Bıçak Sanatı - Forum

Elmas Bileme Taşı

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
Elmas Bileme Taşı
« : 24 Ağustos 2018, 19:33:45 »
Merhaba bu; https://bit.ly/2OVVFMk taşları kullanan ve hakkında bilgisi olan var mı? Foruma baktım ama bir türlü bu taşlar hakkında bilgiye ulaşamadım. Bu taşların iyi sulanmış M390 çeliğini bilemesi mümkün müdür? Almayı düşündüğüm grit değeri sırasıyla 240-600-1.000-2.000

greant64

• **
  • 53
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: ısparta/yalvaç
Ynt: Elmas Bileme Taşı
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2018, 20:05:06 »
ihtiyaçlar istekler kısmında uygun fiyata bileme taşı diye bir link vardı orada verilmişti bu link.
Ben bir benzerini aldım 15 güne gelecek gibi dmd marka olandan aldım 3 dolara 1000lik elmas bakalim gelince deniyeceğim

Abdullah BAYRAM

• 344
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2018, 21:04:14 »
ihtiyaçlar istekler kısmında uygun fiyata bileme taşı diye bir link vardı orada verilmişti bu link.
Ben bir benzerini aldım 15 güne gelecek gibi dmd marka olandan aldım 3 dolara 1000lik elmas bakalim gelince deniyeceğim
Hocam sonucu (bilgi edinmemiz açısından) bu konu altında paylaşırsanız çok sevinirim.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #3 : 26 Ağustos 2018, 02:28:50 »
Özelden bilgi vermiştim Abdullah bey ama bir de buradan genele bilgi vereyim malum bıçakla ilgili bir soru cümlesi girildiğinde Google direk bizim forum çıkıyor  :) Elmas bileyicilere öncelikle biz her ne kadar taş desekte siz bize bakmayın çünkü taş degil yaklaşık 0,5-1 mm arası kalınlığında  tabakadırlar. Yukarıda linkini paylaştığınız urunlerin 2000 ve 3000 kum ölçeğinde olanlarından aldım kilagi almak icin iyi oluyor. Lakin bana bu yukarıdaki linkteki plakalar biraz kalitesiz geldi  ama kullanılabilir özellikle fiyat avantajından dolayı. Bana bu linkini
http://s.aliexpress.com/Uv2eEnMN
Beni bu guzel havalar mahvetti

Abdullah BAYRAM

• 344
« Yanıtla #4 : 26 Ağustos 2018, 23:49:16 »
Abi forumun "Bıçak bileme" altındaki -elmas bileme taşı- konularının neredeyse tamamına baktım. Fakat bu taşlarla ilgili hiç bir şey bulamadım. Bende en azından hem kendim hemde forumdaki arkadaşlarımızın bilgi edinmesi açısından bu konuyu açtım. Sizde hem özelden hemde konu altına yorum yaparak bizi bilgilendirdiniz. Allah razı olsun. Benim elimde şu an da bauhaus dan aldığım 180 grit taş var. Fakat keskinleştirmek bir tarafa dursun bıçağın ağzını dahi açmak mümkün değil. O kadar meneviş yapmama rağmen çok azıcık aşınma gösteriyor. :(

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 27 Ağustos 2018, 12:46:47 »
Hocam ben bunlardan 600 1000 2000 3000 grit olanlarını almıştım. Daha öncede benzer ürünler kullandım. Ancak bu kalitedeki elmaslarda yüksek gritlerde 1000-2000-3000 gibi çok çabuk elmaslar plakanın üzerinden kopuyor. bir kaç kullanımdan sonra çok etkili bir bileyleme olmuyor. Ancak ürün fiyatı uygun olduğu için denemek için alınabilir. Yani lafın kısası parası kadar işinizi görür. 100-150 dolarlık elmas taşlar gibi bir beklentiniz olmasın. Ben yine bu fiyatlara aldığım taşlar vardı aliexrpresten bazen onları bazen bu elmasları kullanıyorum kısa vadede işimi görüyor. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com