018, 23:20:25 »
Öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum, sağolun.

Elinize sağlık hocam. Pimsiz oluşu, standartların dışında namnu formu ile çok şık duruyor. Kilit mekanizması ve yanaklarda kullandığınız çelik nedir?
Kilit mekanizması namlu malzemesiyle aynı çelik, yanlarda da 304 kalite paslanmaz çelik sac kullandım ( 1.5 mm)

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2018, 23:37:37 »
Hocam eline sağlık, muazzam bir çakı olmuş. Kabze için kullandığın ahşabın dokusunda çukurlar vs var mı? Varsa bunları dolduruyor musun? Yoksa olduğu gibi mi bırakıyorsun?
Çok soru oldu ama işin ehli bir usta bu dediğim durumlarda nasıl bir yol izliyor merak ediyorum :)
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2018, 23:46:05 »
Elinize sağlık.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #14 : 31 Ekim 2018, 00:27:22 »
Yine ustalığınızı konuşturmuşsunuz, çok muntazam ve değerli bir çakı olmuş. Elinize sağlık Sefa ustam.

« Yanıtla #15 : 31 Ekim 2018, 01:02:18 »
Hocam eline sağlık, muazzam bir çakı olmuş. Kabze için kullandığın ahşabın dokusunda çukurlar vs var mı? Varsa bunları dolduruyor musun? Yoksa olduğu gibi mi bırakıyorsun?
Çok soru oldu ama işin ehli bir usta bu dediğim durumlarda nasıl bir yol izliyor merak ediyorum :)

Sağolasın mehmet, çok abartılı bir boşluk varsa zımparalayıp  çukura dolan tozların üzerine japon damlatıp sigarayla ısıtıyorum, ardından tekrar zımparalıyorum. Abartılı bir çukur yoksa ve ahşaba güzel bir efekt veriyorsa hiç dokunmayıp öyle bırakıyorum. Bunda öyle bıraktım örneğin.

Elinize sağlık.

Sağolasın Osman.

Yine ustalığınızı konuşturmuşsunuz, çok muntazam ve değerli bir çakı olmuş. Elinize sağlık Sefa ustam.

Teşekkürler İbrahim, sağolasın.

murattarla

• 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
« Yanıtla #16 : 31 Ekim 2018, 11:27:13 »
Ustam elinize sağlık . Bıçak yapmaktan öte bıçağa hayat veriyorsunuz. Namlu formu ile kabza formu okadar uyum içinde ki söylenecek söz yok. Seçtiğiniz kabza malzemesinin dokusunun ve renginin bu derece uyumlu olması  tesadüf değil, belli ki emek var...

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #17 : 31 Ekim 2018, 16:19:16 »

Sağolasın mehmet, çok abartılı bir boşluk varsa zımparalayıp  çukura dolan tozların üzerine japon damlatıp sigarayla ısıtıyorum, ardından tekrar zımparalıyorum. Abartılı bir çukur yoksa ve ahşaba güzel bir efekt veriyorsa hiç dokunmayıp öyle bırakıyorum. Bunda öyle bıraktım örneğin.

Hocam çok teşekkür ederim. Sağolasın!
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #18 : 04 Kasım 2018, 14:18:49 »
Ustam elinize sağlık
Yine ilham kaynağı olacak bir iş.
Akçaağacın da ayrı bir büyüsü var, sapın geometrisi
harikulade. Ahşabı linere ne ile yapıştırdınız?

« Yanıtla #19 : 05 Kasım 2018, 00:50:16 »
Ustam elinize sağlık . Bıçak yapmaktan öte bıçağa hayat veriyorsunuz. Namlu formu ile kabza formu okadar uyum içinde ki söylenecek söz yok. Seçtiğiniz kabza malzemesinin dokusunun ve renginin bu derece uyumlu olması  tesadüf değil, belli ki emek var...
Teşekkürler Murat, sağolasın.

Ustam elinize sağlık
Yine ilham kaynağı olacak bir iş.
Akçaağacın da ayrı bir büyüsü var, sapın geometrisi
harikulade. Ahşabı linere ne ile yapıştırdınız?
Sağolasın Şeref, epoksi ile yapıştırdım  ama biraz girinti ve çıkıntılar fazla yapışma yüzeyinde.