Bıçak Sanatı - Forum

Ağzı bozduk konu buralara geldi

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
Ağzı bozduk konu buralara geldi
« : 26 Nisan 2018, 22:42:53 »
Merhaba Herkese.

Bant zımpara makinemi ilk aldığımda ağzını açarken hatalar yapıp bozduğum bir profil vardı. Mecburen tam taşlayıp hataları ört bas etmeye çalıştım. Genelde scandi ağız yapmayı seviyorum ama bu sefer böyle oldu. Kabzası ise Kök ceviz , kırmızı lineer ve mozaik pimlerden oluşuyor. Ellerimin kusuruna bakmayın bitik biliyorum :)
instagram: @hevesadami

higicir

• **
  • 109
  • Meslek: Finans
Ynt: Ağzı bozduk konu buralara geldi
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2018, 23:01:51 »
Güzel olmuş elinize sağlık
Halil İbrahim
Instagram bıçak.ahşap.epoksi.hobi

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2018, 23:04:22 »
Elinize sağlık

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2018, 23:45:17 »
    Ellerinize sağlık güzel bir iş olmuş :)
    Çeliğin cinsi ve sizin yaptıklarınız( normalizasyon, su verme, meneviş vs) hakkındada bilgi verebilir misiniz acaba.

coktar

• 381
« Yanıtla #4 : 27 Nisan 2018, 00:01:27 »
    Ellerinize sağlık güzel bir iş olmuş :)
    Çeliğin cinsi ve sizin yaptıklarınız( normalizasyon, su verme, meneviş vs) hakkındada bilgi verebilir misiniz acaba.

İyi hatırlattınız bu kısımları yazmamışım. Profil bu hobiye yeni başladığımda ve neyin nereden tedarik edileceğini daha az bilirken bıçakyap.com'dan tedarik ettiğim hazır profil sleipner cinsi bir çelik. Isıl işlemi ise başka bir yerde yaptırdım ve 60hrc sertlikle geldi. Açıkçası sürecin ısıl işlem kısmı bilgi eksikliğinden olsa gerek profesyonellere bırakmayı tercih ettiğim ve üzerine kafa yormak istemediğim bir kısım. Zamanla o konuya da kafam basacak inşallah :) bana şu an bu hobide keyif veren şey ağız açma ve kabza yapımı gibi işçilik ve yaratıcılık odaklı kısımlar.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 27 Nisan 2018, 08:56:54 »
Başlığı mercek altında açtığınız için ahkam kesmek istemiyorum, o sebeple bir yorum yapamıyorum fakat form ve dizayn olarak benim çok beğendiğim bir tarz. Saptaki ince bel ve tombik kısım çok hoş  görünüyor, onu çok beğendim. Elinize sağlık.

coktar

• 381
« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2018, 09:02:01 »
Başlığı mercek altında açtığınız için ahkam kesmek istemiyorum, o sebeple bir yorum yapamıyorum fakat form ve dizayn olarak benim çok beğendiğim bir tarz. Saptaki ince bel ve tombik kısım çok hoş  görünüyor, onu çok beğendim. Elinize sağlık.

Telefondan girdiğim için yazılar çok küçük ve yanlışlıkla sabit namlu yerine buraya eklemişim bilerek seçtiğim birşey değil doğru yere taşıyabiliyor muyum bilemedim

coktar

• 381
« Yanıtla #7 : 27 Nisan 2018, 13:37:21 »

Telefondan girdiğim için yazılar çok küçük ve yanlışlıkla sabit namlu yerine buraya eklemişim bilerek seçtiğim birşey değil doğru yere taşıyabiliyor muyum bilemedim

'mercek altında' kısmının amacını yeni okudum ben daha önce bu kısmı fark etmemiş ve sadece sabit namlu çalıştığım için 'Sabit Namlu' kısmına paylaşım yapıyordum. Ben yaptığım bıçakların herkes tarafından eleştirilmesi ve yorumlanmasını tercih ediyorum ki hatalarımı görebileyim. Bu sebeple bundan sonra paylaşımları Mercek Altında kısmına mı yapmalıyım? Orkun arkadaşımızın cümlesinden sanki bu başlık altında paylaşım için tam tersi geçerliymiş gibi anladım önce. Bilen birisi açıklarsa çok sevinirim. Selamlar

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 27 Nisan 2018, 13:43:36 »
Evet doğru yapmışsınız. Benim söylemek istediğim; Bu başlık altında bıçağınızı yorumlayacak ustalarımız var forumda. Benim deneyim ve tecrüben burada sizin bıçağınızı yorumlamaya yetecek düzeyde değil. O sebeple sanki normalde paylaşıyormuş gibi altına sadece düşüncelerimi belirtmek istedim. Endişem ise benim güzel olmuş diye yazmam bu başlık altında ahkam kesiyormuş gibi görünmem, ki bunu istemiyorum. Bu sebeple açıklama yapma gereği hissettim.

coktar

• 381
« Yanıtla #9 : 27 Nisan 2018, 14:01:48 »
Evet doğru yapmışsınız. Benim söylemek istediğim; Bu başlık altında bıçağınızı yorumlayacak ustalarımız var forumda. Benim deneyim ve tecrüben burada sizin bıçağınızı yorumlamaya yetecek düzeyde değil. O sebeple sanki normalde paylaşıyormuş gibi altına sadece düşüncelerimi belirtmek istedim. Endişem ise benim güzel olmuş diye yazmam bu başlık altında ahkam kesiyormuş gibi görünmem, ki bunu istemiyorum. Bu sebeple açıklama yapma gereği hissettim.

Anlaşılmıştır şimdi :)
Selamlar

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2018, 20:43:43 »
İşte bu benim en sevdiğim ağız full taşlama buna bayılıyorum eline sağlık kardeşim 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽😀
Beni bu guzel havalar mahvetti

coktar

• 381
« Yanıtla #11 : 27 Nisan 2018, 21:46:57 »
İşte bu benim en sevdiğim ağız full taşlama buna bayılıyorum eline sağlık kardeşim 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽😀

Ben de senin isim-logo uyumuna bayılıyorum, çok güzel bulmuşsun

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #12 : 28 Nisan 2018, 03:19:23 »

Ben de senin isim-logo uyumuna bayılıyorum, çok güzel bulmuşsun

😀 teşekkür ederim. Birden bire ortaya çıktı, aslında ilk düşündüğüm Zümrüt’ü Anka’ydi
Beni bu guzel havalar mahvetti