Bıçak Sanatı - Forum

Ne işe yarar ben de bilmiyorum

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
Ne işe yarar ben de bilmiyorum
« : 09 Mayıs 2018, 22:47:22 »
Merhaba Herkese.

Bu bıçağa benzer bir modeli kayınbiraderim internette beğenip kendisi yapmak istedi. Modeli kopyaladı, 6mm D2 lamadan lazerde kestirdi, 3 açılı ağzını işyerindeki frezede kendisi açıp, ısıl işlem yaptırdı. İsim soyisminin baş harflerinden oluşan ortadaki pimi tel erozyonda kestirip siyah epoksi ile dondurdu. Bu aşamaya kadar ben sadece fikir anlamında destek oldum. Zaten kendisi de freze de ağzı açma dışında pek birşey yapmadı aslında :) Kabzada ise kök ceviz + karanlıkta parlayan fosforlu bir ara malzeme ve maple burl ağaçları aralarda pirinç kullanarak lamine edildi. Ben perdah, kabza formu, bileme, vs bu hale gelene kadar ki diğer tüm işlemleri yaptım. Ortak çalışma sonucu ortaya çıkmış farklı bir bıçak oldu, hatta kabza yapıştırma aşamsında çıkan bir sorun ile de forum üyelerinden fikir ve destek istemiştim. Umarım beğenirsiniz, selamlar.
instagram: @hevesadami

Ynt: Ne işe yarar ben de bilmiyorum
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2018, 02:49:44 »
Nefis bir iş olmuş, saptaki detaylar ve işçilik göz kamaştırıcı türden. Ellerine kollarına sağlık.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2018, 06:03:20 »
Sayın Oktar,

Bıçağın formu çok hoş olmuş, ayrıca mozaik pim konusunda çok başarılısınız. Sanırım kar tanesi motifide tel erozyon. Mozaik pimlerde bu işi Türkiye de yapan Kaya usta var. Onun dışında ilk kez gördüm. Ufak iş için esnafı ikna etmek zor.
Kabza ve hatları da estetik duruyor, ahşap tecrübeniz bıçaklarınızın kaliresini yukarı çekiyor. Başarılar  dilyorum.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

OnurA

• 118
  • Onur
  • Meslek: Biyomedikal
  • Yer: Izmir
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2018, 11:05:57 »
Tüm detaylar birbiri ile uyumlu, lamine işçiliği 5 yıldızlı olmuş, formuda sıradışı ben çok beğendim. Tebrikler

coktar

• 381
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2018, 11:28:40 »
Nefis bir iş olmuş, saptaki detaylar ve işçilik göz kamaştırıcı türden. Ellerine kollarına sağlık.

Eksik olmayın ustam. Teşekkür ederim.

coktar

• 381
« Yanıtla #5 : 10 Mayıs 2018, 11:29:50 »
Sayın Oktar,

Bıçağın formu çok hoş olmuş, ayrıca mozaik pim konusunda çok başarılısınız. Sanırım kar tanesi motifide tel erozyon. Mozaik pimlerde bu işi Türkiye de yapan Kaya usta var. Onun dışında ilk kez gördüm. Ufak iş için esnafı ikna etmek zor.
Kabza ve hatları da estetik duruyor, ahşap tecrübeniz bıçaklarınızın kaliresini yukarı çekiyor. Başarılar  dilyorum.

Saygılarımla,

Çok teşekkür ederim. Evet kar tanesi motifi de tel erozyon. Haklısınız maliyeti yüksek oluyor ve adetli olmayınca hatır gönülle yaptırılıyor.

coktar

• 381
« Yanıtla #6 : 10 Mayıs 2018, 11:30:24 »
Tüm detaylar birbiri ile uyumlu, lamine işçiliği 5 yıldızlı olmuş, formuda sıradışı ben çok beğendim. Tebrikler

Sağ olun. Teşekkürler.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #7 : 10 Mayıs 2018, 13:48:58 »
Elleriinize sağlık celik seçiminden kabza modeline hepsi cok başarılı be güzel olmuş. Ozellikle kabza pimleri harikulade olmuş
Beni bu guzel havalar mahvetti