Bıçak Sanatı - Forum

İkizler Civa Çeliği

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
İkizler Civa Çeliği
« : 19 Ekim 2018, 01:18:03 »
Hayırlı geceler abilerim profilini kendim oluşturduğum bıçaklarım yapması benim için çok zor oldu ama değdi daha önce tanışma bölümünde fotoğraflarını paylaşmıştım fakat Fotoğraflar aşırı büyük çıkmıştı videosu elimde vardı paylaşmak istedim yorumlarınız bir kesici sevdalısı olarak benim için altın değerinde daha iyilerini yapabilmek öğrenmek için saygılar 🙏
Civa çeliği
Namlu boyu 11 cm
Kabza Siyah Gri Mikarta
Toplam Boy 22 cm
Kalınlık 4 mm
Asit Karartma

https://youtu.be/CsfbwdpqM4Q
Gendarmerie Special Operation...

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
Ynt: İkizler Civa Çeliği
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2018, 15:27:07 »
Şaban,çok emek harcandığı belli,ellerine sağlık.Bir an önce bitirme telaşına kapılıyorsun galiba;pimler yine sıkıntılı,el matkabı ile bu kaymalar oluyor diyorsun kabul,ama pim zaten önde olmuş,biraz geriden ortalayarak yeni bir delik açabilirdin mesela.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2018, 18:24:06 »
Ustam bunu ben delmedim deleyim dedim bosch hss 3 tane matkap ucu kırdım bir mm gidiyor sonrası yok normal sütun markapta delemedi en son büyük sanayi tipi matkapla deldiler parçayı ben bırakmıştım öyle delmişler bunlar önceki bıçaklarım baya oldu yapalı bunu konuda yerden göğe kadar haklısınız bundan sonra dikkat edicem yorumunuz için teşekkürler aceleye geldi evet arkadaşlar çok acele etti ince çalışamadım doğrusu

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2018, 20:44:19 »
Delikleri ısıl işlemden önce hallediyorsun değilmi ?

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2018, 20:55:12 »
Tabiki hazır dövülmüş olarak aldım büyük ihtimal düşük sıcaklıklarda dövülmüş olabilir sertlik normalin üstündeydi güç oldu delikleri açmak.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2018, 21:26:42 »
Bu tür sıkıntılı durumlara karşı elinin altında bir takım kobalt uç falan bulundur,hiç uğraşma hss ile,birde soğutma sıvısı kullan mutlaka.

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2018, 22:21:00 »
güzel olmuş
emeğine sağlık
herkesin tarzı ve önceliği farklı
sen kendi tarzını seçmişsin tebrikler devam et
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #7 : 21 Ekim 2018, 22:58:57 »
Guzel olmuş eline sağlık. Pim deliği ne kadar aşağıda da olsa benim gördüğüm kadarıyla kabzada bir acı var. Asimetrik degil. Birinde iki tarafta da aşağıda. Bu namlu ile alakalı ama birinde deliğin biri aşağıda biri ortada. Çok onemli degil bence bu aşamada ama ileriki bıçaklar icin tezgahli matkap almayacaksan eğer bir çözüm bulman gerekli. Boş tahtada teknik deneyebilirsin mesala. Ama genel anlamda bıçaklar guzel. Tekrar eline emeğine sağlık. Saygılarımla...

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #8 : 21 Ekim 2018, 23:11:41 »
Sıvı kullanıyorum usta haklısın tecrübem yok bu konularda daha çok tazeyim verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim ayrıca diğer ustalarım değerli yorumlarınız için teşekkürler tahta mantıklı usta ama en ideali sütun matkap almak.