Bilmiyorum aktardıklarım birilerine fikir veriyor mu, yardımı oluyor mu... Oluyordur umarım.
Fırının kutu kısmında önceki mesajımda bahsettiğim değişikliği yaptım. SSR'a bağlı olan soğutucu aluminyum blok üstte, ssr altta olacak şekilde kutuya yerleştirdim. İkisi arasına termal macun da sürdüm. Kesinlikle çok daha verimli oldu.
Fırından çıkan yanmaz kablolar ile kutu arasındaki montajda arka kısma ufak kafes benzeri bir metal kutu ekledim. Ön tarafı ızgara şeklinde, yanları açık. Bu sayede fazla ısınmasını engellemiş, kendimi elektrik çarpmasından korumuş ve kabloların da göz önünde olmasını sağlayarak istenmeyen bir durum olup olmadığını kolayca gözlüyor olacağım. Araya yerleştirdiğim duş zamazingosu çok şık durdu

Kargaya yavrusu şahin görünürmüş

Fırının arka kapağında ortalara denk gelen kısma birkaç delik daha açtım ve birkaçının çapını genişlettim, tam altında rezistansın bağlı olduğu klemens ve soğutucu blok var. Buraya dışardan bir fan takabilirim. Ama fanı içeri doğru mu üfletmeliyim yoksa içten dışarı doğru mu? Hangisi sağlıklı olur kararsız kaldım.
Fırına elektrik taşıyan 3x2,5 mm kablonun da dışına yine aslında su tesisatı için kullanılan çelik bükülebilir boruların dış korumasını geçirdim. Olur da fırına temas ederse ısıyı dağıtır diye umuyorum.
Geriye kutunun fırın üstüne uygun bir yere, yüksek bir pozisyona yerleştirilmesi ve kapak kilidi montajı kaldı.
Kapağın sızdırmazlık işini hallettim bu arada. Kapakta, tam fırının ağzına karşılık gelecek şekilde ve fırın ağzı ölçülerinde 25 mm seramik board ve üzerine seramik battaniye yerleştirdim. Kapağı kapatınca bu kısım fırının içine doğru giriyor ve bastırarak kapatınca sızdırmaz bir kavuşma sağlıyor. Yine fırının ağız kısmına da 1 cm kalınlığında seramik board var, altında da 25 mm seramik battaniyeden 2 kat. Bunu fotoğrafa bir türlü yansıtamadım belki gün ışığında daha iyi bir foto çekebilirsem yüklerim. Bu haliyle fırını 1000 derece üzerinde yaklaşık 2 saat kadar çalıştırdım ve korktuğum gibi ön yüzde bir esneme-çarpılma olmadı.
Sona gittikçe yaklaşıyorum

Buyrun fotolar