Bıçak Sanatı - Forum

Deri su matarası yardım

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
Deri su matarası yardım
« : 28 Eylül 2018, 11:37:54 »
Merhabalar.

Bu aralar deri su matarası yapmaya heves ettim. Daha önceden yapan, tecrübesi, tavsiyesi olan var mıdır? İçini balmumu eritip kaplama gibi bir uygulama var sanırım, bunun ne kadar sağlıklı olup olmadığı konusunda bilgisi olan arkadaşım, ustam varsa fikir rica ediyorum. Saygılar.
instagram: @hevesadami

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
Ynt: Deri su matarası yardım
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2018, 09:37:47 »
Merhabalar, Ben gecen sene bir adet yapmistim kendime, Oncelikle yine deri vaketa olmali, ikincisi olcu alirken biraz buyuk almakta fayda var cunku icerisine malzeme  doldurup bombeli yapi verdiginizde boyutlar baya kuculuyor. Cift sira dikis yapmanizi tavsiye ederim. Dikis araliklari da pek uzak olmasin. bogaz kismini da tam yuvarlak yapmaya gayret edin ki oradan da kacirma yapmasin. sekil vereceginizde icerisine kucuk boy kuru nohut doldurursaniz kuruduktan sonra cikarmasi daha rahat oluyor. Balmumu konusunda tereddutunuz olmasin herhangi bir sikinti yaratmaz. Derince bir tencerede eritip icine daldirmistim ben zaten sicak oldugunda hemen deri emiyor

coktar

• 381
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2018, 09:55:36 »
Merhabalar, Ben gecen sene bir adet yapmistim kendime, Oncelikle yine deri vaketa olmali, ikincisi olcu alirken biraz buyuk almakta fayda var cunku icerisine malzeme  doldurup bombeli yapi verdiginizde boyutlar baya kuculuyor. Cift sira dikis yapmanizi tavsiye ederim. Dikis araliklari da pek uzak olmasin. bogaz kismini da tam yuvarlak yapmaya gayret edin ki oradan da kacirma yapmasin. sekil vereceginizde icerisine kucuk boy kuru nohut doldurursaniz kuruduktan sonra cikarmasi daha rahat oluyor. Balmumu konusunda tereddutunuz olmasin herhangi bir sikinti yaratmaz. Derince bir tencerede eritip icine daldirmistim ben zaten sicak oldugunda hemen deri emiyor

Süper bilgiler, çok teşekkür ederim. Son soru: balmumunun %100 natürel olanı olmayanı var mıdır? Nereden tedarik etsem?

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #3 : 01 Ekim 2018, 10:49:48 »
Hic bir fikrim yok ama konu ilgimi cekti takipteyim
Beni bu guzel havalar mahvetti

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #4 : 01 Ekim 2018, 14:43:06 »

Süper bilgiler, çok teşekkür ederim. Son soru: balmumunun %100 natürel olanı olmayanı var mıdır? Nereden tedarik etsem?

Aktarlardan alabilirsiniz. Kullandiktan sonra artan kismi tekrar bir kaba koyup muhafaza edebilirsiniz

mehmt

• 38
  • Meslek: Oto kiralama danışmanı
  • Yer: adana
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2018, 01:13:01 »
Merhabalar, görünce başlık dikkatimi çekti yaptınızmı matarayı. Deri mataralar çok ilgimi çekmiştir hep, yapmayı hiç düşünmemiştim. Yaptıysanız bilgilendirirseniz bende deneyeceğim.

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
  • Meslek: Kalıpçılık Öğretmeni
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 22 Aralık 2018, 09:02:03 »
Konu çok güzel ilgi ve merakla takip ediyorum.
"Kem alat ile kemalat olmaz"

mehmt

• 38
  • Meslek: Oto kiralama danışmanı
  • Yer: adana
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2019, 00:05:29 »
Merhaba tesadüfen bir büyüğümden elde ettiğim bilgiye göre. Kendisi has petek balın ağızda mumu erimeyen bal olduğunu söyledi. Hatta çok eskiden onunda büyükleri arıların yaptığı petekli ballarda sindirilmeyen sakız gibi kalan o balı süzülmüş petek parçaları biriktirip, kaynamakta olan suya atıp sanırım balmumu elde ediyorlarmış. Hatta günümüzde kullandığımız naylon kıvamı haline getirip bebeklerin altlarına yazarlarmış, naylon muşamba türevi şeyler üretilene kadar😊  biraz araştırdım merak ederek, sormuşsunuz ya doğalı vesairesi oluyor mu diye. Doğalı direk  arılar sayesinde elde ediliyor anlayacağınız. Ama günümüzde sanayi tipi balmumu üretimide varmış. Doğal yolu çok maliyetli dursada bilginize.

özdemir murat

• 160
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2019, 01:04:44 »
Mehmet bey söyleyince aklıma geldi. Ben ufakken dayımın o peteklerden çıkan parçaları sobada ısıtıp makrome ipliklerine sürüp keklik tuzağı yaptığını görmüştüm. İpler mum sürüldükten sonra verilen şekilde kalıyordu. Dikey yatay çapraz konumda şeklini muhafaza ediyordu.
 Bu uygulamanın matarada yapılması halinde, Hem derinin şeklini korumasını sağlayıp,  hemde sızdırmazlığı üst seviyeye getireceğini tahmin ediyorum.

osman kalpaklıoğlu

• *
  • 5
  • Meslek: serbest
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #9 : 04 Nisan 2019, 16:27:48 »
Merhabalar eski bir konu olmasına rağmen adı "kırba"olarak bildiğim bu su taşıma kabı konusu çok ilgimi çekti. Deriyle uğraşmasını seven birisi olarak bende yapmaya çalışacağım ama yapımı konusunda hiçbir bilgiye ulaşamadım. Bilen arkadaşlarda yardınlarını bekliyorum.

yasinborekci

• *
  • 31
  • Meslek: futbol hakemi
  • Yer: Çankırı
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2020, 16:51:59 »
Halen bu konuda yardıma ihtiyacınız var mı bilmiyorum. Ancak deri işleri ile uğraştığımdan daha önce bir kaç sefer deneyimledim. fotoğraflarını ve kalıplarını talep eden olursa yükleyebilirim. Ayrıca bilgi talep eden olursa detaylı bilgi verebilirim.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2020, 02:24:50 »

Konu ile ilgili bir sürü soru sorulmuş ama konu sahıibi cevap vermemiş, ne oldu acaba  ::) ::) ::)

coktar

• 381
« Yanıtla #12 : 02 Aralık 2020, 23:43:51 »
Halen bu konuda yardıma ihtiyacınız var mı bilmiyorum. Ancak deri işleri ile uğraştığımdan daha önce bir kaç sefer deneyimledim. fotoğraflarını ve kalıplarını talep eden olursa yükleyebilirim. Ayrıca bilgi talep eden olursa detaylı bilgi verebilirim.

Teşekkür ederim ilginize. Şimdilik sadece hazır bir matarayı deri ile kaplayıp o görüntüyü verebildim. Açıkçası uğraşacak vakti bulamadım yoğun Balmumu ile çalışmak etrafı biraz kirleten bir süreç oluyor ya da ben temiz çalışamıyorum. İleride tekrar heves edene kadar şimdilik beklemedeyim :) Selamlar