Bıçak Sanatı - Forum

üyelerimizin damgaları (logoları)

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
Ynt: üyelerimizin damgaları (logoları)
« Yanıtla #200 : 02 Mart 2017, 10:10:28 »
Logo konusunda malesef ben de sorun yasiyorum. Bir kac fikir ve deneme yaptik ama sonuca ulasamadik. Bu konuda yetenegi olan bi arkadasimiz yardimci olmak isterse makbule gececek.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #201 : 02 Mart 2017, 10:37:20 »
Damgayı vuracaksan bu kadar köşenin mukavemeti düşürmesine karşı tedbir alman faydalı olabilir. Damganın çevresine daire yada benzeri oval bir çerçeve koyman faydalı olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #202 : 02 Mart 2017, 16:35:54 »
Damgayı vuracaksan bu kadar köşenin mukavemeti düşürmesine karşı tedbir alman faydalı olabilir. Damganın çevresine daire yada benzeri oval bir çerçeve koyman faydalı olabilir.
Ustam bilgi için çok tesekkur ederim. Aslinda henuz son seklini oturtamadim kafamda. Cizim yada tasarim konusunda malesef hic bilgim ya da becerim yok. Önceligim tamga ya son şeklini verip uygun şekilde çizimini yapmak. Muhtemelen şekil biraz degisecek , bu şekliyle yapmakta bıçağa uygulamakta zor görunuyor.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Bünyamin Ü

• *
  • 3
  • Bünyamin ÜZGÖR
  • Meslek: matbaa
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #203 : 06 Mart 2017, 01:47:35 »
kolay gelsin cümleten lazer markalama konusunda isterseniz yardımcı olabilirim istanbulda yaşayan abilerime

Yalçın Laleci

• *
  • 10
  • Meslek: Emlak
  • Yer: İstanbul, Kadıköy
« Yanıtla #204 : 23 Kasım 2017, 22:10:18 »
Daha yeni başlıyorum ama logomu şimdiden oluşturdum.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #205 : 23 Kasım 2017, 23:03:32 »
Logo çok zor iş

armaganaltun

• *
  • 2
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #206 : 15 Ağustos 2018, 13:57:52 »
Selamlar,

Logo olarak nilüfer çiçeği, damga olarak ismimin baş harflerini tercih ettim.

Kolaylıklar dilerim,

emremg46

• 135
  • Emre GÜZELGÖRÜR
  • Meslek: Öğrenci(makine müh.)
  • Yer: Kahramanmaraş
« Yanıtla #207 : 19 Mart 2019, 23:34:44 »
Selamlar ,
Bunlar da benim damgalarım :)
Damganın kısaca nereden geldiğinden bahsedersek kendisi 172. Şahinler filonun amblemidir. Oradan esinlendim.
Harflerden oluşan da adım ve soyadımın baş harfleri .
Genellikle hem yazı biçiminde olanı hem de logo olanlardan bir tanesini bıçağa işliyorum.

Ve bana hem dijitale dökme konusunda hem de fikir açısından yardım eden Emin abiye yeniden çok teşekkür ederim :)

[img width= height= alt=ZUxbt.jpg" border="0]https://i.imgyukle.com/2019/03/19/ZUxbt.jpg[/img]

o güzel insanlar , o güzel atlara bindiler ve gittiler.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #208 : 20 Temmuz 2019, 13:21:54 »
Selam arkadaşlar buda benim logom

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #209 : 11 Aralık 2019, 17:18:18 »
Logomda değişiklik yaptım. Dış çemberde barış simgesi işlendi.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #210 : 11 Aralık 2019, 21:57:09 »
Ben de heveslendim. Logomu yaptım. Salim TÜRK ustaların şablonu yaptırdığı yere sipariş mesajını attım.

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=13986.0

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #211 : 11 Aralık 2019, 22:28:53 »
hayırlı olsun ustam, açıklamada 10bin baskı,5bin baskı gibi ifadeler var, tek etiket mi o sayıda baskıda kullanılıyor,ya da o kadar etiket mi basıyorlar tam anlayamadım, kuzenim grafiker, uv baskı ile de yapılır dedi, müsait olunca yanına gidip görüşeceğim, yalan yok benim de kafama takılmıyor değil bu iş :) 
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #212 : 11 Aralık 2019, 22:35:59 »
hayırlı olsun ustam, açıklamada 10bin baskı,5bin baskı gibi ifadeler var, tek etiket mi o sayıda baskıda kullanılıyor,ya da o kadar etiket mi basıyorlar tam anlayamadım, kuzenim grafiker, uv baskı ile de yapılır dedi, müsait olunca yanına gidip görüşeceğim, yalan yok benim de kafama takılmıyor değil bu iş :) 
Sağolasın.
Şablon plastik malzeme. Tekrar tekrar kullanılıyor. Salim Usta açıklamış. Şablon ve asitten oluşuyor.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #213 : 11 Aralık 2019, 22:48:34 »
kuzenim logo için çalışacağını söyledi, bakalım nasıl bir şey yapacak, :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #214 : 11 Aralık 2019, 23:41:12 »

Kuzenizin elinde ekipman varsa yapılır tabi. Aynı dediği gibi uv baskı ile yapılıyor. Çok detaylı bilemiyorum. Bende internet videolarından gördüğümü söylüyorum. Evde de yapanlar var ama tek logo için tüm malzemeleri toplamak daha masraflı olur. Çok çeşitli baskı yapacaklar tabi araştırabilir.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #215 : 11 Aralık 2019, 23:45:08 »

Kuzenizin elinde ekipman varsa yapılır tabi. Aynı dediği gibi uv baskı ile yapılıyor. Çok detaylı bilemiyorum. Bende internet videolarından gördüğümü söylüyorum. Evde de yapanlar var ama tek logo için tüm malzemeleri toplamak daha masraflı olur. Çok çeşitli baskı yapacaklar tabi araştırabilir.
uv ışığı başka bir hobi için kullanıyorum kendim yaptım, kuzenim tasarım yapıp şablonu kalın aydıngere basacağını ve istediğim kadar kalıp verebileceğini uv işinin ise makine ile yapıldığını söyledi, çalışmaları yapınca buradan sizlerle paylaşırım,

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #216 : 12 Aralık 2019, 17:52:23 »
Gerekirse 2 defa koyu şekilde bas üst üste koy. Denemelerini bekliyorum merakla.

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #217 : 23 Nisan 2020, 11:47:41 »
Hadsizlik mi ediyorum bilmiyorum ama bende bir logom olsun istedim ve avşarların işaretine kendi eklemelerimle bir logo tasarladım . Ortadaki işaret Ayakları yere sağlam basan bıçaklar ve  avşarlar , 5gen köşeli işaretin psikolojideki yeri  yani çok gen düşünce açık geniş ufuk hayalgücüdür . Ayrıca beşgenin etrafına mürekkep bulaşmış ama iç kısmı temiz bence bunu herkes yaşıyor etraf batıyor ama temiz bir iş çıkıyor onu simgeledi :) şimdi bunu bıçaklara işlemenim yolunu bulmak lazım  :-[

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #218 : 23 Nisan 2020, 18:19:01 »
Kaç kişiye logo yaptım bu forumda? Neden bir tek Tarık paylaşmış? :D
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2020, 19:05:23 Gönderen: sefaçabuk »
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

« Yanıtla #219 : 23 Nisan 2020, 19:05:52 »
Harbiden de öyle olmuş  ::) insan "neden" demeden edemiyor.