Bıçak Sanatı - Forum

Avuç İçi Taşlama Önerisi

berke_625

• *
  • 22
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Avuç İçi Taşlama Önerisi
« : 19 Temmuz 2018, 16:33:43 »
Acemi işler için avuç içi taşlama alacağım max 130 tl bütçem var.  Şimdi fiyattan bağımsız konuşursak Gücünün kaç W olması gerekiyor.  Avuç içi taşlamayı çelik lama kesimi vs.  İçin kullanacağım genel olarak.

berke_625

• *
  • 22
Ynt: Avuç İçi Taşlama Önerisi
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2018, 16:37:48 »
Genel olarak işlenmesi nispeten daha kolay olan karbon çelikleri ile çalışmayı düşünüyorum

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2018, 22:17:46 »
Selamın aleyküm. Avuç taşlamada benim için olmazsa olmaz 1. özellik emniyet sisteminin olmasıdır.(kick back ve stop özelliği diye aratabilirsiniz.) 2. Önemli husus ise devir ayarının olmasıdır.Bu sayede aleti çok daha kontrollü kullanabilirsiniz.Ayrıca düşük devirlerde ahşap işleyebilir,yüksek devirlerde metal kesimi ve taşlama yapabilirsiniz. Bi de makine ne kadar ince olursa o kadar iyi ele oturur ve kullanımı kolaylaşır.Bu hususları göz önünde bulundurmanızı tavsiye edebilirim.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #3 : 19 Temmuz 2018, 23:20:58 »
Selamın aleyküm. Avuç taşlamada benim için olmazsa olmaz 1. özellik emniyet sisteminin olmasıdır.(kick back ve stop özelliği diye aratabilirsiniz.) 2. Önemli husus ise devir ayarının olmasıdır.Bu sayede aleti çok daha kontrollü kullanabilirsiniz.Ayrıca düşük devirlerde ahşap işleyebilir,yüksek devirlerde metal kesimi ve taşlama yapabilirsiniz. Bi de makine ne kadar ince olursa o kadar iyi ele oturur ve kullanımı kolaylaşır.Bu hususları göz önünde bulundurmanızı tavsiye edebilirim.

:2up
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

seckin.yaman

• **
  • 152
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 20 Temmuz 2018, 08:57:50 »
Ben gecen ay koçtaş tan aldım mac alister emniyet  sistemli 80 tl civarındaydı gayet memnunum 8 tane profil kestim 4116 , kalınlık 2,5 mm aşırı ısınma vs.bir durum olmadı.
Tabi ağzına takmış olduğunuz taşın cinsi markası çok önemli ben çelik için bosch inox (ince) taktım hiç zorlanmadım.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 20 Temmuz 2018, 09:25:31 »
Aklınızda bulunsun...

Metabo bir efsane Murat. Kalite olarak bence Bosch bile sonra gelir. Özellikle avuç taşlamalarda eğer mal kalitesizse çok kısa bir süre sonra ayna-konik dişliyi yer bitirir ( veya pinyon dişliyi) Dikkat etmekte yarar var. Bir yandan işin ekonomisine bakıyoruz ancak ekonomik olanla olmayan arasındaki fark, iki kat fiyat. Değer mi? bence 10 kere değer, zaman size bunu anlatacaktır. Genel önerim, özellikle motorlu küçük el aletlerinde gerekirse bekleyin, birikim yapın ama mutlak kaliteli olanı alın derim.

berke_625

• *
  • 22
« Yanıtla #6 : 20 Temmuz 2018, 10:18:33 »
Ben gecen ay koçtaş tan aldım mac alister emniyet  sistemli 80 tl civarındaydı gayet memnunum 8 tane profil kestim 4116 , kalınlık 2,5 mm aşırı ısınma vs.bir durum olmadı.
Tabi ağzına takmış olduğunuz taşın cinsi markası çok önemli ben çelik için bosch inox (ince) taktım hiç zorlanmadım.
Kullandığınız ürün bu mu hocam? 

https://www.koctas.com.tr/mac-allister-avuc-taslama-115mm-750w/p/2000029081

berke_625

• *
  • 22
« Yanıtla #7 : 20 Temmuz 2018, 10:39:06 »
Aklınızda bulunsun...

Metabo bir efsane Murat. Kalite olarak bence Bosch bile sonra gelir. Özellikle avuç taşlamalarda eğer mal kalitesizse çok kısa bir süre sonra ayna-konik dişliyi yer bitirir ( veya pinyon dişliyi) Dikkat etmekte yarar var. Bir yandan işin ekonomisine bakıyoruz ancak ekonomik olanla olmayan arasındaki fark, iki kat fiyat. Değer mi? bence 10 kere değer, zaman size bunu anlatacaktır. Genel önerim, özellikle motorlu küçük el aletlerinde gerekirse bekleyin, birikim yapın ama mutlak kaliteli olanı alın derim.
Hocam ben işi hobi olarak yapacağım yani yılda yapsam yapsam 3-4 bıçak yaparım (hatta yapamam herhalde) kaba işler yaparım. Bir de ısınma benim için problem değil ısınırsa soğumaya bırakırım. Bulabilirsem dedemde Bosch marka bir tane varmış onu bulabilirsem şimdilik almayı erteleyip 250-300₺ cıvarında bir şey alabilirim bakalım bayram harçlıklarına göre hareket ederiz.  :)

Herkese cevapları için teşekkür ederim. İyi forumlar.

seckin.yaman

• **
  • 152
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 20 Temmuz 2018, 11:32:33 »
Kullandığınız ürün bu mu hocam? 

https://www.koctas.com.tr/mac-allister-avuc-taslama-115mm-750w/p/2000029081

Evet Berke Bey bu ürünü aldım

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #9 : 20 Temmuz 2018, 14:38:23 »
Ben black&decker in matkap, akülü vidalama ve taşlamasını kullanıyorum. Gayet memnunum. ayrıca 2 tane de makitta var. Aralarında bir fark hissettirmedi şu ana kadar. Kaldı ki black&dacker in çapak korumasının mandallı olması ve tutucu somonun anahtarsız sökülebilmesi de çok pratik. Pişman olmadığımı söyleyebilirim.