Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak sanatı Forumun işlevselliği

FATİH YILANCI

• 114
  • Meslek: Teknik ER
  • Yer: Rize / Çayeli (MAPAVRİ)
Bıçak sanatı Forumun işlevselliği
« : 02 Eylül 2018, 14:36:24 »
Merhabalar, iyi çalışmalar.
İş güç den dolayı uzun süredir foruma giremiyordum.
 Bir şeyden bahsetmek isterim. 
Benim gözlemim, Gerek sosyal medyada, gerek reel de eskiye nazaran çok daha fazla bıçak ustaları, çok daha fazla çalışmalar dikkatimi(zi)  çekiyor. 
Bilgiyi oluşturma ve paylaşmada bence bıçak sanatı forumun katkısı çok büyük. Bunları görünce hem seviniyor hem de bu gurubun ne kadar büyük bir işlevselliğinin olduğunu anlıyorum.
İnsanları bu tarz iş, uğraş, hobiler ile buluşturan herkese kendi adıma canı gönülden teşekkür ederim.

Bıçak sanatı forum bir kültür birikimidir....
___Çam da bizim kozalak da___

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Bıçak sanatı Forumun işlevselliği
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2018, 23:13:11 »

Çok güzel bir gözlemde bulunmuşsunuz tebrik ederim ;) Yalnız üzüldüğüm nokta ne kadar da nankör bir millet olduğumuzun bariz bir kanıtını da gösteriyor. İnsanlar giriyor , öğreneceğini öğreniyor sonra yallah kendi dünyasında devam. Bir paylaşımda bende bulunayım başkaları da faydalansın yok. İşte buna üzülüyorum. Hatta burayı tamamen ticari bir pltatform görenlerde azımsanmayacak sayıda. Bir çivi nasıl çakılır bile paylaşmazlar ( Ticari firmaları tenzih ediyorum lafım şahıslara ;) ) Bu platformun asıl amacı balık tutmayı öğretmek, balık vermek değil ( Ben böyle algılıyorum ;) Buradaki ustalarımın yaklaşımlarını bilmesem bende bildiklerimi paylaşmazdım , hatta bazen düşünüyorum bu toplayıcılarda faydalanıyor bu paylaşımımdan ama ne yapayım ne demişler balık bilmese Halik bilir.  İlmin zekatı yüzde yüzdür , herkesin gönlüne göre veriyor Mevlam C:-) Allah razı olsun ustalarımızdan sayelerinde ulaşamayacağımız şeylere ulaşıyoruz ve öğreniyoruz, iyi ki varlar  :2up

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2018, 00:26:58 »

Çok güzel bir gözlemde bulunmuşsunuz tebrik ederim ;) Yalnız üzüldüğüm nokta ne kadar da nankör bir millet olduğumuzun bariz bir kanıtını da gösteriyor. İnsanlar giriyor , öğreneceğini öğreniyor sonra yallah kendi dünyasında devam. Bir paylaşımda bende bulunayım başkaları da faydalansın yok. İşte buna üzülüyorum. Hatta burayı tamamen ticari bir pltatform görenlerde azımsanmayacak sayıda. Bir çivi nasıl çakılır bile paylaşmazlar ( Ticari firmaları tenzih ediyorum lafım şahıslara ;) ) Bu platformun asıl amacı balık tutmayı öğretmek, balık vermek değil ( Ben böyle algılıyorum ;) Buradaki ustalarımın yaklaşımlarını bilmesem bende bildiklerimi paylaşmazdım , hatta bazen düşünüyorum bu toplayıcılarda faydalanıyor bu paylaşımımdan ama ne yapayım ne demişler balık bilmese Halik bilir.  İlmin zekatı yüzde yüzdür , herkesin gönlüne göre veriyor Mevlam C:-) Allah razı olsun ustalarımızdan sayelerinde ulaşamayacağımız şeylere ulaşıyoruz ve öğreniyoruz, iyi ki varlar  :2up

Işlerim nedeniyle son dönemde çok paylaşım yapamıyorum.
Amacım günah çıkarmak değil, bu paylaşıma yorum yapmadan geçmek nankörlük olur.
 Soytürk Usta zaten demiş;
"Balık bilmezse Halik bilir."
Bu Forumu okuyun,  uygulayın,  sorun,  hatanızi düzeltin,  eserlerinizi eleştiriye sunun,  eleştirileri anlayın ve hatalarınizi düzeltin,  biraz da el becerisi,  teknik altyapı varsa gerisi gelir.
Burasi bir okul.
Okumasını bilene!
Ustalarımız haklarını helal eder inşallah.
Biz üstümüze düşeni yapalım;  Allah bin kere razı olsun sizlerden.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2018, 14:46:33 »
Ben bu forumu Ülkemizin bıçak onusundaki
en yetkin ve bilimsel akademisi olarak görüyorum.
Buradan iyi niyetli ve basit düşünen herkesin
faydalanacağını düşünüyorum. Soytürk usta işi
özetlemiş. Tabi ki bize iyileri örnek alıp kötüleri
görmezden gelmek düşüyor. Birşeyleri buradan
öğreniyoruz, pratik yapıyoruz ve bu pratikle
edindiğimiz tecrübeleri burada paylaşıyoruz.
Bu paylaşımları yaparken de ister istemez
insanın içinde bir kurt oluyor. Bu herkeste
olmuştur ama yapacak birşey yok. Uyanıklar
birşey kazanmasın diye öğrenmek isteyen iyi
niyetlileri bilgiden ve tecrübeden mahrum
bırakamayız. Büyüklerimiz nasıl davrandıysa biz
de öyle yapacağız.

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2018, 15:01:34 »
Forum içerik ve kullanıcı yetkinlikleri açısından çok dolu. Ben sadece sitenin teknik altyapısını (resim ekleme, menü, vs.) çok sevmiyorum daha doğrusu kullanışlı bulmuyorum o kadar. Daha interaktif, daha fazla görsel ve video içeriki kolay paylaşılabilir bir arayüz harika olurdu ama buna da şükür.

Soytürk Usta'nın yakındığı şey forumun değil toplumun bir hastalığı zaten. Güzel şeyleri ön plana çıkarmak, övgüyle bahsetmek, olumlu eleştiri yapmak, kırmadan dökmeden açık sözlüce beğenmediğini söyleyebilmek, bilgi paylaşmak, esinlendiği fikre prim vermek.... Bunlar maalesef her alanda eksiğimiz. Vesileyle ustalar arada sırada workshop yapsa ne güzel olur....
instagram: @hevesadami

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2018, 21:17:26 »
bu forumdan cok sey öğrendim. cok guzel.ustalar tanidim, halada öğrenmeye devam ediyorum.
teşekkürler bicak sanati ailesi :2up :2up

ramazan kaycan

• *
  • 11
  • Meslek: mücevher satışı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 09 Eylül 2018, 00:52:16 »
Sosyal medya kanalların da birçok bıçak ustası türedi. Benim mesela aklıma hala bıçak deyince bir Emre kipmen geliyor.diğer ustalarım hoşgörsünler.ama sosyal medya o kadar boş ki bu bence doldurulmalı.

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 09 Eylül 2018, 11:18:01 »
Ülkemizde bıçak zanaatkarı arttı maşallah hepside çok güzel bıçaklar yapıyorlar.
en güzeli hangisidir sorusu zor bir soru
herkesin zevki ve kullanım amacına göre bir numarası farklıdır.
nitelikli emeğini kullanarak bıçak üretiminde bulunan herkes saygıyı hak ediyor
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #8 : 09 Eylül 2018, 12:26:16 »
Fatih bey çok güzel bir konuya değinmiş. Bende bu konuda bir kaç şey söylemek istedim.

Bıçak sanatı forumu bana bıçak ile ilgili her şeyi öğretti ve öğretmeye devam ediyor. Mesela dövme paslanmaz çelikten bahseden bir usta gördüğümde tatlı bir tebessüm oluyor suratımda.

Bizleri bir araya getiren şey ortak ilgi alanlarımız, avcılar gibi, sporcular gibi, aynı disiplindeki bilim adamları gibi, fuar ziyaretlerimizde kırk yıllık dostlar gibi sohbet edip güzel zamanlar geçirebiliyoruz. Birbirimizin atölyelerini ziyaret edip bilgilerimizi paylaşabiliyoruz. Bunlar aramızdaki görünmeyen sıkı bağlar ve bizleri birbirimize bağlıyor.

Dolayısıyla 5000- 6000 civarı üyesi olan bu forumda her türlü insanı görmek tanımak mümkün, hepimiz burada paylaşım yaparken ve bir şeyler okurken sosyal statülerimizden sıyrılıyoruz. Öğretmenler var, mühendisler var, doktorlar var, iş adamları var, teknik personeller var vs...

Şu şekilde bağlayacağım, kötü niyetli bir avuç insanı bir tarafa bırakıp, iyiler ve gerçekten hobidaşlarımız için üretmeye, paylaşmaya, takip etmeye devam etmeliyiz. Keyif ile hobimizle ilgilenmeli, kötü niyetli insanlarla boş vakit kaybetmeden keyif almaya devam etmeliyiz. Çünkü bıçak konusunda Türkiye'nin en dolu,en bilgili ,en paylaşmayı seven topluluğuyuz. Bunun bir parçası olmak beni çok gururlandırıyor.

Bu forum vasıtasıyla benim bir kelime, bir harf dahi öğrenmeme vesile olan değerli ustalarıma şükranlarımı sunuyorum. Mevlam sağlıklarını sıhhatlerini devam ettirsin, ayaklarına taş değmesin, işleri güçleri rast gitsin.

Saygılarımla,     
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #9 : 09 Eylül 2018, 12:41:58 »
Söylenenlerin hepsine katıldığım icin tekrar etmiyorum. Bunlara ilaveten bu forumda en fazla dikkatimi çeken şeylerden biri saygı ve hoşgörü. Paylaşımlar ve yorumlar bencillikten uzak ve seviyeli. Baska alanlar ile ilgili bir çok forumlarda da yazıları okurken gördüğüm birsey oldu. Konuyu açan kişi her ne kadar iyi niyetli bir paylaşım bile yapsa (nasil oluyorsa artik) konu tartışmaya, hakaretlere kadar uzanıyor birçok zaman. Ama burda eleştiriler bile mutlu ediyor insanı. Buradaki insanlar gerçekten kaliteli. Burda olmaktan mutluluk duyuyorum. ..

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #10 : 09 Eylül 2018, 13:56:47 »
Butun facebook, blog vs sayfaları gelip geçici sadece bicaksanati forum kalıcı diye düşünüyorum. Sonuçta bütün bilginin biriktiği yer burası. Bir ustamız bir arkadaşımız forumdan ayrılmış Bile olsa yıllar sonra hala aradığım bir bilgiyi burada bulabiliriz. Hani bir söz vardır ya “herşeyin başladığı yer” diye ha iste ama kayıtlı üye olsun ama olmasın herşeyin başladığı yer burası... cok değerli ustalarımızın birikimleri burada, soru sorup cevap alamadığınız tek bir ustamız olmaz er yada gec cevap illaki gelir. Eskiden bende uzaktan uzağa takip ederdim sonra Tarık Haznedar ustamızın üye  ol deyip yönlendirmesi ile üye olmustum iyi ki de ısrar etmiş ve olmuşum. Hiç bir amatör ve hobi olarak bicak yapan arkadas yoktur ki bicaksanatindan istifade etmiş olmasın. Burada bugüne kadar bana fikir veren olumlu olumsuz eleştiri yapan gelişmem de bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim yardımım dokunduysa da eğer bir arkadaşa bundan dolayı mutlu olurum. Evet fotoğrafları ve videolarımızı çekip harici  uygulamalar olmadan direk paylaşsak çok daha güzel ve yararlı tecrübeleri aktarmak daha kolay olurdu teknik detayları pek bilmediğim için söylüyorum belki forum altyapısı buna uygun değildir bilemiyorum. Velhasıl kelam Türkiye’nin en büyük bilgi birikimidir bicaksanati forum değerini bilelim arkadaşlar bilgi ve tecrübelerimiz bizden sonra da gelecek olanlara yardımcı olsun.
Beni bu guzel havalar mahvetti

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 10 Eylül 2018, 09:09:18 »
Butun facebook, blog vs sayfaları gelip geçici sadece bicaksanati forum kalıcı diye düşünüyorum. ...
.
.
...Hiç bir amatör ve hobi olarak bicak yapan arkadas yoktur ki bicaksanatindan istifade etmiş olmasın.

Çok doğru. :)

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #12 : 15 Eylül 2018, 13:22:49 »
Soytürk kardeş haklısın ancak şuda önemli, usta olmak için usta yetiştirmek şartmış, formdaki siz değerli ustalar sayesinde sanal alemden de olsa ustalar yetişti. Allah sizlerden razı olsun. Sayenizde imkan olunca kimseye muhtaç olmadan kendi bıçağı mızı yapabiliyoruz.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #13 : 16 Eylül 2018, 06:26:52 »
İlk bıçak yapmaya karar verdiğimde eğe kullanmayı bilmezdim  ,forumu  okudukça öğrenmeye araştırdıkça daha ileriye gitmeye başladım şimdi cok güzel bir atölyem var ve bunu bıçaksanatı ve sakinlerine borçluyum .

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 18 Eylül 2018, 16:36:15 »
Ben eşime yapmak istediğim kalemtraş için araştırma yaparken tanışmıştım forumla. O günden bu güne ne kadar zaman geçmiş. Herşeyi forumdan öğrendim diyemem ama bıçak yapımına yönelik dışardan öğrendiğim bir kaç bilgiyi de burada teyit ettim emin oldum. Geçenlerde pim başı şişirirken  bıçakçılık üzerine tüm öğrendiklerim bir kenara şu pimleme olayını öğrendim ya o bile nekadar kolaylaştırdı diye düşünürken buldum kendimi. Buradan çok yazdım çok teşekkür ettim destek veren herkese. Yine tekrarlamaktan da büyük hoşnutluk duymaktayım. Herşeyden öte bu forumun bir parçası olduğum için de ayrı bir mutluluk duyuyorum.

Değinmek istediğim bir başka nokta ise bu forumun kendi içinde bana kattığı insan sevgisidir. Ben daha önce karşılaşmadığım şekilde insanları sevmeyi öğrendim burada. benim için bu durum bilginin aktarılması yada paylaşılmasından çok daha öte çok daha derin. İyi ki varsınız. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

erydn

• 162
  • Eray-1983
  • Meslek: Memur
  • Yer: Konya(DENİZLİ)
« Yanıtla #15 : 18 Eylül 2018, 16:54:53 »
14 Ocak 2015»  "Herkese Selamlar. Adım Eray, Ankara'dayım. Ustalarımızın çalışmaları ilgimi çektiğinden yeni çalışmaları da takip etmek istiyorum. Ellerinize sağlık. Saygılar."

Şimdi tanışma konumda yazdığıma baktım da, takip niyetine gelmişim ama aklımda bıçak yapmak bile yokken şu anda 4 bıçak bitirdim. 2 tane daha yolda.  :2up
Bu forumun işlevselliği nasıl birşeyse vallahi niyetimi bozmuş  :D ;)

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #16 : 18 Eylül 2018, 18:50:17 »
Ben metal işlerine hiç ilgi duymazdım esasen. Hele de bıçak. Kamp harici aklıma dahi gelmeyen bir şeydi. Ne ara bıçak yapar oldum, ne ara bıçaklara ilgim bu denli arttı bilmiyorum. Forum ve kıymetli ustalarımız olmasaydı bu zenaati öğrenmem mümkün değildi. Bu nedenle karınca kararınca bildiğim varsa foruma aktararak katkıda bulunmayı ödev sayıyorum kendime. Forumların en büyük işlevi de bu bence: yaşayan bir ansiklopedi burası.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/