Bıçak Sanatı - Forum

Laser Kesim Makinası

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
Laser Kesim Makinası
« : 10 Haziran 2011, 16:00:58 »
Çalıştığım yerde menşeine göre 50 W yada 80W gücünde kauçuk işlemek için laser kesim makinası alımı yapacağız. Bu sektörde olan veya yönlendirme yapabilecek forum üyesi arkadaş var mı?
Teşekkürler.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: Laser Kesim Makinası
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2011, 16:43:22 »
Forumdan birinde lazer kesim makinasi oldugunda basina gelebilecekleri dusunmek bile istemem dogrusu :)
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2011, 16:57:03 »
sanırım biizm forumda olmaz zira  6mm kadar keseri olan lazer makinasının fiyatının milyonla ifade edildiğini duydum
akıllara zarar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2011, 17:14:38 »
Benim amacım, kimsede laser makinası varmı değilde, bu makinayı iş yerine alacağız, çalıştığı iş yeri itibariyle satın almak için firma adı verecek  kimse varmı şeklindeydi.Burası türkiye tanıdık bildik aracılığı ile işler daha bi başka oluyor.
Son günlerde adı çokça geçen google 'dan firmalar bulunabilir ama, daha önce poşetleme makinası alımı yaptığımdan biliyorum, bir firmayı aradığınızda söylemenize rağmen sanki hemen sipariş vermek için aramışsınız gibi havalara giriyorlar. Oysa daha bilgi toplama cihazı tanıma şartname hazırlama gibi işler var. Kamuda işler biraz daha farklı ve yavaş işliyor.
İlk önce güzel bi fikir gibi gelmişti foruma sormak, şimdi sanki gereksiz bir kirlilik yaratmışım gibi hissettim.
Kusura bakmayın.
alma aşamasına gelinirse  resim de yollarım.
Bilge ERDOHAN

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 10 Haziran 2011, 17:35:36 »
Su jeti sizin işi görmez mi ki?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2011, 20:43:25 »
zarflar üzerine reklam,logo, tarih vs basan makinelerimiz var. Bu makinelerde ise  kauçuk kalıplar kullanılıyor. Talep eden birim bu kalıpları imal etmek için laserli kesim makinası istemiş. Bana düşen raporunu hazırlamak. Bu iş laserle olur mu, su jeti daha iyi midir? şimdilik hiç bir bilgim yok. Araştırıp öğrenecem.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 10 Haziran 2011, 20:53:07 »
Kauçuk imal etmek için lazer yerine su jeti daha temiz kontur bırakır. Lazerde özellikle figür ya da karekterin başında ilk deliği delerken yüksek ısı deformasyonu oluyor bir şekilde, tabii kesilip atılacak yere denk getirilir bu ama su jeti ısı içermediğinden daha tercih edilebilecek bir çözüm. Lazer kesim ücretinin 2-3 katı gibiydi kesim fiyatları son sorduğumda...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #7 : 10 Haziran 2011, 21:40:41 »
Bir iki sene önceki bir fuarda İzmit miydi Adapazarı mıydı bir şehirdeki bir su jeti firmasından bilgi almıştım. En ufak boy tezgahları galiba 100 EUR civarındaydı. Sayısal loto çıksaydı ne yapacağımı tahmin için müneccim olmaya gerek yok tabii.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2011, 11:00:51 »
zarflar üzerine reklam,logo, tarih vs basan makinelerimiz var. Bu makinelerde ise  kauçuk kalıplar kullanılıyor. Talep eden birim bu kalıpları imal etmek için laserli kesim makinası istemiş. Bana düşen raporunu hazırlamak. Bu iş laserle olur mu, su jeti daha iyi midir? şimdilik hiç bir bilgim yok. Araştırıp öğrenecem.

Bilge Bey, baskı yapan birminizdeki arkadaşların su jetinden haberdar olmama ihtimaller var mı acaba? genelde en "kıyak" kesim lazer kesimdir diye bir geleneksel bilgimiz vardır bizim ya, o sebeple isteklerini bu şekilde ifade etmiş olabilirler. su jeti daha pahalı olacaktır sanıyorum ama ulaşılmak istenen sonuç için en verimli yöntemi belki de o arkadaşlar değil siz bulmalısınız.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2011, 11:27:33 »
Benim zamanında fuarda gördüğüm su jeti makinası firması buydu: http://www.tolka.com.tr/
Namık Kemal
Instagram'da ben

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2011, 11:32:50 »
Harbiden yazılanların yarısı yapıyorsa bile  çok becerikli bir makineymiş.
Sağolun, teşekkürler.
Bilge ERDOHAN