Bıçak Sanatı - Forum

üyelerimizin damgaları (logoları)

cenk

• *
  • 98
  • Meslek: dekorasyon
  • Yer: kocaeli
Ynt: üyelerimizin damgaları (logoları)
« Yanıtla #120 : 25 Şubat 2015, 20:04:24 »
Daha ortada fol yok yumurta yok ama en azından bildiğimiz yerden başlayalım :)

çok beğendim bir tasarımcının kendine logo yapması çok zordur esasında sunumda güzel olmuş :)

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #121 : 25 Şubat 2015, 20:39:44 »
Çok yoğun bir anında, fazla düşünmeden içinden ne gelirse yaparsan çıkar. Sonra biraz espas düzenlemeleriyle biter.
Yoksa üzümün çöpü armudun sapı derken sürüncemeye girer iş :)
Amaç çok küçük kullanıldığında bile okunurluğu sağlamak. Test etmedim ama bu logoyu 5mm çapında dahi kullansam okunacaktır.

Bakalım, bu statik bir versiyon, bir tane kreatif bir tane de organik versiyon yapıp içlerinden birini seçerim artık. Hoş bıçak yapıp yapmayacağım da muamma ya neyse. O konuda bilgi birikimi ve iş üretmek epey farklı ve şu an için beni ürküten bir konu. Zaman gösterecek.
Öncelikle gravüre yoğunlaşmak istiyorum. O da bizim işimiz sonuçta. Keyif alacağımı düşünüyorum. Vaktiyle epey baskı resim yapmıştım. Mono cam baskı, ağaç baskı, gravür baskı vs...
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2015, 20:43:47 Gönderen: maytir »
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #122 : 25 Şubat 2015, 21:54:07 »
Çok yoğun bir anında, fazla düşünmeden içinden ne gelirse yaparsan çıkar. Sonra biraz espas düzenlemeleriyle biter.
Amaç çok küçük kullanıldığında bile okunurluğu sağlamak. Test etmedim ama bu logoyu 5mm çapında dahi kullansam okunacaktır.

Bakalım, bu statik bir versiyon, bir tane kreatif bir tane de organik versiyon yapıp içlerinden birini seçerim artık. Hoş bıçak yapıp yapmayacağım da muamma ya neyse. O konuda bilgi birikimi ve iş üretmek epey farklı ve şu an için beni ürküten bir konu. Zaman gösterecek.
Öncelikle gravüre yoğunlaşmak istiyorum. O da bizim işimiz sonuçta. Keyif alacağımı düşünüyorum. Vaktiyle epey baskı resim yapmıştım. Mono cam baskı, ağaç baskı, gravür baskı vs...
Gravürle yakından ilgileniyorum bende o da zor zanaat :) ama keyifli olacağı kesin...bıçak yapmayı kıyısından köşesinden dene bence kendi bıçağına gravür yapmak ne alaa olur, kolay gelsin ...

maytir

• 288
« Yanıtla #123 : 02 Mart 2015, 19:32:20 »

Gravürle yakından ilgileniyorum bende o da zor zanaat :) ama keyifli olacağı kesin...bıçak yapmayı kıyısından köşesinden dene bence kendi bıçağına gravür yapmak ne alaa olur, kolay gelsin ...

Sırayla, inşallah. Bazen çok acele karar verebilirken bazı konularda da 3-5 yıl kadar sabır gösterdiğim takip ettiğim olur. Bıçak merakım çok uzun yıllara dayanırkan yapımı çok farklı ve yabancısı olduğum bir konu. Çok çok eksik var. Bunları anlayabilmem için bir süreç gerekiyor. Ufak eskizlerle başlamak gerekiyor sanırım. Tabi başlamak ta yetmiyor ki. Çeliğe su verme vs. gibi spesifik konular var... Anlamaya çalışıyorum. Öte yandan gravür konusunu başaracağıma inanıyorum.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

Sergun

• 79
  • Sergun Özülgen, 1965 instagram: @sergunozulgen
    • pinterest
  • Meslek: Eczane Çalışanı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #124 : 03 Mart 2015, 12:32:38 »
"espas" kelimeyi okuyunca yüzümde bir gülümseme belirdi. 1987 Matbaacılık Yüksek okulu mezunuyum, mesleği hiç yapmadım. O zamandan bugüne kadar kullanıp duymamıştım. Eski bir dostu görmek gibi oldu bende. Bu arada bilmeyenler için espas: tipografide harf aralarındaki boşluklara verilen isimdir. Biraz teknik bir konu...

Logonuz da sunumu da bence çok güzel olmuş elinize sağlık...

maytir

• 288
« Yanıtla #125 : 03 Mart 2015, 14:09:22 »
Sergun bey teşekkür ederim,
Espas konusu meslek hayatımdaki en önemli konulardan biridir ki çok hassas (kıl da diyebiliriz rahatlıkla) mühendis müşterilerimle sorun yaşayabildiğim bir konudur :) Mühendisler genellikle herşeyi matematik olarak ortalama eğiliminde olup bunun sonucunun doğru olacağını aksini ispatlayana kadar iddia ederler. Matematik ortalamanın sonucunun neden doğru olmadığını uzun süre kavrayamazlar. Oysa espas dengesini ayarlamayı bize okulda göz ile öğrettiler. Ve bu ayar matematik ortalama ile aynı değildir. Hacimsel olarak ifade edebiliriz belki.
Örnek olarak yaptığım damgam (tamga mı doğrusu?) espas ayarları yapılmamaş bir eskiz. dolayısı ile dört bir yanındaki siyahların hacimsel kütleleri eşit/orantılı değildir.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2015, 14:22:54 Gönderen: maytir »
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

Sergun

• 79
  • Sergun Özülgen, 1965 instagram: @sergunozulgen
    • pinterest
  • Meslek: Eczane Çalışanı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #126 : 03 Mart 2015, 14:30:36 »
espas dengesini ayarlamayı bize okulda göz ile öğrettiler.

Aynen. İşte o yüzden "matbaacı gözü, grafikçi gözü" diye terimleri kullanırdık...
Birçok meslekteki eski ustalar da göz ayarını kullanıyor. Mesleklerini icra etmek bir refleks haline gelmiş onlarda da...

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #127 : 06 Mart 2015, 22:04:20 »
hem logo hem yazı vardır ortalı gözükmez biz grafikerler ortalarız espas, doğrusu odur :) ben laf anlatmıyorum artık kimseye bilgi ömür törpüsü ...

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #128 : 06 Mart 2015, 23:15:26 »
Espas konusu meslek hayatımdaki en önemli konulardan biridir ki çok hassas (kıl da diyebiliriz rahatlıkla) mühendis müşterilerimle sorun yaşayabildiğim bir konudur :) Mühendisler genellikle herşeyi matematik olarak ortalama eğiliminde olup bunun sonucunun doğru olacağını aksini ispatlayana kadar iddia ederler. Matematik ortalamanın sonucunun neden doğru olmadığını uzun süre kavrayamazlar. Oysa espas dengesini ayarlamayı bize okulda göz ile öğrettiler. Ve bu ayar matematik ortalama ile aynı değildir. Hacimsel olarak ifade edebiliriz belki.
Örnek olarak yaptığım damgam (tamga mı doğrusu?) espas ayarları yapılmamaş bir eskiz. dolayısı ile dört bir yanındaki siyahların hacimsel kütleleri eşit/orantılı değildir.

Logomu kendim tasarladım ve çizdim. Profesyonel olarak görüşünüz nedir?

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #129 : 06 Mart 2015, 23:30:32 »

Sataşma var, yıllardır bir bina dolusu endüstriyel tasarımcı ile proje  yapan mühendis olarak söyleyeceklerim de var ama susuyorum.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2015, 23:33:44 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

maytir

• 288
« Yanıtla #130 : 07 Mart 2015, 00:37:05 »

Logomu kendim tasarladım ve çizdim. Profesyonel olarak görüşünüz nedir?
[/quote]

Keyifli bir sembol. Ellerinize sağlık. Bir anlamı var mı yoksa her bakanın hayalgücüne mi bırakıyorsunuz.
Yatay olsa idi güzel bir dalga diyebilirdim mesela, dik olunca güzel bir deniz minaresinin yarısı olarak hayal edebilirim, yaz olsa dondurmayı da çağrıştırabilirdi.
Böylesine yoruma açık olması da keyifle bence.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

maytir

• 288
« Yanıtla #131 : 07 Mart 2015, 00:40:16 »
Sataşma var, yıllardır bir bina dolusu endüstriyel tasarımcı ile proje  yapan mühendis olarak söyleyeceklerim de var ama susuyorum.
[/quote]

Rica edirim susmayınız. Bir süre sonra dost olduğum müşterilerim ile hep tatlı tatlı atışırız.
Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz, mutlaka sıkıntılı durumlar vardır.
Buyrun lütfen :)
Vesile ile çalışmalarınızı da imrenerek takip ediyorum. Heleki tekrar hayat verdiğiniz eski objeler çok güzel. Tornavida ve keskilere bayıldım. Gördükten sonra bodrumda arayıp bulduğum paslı bir makası zımparalamaya başladım ama devamı gelmedi ne yazıkki :)
« Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 00:47:21 Gönderen: maytir »
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #132 : 07 Mart 2015, 01:05:43 »
Keyifli bir sembol. Ellerinize sağlık. Bir anlamı var mı yoksa her bakanın hayalgücüne mi bırakıyorsunuz.
Yatay olsa idi güzel bir dalga diyebilirdim mesela, dik olunca güzel bir deniz minaresinin yarısı olarak hayal edebilirim, yaz olsa dondurmayı da çağrıştırabilirdi.

Mustafa'nın "M"si yahu! :D 90 derece dönmüş sadece. Önceden "Ü" de vardı da, stickerde zor olur diye noktaları iptal ettim.

İçinde yaşadığım kültüre atfen hilal de barındırıyor. Nihilist doğama atfense, sol yarısı boşluk, yani hiçlik...

maytir

• 288
« Yanıtla #133 : 07 Mart 2015, 01:10:03 »

Mustafa'nın "M"si yahu! :D 90 derece dönmüş sadece. Önceden "Ü" de vardı da, stickerde zor olur diye noktaları iptal ettim.

İçinde yaşadığım kültüre atfen hilal de barındırıyor. Nihilist doğama atfense, sol yarısı boşluk, yani hiçlik...

Hay Allah iyiliğinizi versin :) tepetaklak M :)
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #134 : 07 Mart 2015, 08:29:48 »
Ben bu mühendisler şöyle mühendisler böyle genellemesinden rahatsızım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

maytir

• 288
« Yanıtla #135 : 07 Mart 2015, 09:21:35 »
Ben bu mühendisler şöyle mühendisler böyle genellemesinden rahatsızım.

Bu konuyu bu mesajımla kapatıyorum.
Haklısınız konu başlığından biraz uzaklaşmış yada öyle algılanmış gibi görünmekle birlikte yine de konu hakkında görüşler bildirildi. Yani mesajların hiç birinde "mühendisler şöyle-böyledir" diye bir şey tartışılmadı. Tartışılan "espas" ile ilgiliydi ki konuyu doğrudan ilgilendiriyor.
Mühendislerin mesleki melekeleri ile ilgili hiç bir şey tartışılmadı. Sadece bir mesajımda mühendislerin bizim konumuz ile ilgili girmekten hoşlandıkları bir bölüm ile ilgili genelleme yapacak kadar çok anım olduğundan yaptığım ufak bir saplama oldu. Bu da aşağılama değil ne kadar detaycı olduğunuza bir vurguydu. Konum hakkında da görüşümü yazabilecek kadar mesleki yeterlilikteyim. Teknik olarak bir yanlışım yada farklı bir görüşünüz varsa keşke belirtseydiniz. Forumun amacı bu değilmi? Sizin yazılan mesajlardaki kelime hatalarını bile fark edip tashihini yapacak kadar titiz ve hassas olduğunuzu biliyorum. Ne ifade etmek istediğimi de anlamışsınızdır.
Kıymetli görüşlerini belirtmek etmek isteyenler mesajını özelden atabilir.
Saygılarımla

« Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 09:52:23 Gönderen: maytir »
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #136 : 07 Mart 2015, 09:53:32 »
Affınızı rica ederek bir şeyi belirtmek durumundayım. Analitik düşünmek bizi robot yapmaz ve daha okul sıralarından itibaren ömür boyunca "siz mühendisler" şeklinde tasnif edilmenin ne hissettirdiğini yaşamadan bilemezsiniz.
Rahatsızlığımı belirtmiş olduğum için kusuruma bakmayın.  O:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #137 : 07 Mart 2015, 11:32:20 »
Affınızı rica ederek bir şeyi belirtmek durumundayım. Analitik düşünmek bizi robot yapmaz ve daha okul sıralarından itibaren ömür boyunca "siz mühendisler" şeklinde tasnif edilmenin ne hissettirdiğini yaşamadan bilemezsiniz.
Rahatsızlığımı belirtmiş olduğum için kusuruma bakmayın.  O:-)

;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

maytir

• 288
« Yanıtla #138 : 07 Mart 2015, 11:51:54 »
 ;)
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #139 : 09 Mart 2015, 17:46:14 »
yahu bu mühendisler...  :P 

şaka bir yana, her mesleğin kişiye kattığı avantajlar olduğu gibi dez avantajlar da var maalesef. önemli olan mesleğin oluşturduğu duvarların ötesine ne kadar çıkabildiğimiz. bu forum, konusu gereği duvar dışına çıkmış veya çıkmaya çalışan kişilerin buluştuğu bir ortam ve bu yüzden her başlık, her konu ayrı bir ilham kaynağı...  :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/