Bıçak Sanatı - Forum

polisaj motoru

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
polisaj motoru
« : 22 Temmuz 2018, 16:31:14 »
merhaba arkadaşlar elimde 1400 devir volt marka motor var. sadece keçe takabilirsem bana yetecek ama nasıl yaparım bilmiyorum bu motora keçe nasıl takarım sorum bu?

Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

BarışAY

• 33
  • Barış Ay
  • Meslek: Radyoloji
  • Yer: ZONGULDAK
Ynt: polisaj motoru
« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2018, 20:23:44 »
Forumdaki benden daha bilgili ustalarının affına sığınarak yazıyorum. Makinalardan çok anlayan biri değilim ancak mavi boyalı yüzey tarafındaki mili içine alacak bir mil daha uygun ölçülerde yaptırılıp mil uzatılabilir , parlak olan kısım için ise yuvarlak bir malzeme yapılıp , ortası içinden mil geçecek bir rulmanı alacak şekilde boşaltılıp mevcut olan 6 yuvaya vidalanarak toplanabilir diye düşünüyorum . resimler çok kaba taslak ama fikir vermesi açısından çizdim . ayrıca bunun yapılabilirliğini tarık usta gibi mesleginin erbabı birisinin onaylaması lazım tabii.
Ipsa scientia potestas est. – Bilgi tek başına bir güçtür. (Bacon)

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
« Yanıtla #2 : 22 Temmuz 2018, 20:51:51 »
Barış bey teşekkür ederim zahmet etmişsiniz elinize sağlık :2up

BarışAY

• 33
  • Barış Ay
  • Meslek: Radyoloji
  • Yer: ZONGULDAK
« Yanıtla #3 : 22 Temmuz 2018, 20:54:07 »
Barış bey teşekkür ederim zahmet etmişsiniz elinize sağlık :2up
Rica ederim. Bir yardımım olursa çok mutlu olurum  :2up
Ipsa scientia potestas est. – Bilgi tek başına bir güçtür. (Bacon)

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2018, 20:59:59 »
Forumdaki benden daha bilgili ustalarının affına sığınarak yazıyorum. Makinalardan çok anlayan biri değilim ancak mavi boyalı yüzey tarafındaki mili içine alacak bir mil daha uygun ölçülerde yaptırılıp mil uzatılabilir , parlak olan kısım için ise yuvarlak bir malzeme yapılıp , ortası içinden mil geçecek bir rulmanı alacak şekilde boşaltılıp mevcut olan 6 yuvaya vidalanarak toplanabilir diye düşünüyorum . resimler çok kaba taslak ama fikir vermesi açısından çizdim . ayrıca bunun yapılabilirliğini tarık usta gibi mesleginin erbabı birisinin onaylaması lazım tabii.

Estağfurullah. Ben sadece şöyle öneride bulunabilirim. Motor milinin ince olan tarafına baştan fan ve kapak takın soğutması için o olmazsa olmaz. Kalın olan tarafı ise bizim kullanacağımız kısım. Orayı uzatma vs... gibi durumlardan uzak durun. Bir tornacı yardımıyla uç kısmına 10-15 mm boyunda diş açtırıp, çapı 300 mm olan polisaj bezlerinden sıkıp kullanabilirsiniz.( daha çok seçenekler çıkar fakat güvenli ve sakat olmayacak halde kullanılabilecek bir çözüm önerisi sadece)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #5 : 23 Temmuz 2018, 00:20:13 »

Polisaj için 1400 devir düşük. Motorun gücü kaç watt? Mantıklı olan uca kasnak yapıp milli bir sistem yapmak. Böylece çift tarafınıda kullanabileceğiniz bir motorunuz olur ama şahsi fikrim ona yapacağınız masrafa bu arkadaşı satıp üste ekleyerek hazırını almanız.

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
« Yanıtla #6 : 23 Temmuz 2018, 11:36:44 »
yorumlar tavsiyeler için teşekkür ederim.tornayla tesviyeyle hiç uğraşmak istemiyorum sanırım hazır olacak ama biraz beklemem gerek Tarık beyden bir fiyat almıştım bakalım nasip.