Bıçak Sanatı - Forum

Testere celiyinden yapilmis

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
Ynt: Testere celiyinden yapilmis
« Yanıtla #20 : 14 Ekim 2018, 11:19:33 »
Hocam çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
« Yanıtla #21 : 14 Ekim 2018, 15:50:42 »
Hocam çok güzel olmuş ellerine sağlık.
tesekkur ederim kardesim allah razi olsun
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #22 : 14 Ekim 2018, 22:33:32 »
Vugar ellerine sağlık,nacizane tavsiyem,detaylarda biraz daha titiz davran.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #23 : 15 Ekim 2018, 01:29:29 »

Vuqar pimleri görünce aklıma geldi, sen ahşapla çelik arasına epoksi uygulaması yapıyor musun? Epoksi artı pim şişirme çok daha sağlam olur. Epoksiyi hem kabzeyi tutturmak hem de ahşapla çelik arasına su sızıp ahşabı çürütmesin diye kullanıyoruz, bu da aklında olsun. Pimleride bıçak kabzesinde bu kadar şişirmene gerek yok, misal 4 mm  pim kullanıyorsan 5 mm lik matkap ucunu elinde hafifçe ahşabın üstünde dönder yani deliği havşala. Sonra da 4 mm lik pimi 1 mm taşacak kadar uzun kes ve bombe başlı çekiçle dairesel hareketlerle ez. Eşit şekilde ezmeye özen göster. Daha sonra üstünü zımparala ki kullanıcının eline batmasın hemde yüzey pürüzsüz olur gerçi ben pürüzlü olmasını seviyorum o da ayrı bir zevk meselesi , kolay gelsin.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #24 : 15 Ekim 2018, 11:34:43 »
Elinize sağlık. Pimlere ufak bir rötüşle çok daha yakışıklı olabilir. Tebrikler!
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #25 : 15 Ekim 2018, 19:59:00 »
Vugar ellerine sağlık,nacizane tavsiyem,detaylarda biraz daha titiz davran.
olur kardesim tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #26 : 15 Ekim 2018, 20:01:59 »

Vuqar pimleri görünce aklıma geldi, sen ahşapla çelik arasına epoksi uygulaması yapıyor musun? Epoksi artı pim şişirme çok daha sağlam olur. Epoksiyi hem kabzeyi tutturmak hem de ahşapla çelik arasına su sızıp ahşabı çürütmesin diye kullanıyoruz, bu da aklında olsun. Pimleride bıçak kabzesinde bu kadar şişirmene gerek yok, misal 4 mm  pim kullanıyorsan 5 mm lik matkap ucunu elinde hafifçe ahşabın üstünde dönder yani deliği havşala. Sonra da 4 mm lik pimi 1 mm taşacak kadar uzun kes ve bombe başlı çekiçle dairesel hareketlerle ez. Eşit şekilde ezmeye özen göster. Daha sonra üstünü zımparala ki kullanıcının eline batmasın hemde yüzey pürüzsüz olur gerçi ben pürüzlü olmasını seviyorum o da ayrı bir zevk meselesi , kolay gelsin.

allah razi olsun ustam olur ben dediyin gibi yaparim insallah yakin vakitlerde yaptiklarim uzerinde deniyecem
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #27 : 15 Ekim 2018, 20:04:23 »
Elinize sağlık. Pimlere ufak bir rötüşle çok daha yakışıklı olabilir. Tebrikler!
tesekkur ederim  insallah yakin vakitlerde yapdiklarim uzerinde deniyecem
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿