Teşekkürler ediyorum dostlarım , ustalarım varolun.

Balçaktaki bakır yıldız için ne kakma , ne de akıtma diyemiyorum
Yatağanım için metal üzerine bezeme çalışmaları sırasında aklıma gelip , adeta kendiliğinden çıkıveren bir teknik ilk defa da bu bıçakta uyguladım .
Uygulamak isteyen arkadaşlar isterler ise çizimli anlatımını da yaparım şimdilik kısaca : önce her iki balçak yanağını aynı eksende 4 mm matkapla deldim ( namluyu delmeden. ) . Namluya değen yüzeylerden de balçaktaki deliği havşaladım . Daha sonra dışa bakan yüzün delik kenarlarına , ince üçgen kesitli keski ve saatçi eğesi ile , yıldızın sivri ucundan başlayıp delik merkezine doğru hafifçe derinleşen ve deliğe açılan beş kanal açtım .
Dışarıda ucunu perçin topuzu halinde dövdüğüm 4 mm bakır teli , topuzu üst oluklara gelecek şekilde deliğe takıp balçak yanağından 4 mm kadar uzun bırakıp kalanını kestim
Bir yanı topuzlu bu bakırı 50 gramlık perçin çekicimle , heriki yanını iyıce yayarak kanalları da kapatana kadar döverek sıkıca perçinledim .
Namluya değen yüzünü balçak hizasına eğeleyip iki balçak yüzünü de pirinç perçinle namluya perçinledim .
Dışta kalan bombeleri de balçak hizasına eğeleyip zımparaladım , Parlattım .
Biraz daha belirgin olması için dış kenarlara kakma ile çizgi atmayı düşünüyordum ama parlattıktan sonra bu yarı belirgin halini daha çok sevdim .