Bıçak Sanatı - Forum

Napacağımı şaşırdım

Buğrahan Çakmak

• *
  • 11
  • Yer: Kayseri
Napacağımı şaşırdım
« : 28 Nisan 2018, 20:45:04 »
Öncelikle bütün büyüklerime ve küçüklerime selam olsun. Abilerim, kardeşlerim ben Kayseri'de ikamet ediyorum ve bıçaklar benim için bi yaşam tarzı sayılır. Daha önce hiç yekpare veya fix bi bıçağım olmadı. Benim asıl sorum şu ki inanınki 65 tl param var ve öğrenciyim daha fazlasını bulamayabilirm. Bıçak satan pazarın hepsini gezdim ve hepsi Çin malı yada başka bıçakların kopyası 50-60 tl arası. Fakat asıl sorun da şu ki sizce bu Çin malı yekpare bıçaklar alınırmı ? ustalarıma soruyorum. Nolur cahilliğimi bağışlayın abilerim ve kardeşlerim. Biliyorum bu paraya çok zor ama dardayım ve bıçak benim hayat tarzım gibi bişey. Birde aklımda morakniv robust tarzı bıçaklar var fakat onlarda karbon çeliği ve full tang değil galiba. Siz ne önerirsiniz lütfen cevaplarınızı bekliyorum... Allaha emanet

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
Ynt: Napacağımı şaşırdım
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2018, 21:19:22 »
Memleketini yazmasaydın da tahmin edebilirdik bence kardeşim. :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2018, 22:02:26 »
Moralar oldukça iyi 65 liraya kadar paslanmaz mora modelleri var.Ben vakti zamanında aldığım 20 liralık Bahco(paslanmaz) ve Moraları(karbon) tepe tepe kullanıyorum sanada tavsiye ediyorum.  ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2018, 01:42:22 »
Moralar oldukça iyi 65 liraya kadar paslanmaz mora modelleri var.Ben vakti zamanında aldığım 20 liralık Bahco(paslanmaz) ve Moraları(karbon) tepe tepe kullanıyorum sanada tavsiye ediyorum.  ;)
Bence burada yazılanlara kulak verin.

Buğrahan Çakmak

• *
  • 11
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2018, 09:15:47 »
Tüm cevaplar için çok teşekkür ederim.  Anladigim kadariyla Çin mallarından uzak durmaliyim. Şimdiki tek sorun milletin "bi bıçağa bu para verilirmi" birde bi tanıdığım var kendisi kasap bana söküm yaptığı bıçağı hediye edip vazgecirmeye çalışıyor
. Bilmiyorum bir söküm bıçağı doğada ne kadar işe yarar.  Kusura bakmayın çok uzun oldu. Hepinize saygılar

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2018, 10:41:01 »

+💯1

Canım kardeşim bence sen bu sevdadan vazgeç.
Beni bu guzel havalar mahvetti

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2018, 14:56:10 »
Yunus ustam doğru demiş. 65 tl ye bıçak alınır ama elinde kalabilir. Bence sabret biraz daha birikim yap evladiyelik bir bıçak al. Dağ taş dere tepe kullan

Buğrahan Çakmak

• *
  • 11
« Yanıtla #7 : 30 Nisan 2018, 17:09:51 »

+💯1

Canım kardeşim bence sen bu sevdadan vazgeç.

Hocam galiba Kayseri'nin piyasasından bahsediyorsunuz  :)) Hepinize teşekkür ederim tekrardan ben o zaman paramı biriktireyim. Gerçi bu seferde ailemi ikna etmek kalacak :D Neyse konu silinebilir admin kardeşlerim...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #8 : 08 Mayıs 2018, 11:33:20 »
Bence burada yazılanlara kulak verin.

+1
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

CANER AKSU

• 75
  • 44
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 08 Mayıs 2018, 11:38:41 »
Bıçaklar senin için bir yaşam tarzı ise paranı biriktirip güzel bir bıçak alıp kullanırsın. Ya da paranın yettiği kullanışlı bir bıçak alır kullanırsın. Bahco ya da mora senin ihtiyacını karşılar ama yok ben illaki de fulltang yekpare av bıçağı istiyorum diyorsan piyasada bolca var 65 70 lira civarı.

Buğrahan Çakmak

• *
  • 11
« Yanıtla #10 : 08 Mayıs 2018, 20:37:50 »
Cevabınız için teşekkür ederim. Galiba dediğiniz gibi ya bi Mora yada bi Bahco alıp başlayacağım bu işlere. Bu arda 65-75 tl olanlar genelde çin malı oluyormuş bu yüzden pek düşünmüyorum yinede teşekkür ederim...saygılar