daha dogrusu soyle demeliydim. arkadaşlar bir yag çeliğinin kesici agzını erimiş cam ile kapladım sonra suda sertleştirdim.

bu zihni sinir işi neden yaptıgıma gelince cunki yagım bitmişti

şaka şaka. bıçak agzını biley taşında inceltirken bir ara dalıvermişim. hani otomatige bağlarsınız ya o şekil (şaka yapmıyorum) oldukça inceltmişim. 0.2 mm su verme işlemi sırasında yüzeyden kabuklanma payı kalmadıgı için hem temiz bir iş olsun hemde ince agzı mahvetmiyeyim diye cam ile sıvamaya karar verdim. bu fikir bende sefanın ael b denemeleri sırasında oluştu. velhasıl incelikle camın içinde duracagı bir kap yaptım sonra floresan camını kırıp içine doldurdum. ( siz yapmayın) çünkü bu floresanların beyaz gorunmesine neden olan iç yüzeyini kapladıkları ince bir toz var. oda eriyigin içine kaaarışıyor. bence o toz iyibir şey degil. en azındn tadı iyi degil

sahi nedir o toz bileninniz var mı?
neyse ilk once karpit ocagında verdim ustten alevi verdim alevi. sıvılaşacak düye ümit ediyorum ama olmadı . en fazla kulak memesi kıvamına geldi. sonra eski dost komur ocagını actım ordada taam istedigim gibi olmadı ama sanırım ben en sıcak anlarını yakalıyarak ilk once cama daldırdım bıçagı sonra suda sertleştirdim. keske o işlemlerin de fotografı olsa idi ama yok maalesefsonuc taş gibi sert bir agız oldu. heyecanla o anında fotografını cekmeyi unutmusun. ama sanırım bir şekiiilde etraftaki mm lik cam tabakası çeligin aniden sogumasını onledi. amaaa anırım bainit urnundan kurtardım. basit bir ege testinden başarı ile gecti. biraaz bu konuda kafa patlatırız diye düşündüm.