Bıçak Sanatı - Forum

2 teker bant zımpara makinesi planı arıyorum.

prm

• *
  • 6
  • Meslek: Paramedik
  • Yer: denizli
2 teker bant zımpara makinesi planı arıyorum.
« : 05 Nisan 2018, 20:08:27 »
Arkadaşlar merhaba,

2 teker bant zımpara makinesi planına ihtiyacım var. Forumu baya araştırmama rağmen çalışan bir link bulamadım. Elinde ölçüleri sorunsuz dwg yada dxf dosyası olan varsa paylaşabilir mi?

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
Ynt: 2 teker bant zımpara makinesi planı arıyorum.
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2018, 08:38:32 »
İyi günler youtube Luca.'s garage yaz orada güzel planlar var. İster 2 ister 4 teker bulabilirsiniz.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2018, 11:55:22 »
benim forumda yaptığım  vardı. Osman kardeşimizde çizimleri  eklemişti
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

prm

• *
  • 6
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2018, 12:34:08 »
https://grabcad.com/library/tag/knife?page=1&per_page=100&time=all_time&sort=recent&query=Belt%20Grinder

Teşekkürler inceliyorum.

İyi günler youtube Luca.'s garage yaz orada güzel planlar var. İster 2 ister 4 teker bulabilirsiniz.

Öncelikle teşekkür ederim. Bana daha net çizimler lazım. Ana gövdenin lazer kesim ile kesileceği diğer patçalarının da net ölçüleri olan bir çizim. Malum bunu tornacıya tada demirciye kestireceğim bu nedenle net ölçüler gerekli.

benim forumda yaptığım  vardı. Osman kardeşimizde çizimleri  eklemişti

Evet aydın bey ben onu bulamıyorum bir türlü...

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2018, 13:03:16 »
//www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=8186.80

3 tane delikli yuvarlak parcanın 2 si  mevcut  verebilirim  size
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2018, 14:28:49 »
Olan dosyaları topladım iş görürse buyurun.
http://dosya.co/7mre9wotugsi/OsmanKurt.rar.html
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

prm

• *
  • 6
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2018, 20:06:07 »
Teşekkürler dosyaları aldım 1 hafta 10 gün içinde kesimi yaptırıp çalışmalara başlayacağım inşallah.

prm

• *
  • 6
« Yanıtla #8 : 10 Nisan 2018, 20:23:50 »
Arkadaşlar yapmayı düşündüğüm 2 tekerli bant zımpara makinesi için çalışmalara başladım. Sayın Aydın Karakişi ve Osman Kurt bey’ in yadımı ile planları aldım. Bungün lazer kesim şiparişini verdim perşembe günü elimde olacak inşallah. Lazer kesim 10 mm saçtan yapılacak ve 100 tl ye malolacak.
Bu arada Aydın bey gönderdiğiniz hediye elime geçti. Sayenizde makinenin ilk parçalarını temin ettim. Sırada elektrik motoru var. 2 hp lik bir motor düşünüyorum. Monofaze ikinci el motor bulmak çok zor. Bu biraz zaman alacak gibi...

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2018, 23:44:24 »
Arkadaşlar yapmayı düşündüğüm 2 tekerli bant zımpara makinesi için çalışmalara başladım. Sayın Aydın Karakişi ve Osman Kurt bey’ in yadımı ile planları aldım. Bungün lazer kesim şiparişini verdim perşembe günü elimde olacak inşallah. Lazer kesim 10 mm saçtan yapılacak ve 100 tl ye malolacak.
Bu arada Aydın bey gönderdiğiniz hediye elime geçti. Sayenizde makinenin ilk parçalarını temin ettim. Sırada elektrik motoru var. 2 hp lik bir motor düşünüyorum. Monofaze ikinci el motor bulmak çok zor. Bu biraz zaman alacak gibi...

2.el motor bulmak kolay aslında sanayide bobinajcılara bakın genelde ellerinde bakımı yapılmış 2.el motorlar bolca olur. Yani bizim burda öyle hatta eski iş yerimde tamir beklemek yerine eskiyi verip direk hazır yapılmışını alıyorduk.

prm

• *
  • 6
« Yanıtla #10 : 11 Nisan 2018, 22:31:41 »

2.el motor bulmak kolay aslında sanayide bobinajcılara bakın genelde ellerinde bakımı yapılmış 2.el motorlar bolca olur. Yani bizim burda öyle hatta eski iş yerimde tamir beklemek yerine eskiyi verip direk hazır yapılmışını alıyorduk.

Denizlide oldukça zorlanıyorum. Bu gün 2 hp lik monofaze 2 motor buldum ikisi de 2800 devir. O devir hızı da yüksek gibi. Bu gidişle 1.1 kw yani 1,5 hp 1500 d/d gamak monofaze sıfır alacak gibiyim. Biraz daha araştıracağım bakalım.

Motor araştırırken aşağıdaki poliyamid transpalet tekerleğini buldum. Üst tekerde kullanmak için 15 tl karşılığında satın aldım. Hazır balıksırtı 82x70x20 ebadında.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 16 Nisan 2018, 13:23:05 »
Daha önce hiç bant zımpara makinesi kullanmadığım için soruyorum; Yüksek devirli olması daha iyi değilmi? Düz mantık düşününce hangisi daha güçlü ve daha hızlı dönebiliyorsa o daha iyidir diye fikir oluştu kafamda.

bobinajcı

• 301
  • Meslek: bobinaj
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #12 : 16 Nisan 2018, 23:17:18 »
motora takacagınız tahrik kasnagının çapını büyüterek devir sayısını yükseltebilir,  yada küçülterek  deviri düşürebilirsiniz.
motorun 1400 yada 2800 olmasının önemi yok  .
1400 devir motora 20cm lik teker takacaksanız  2800 devir motora 10 cm lik teker takıp  aynı deviri alabilirsiniz.
kolay gele
“Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma.” HZ. Mevlana

Mahmut Erdoğan

• 586
« Yanıtla #13 : 17 Nisan 2018, 18:35:39 »
benim koşu bandını parçaladım motorundan yaptım
hız kontrol sisteminide aynen hız kontrolu için kullanıyorum.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #14 : 17 Nisan 2018, 20:02:29 »
Daha önce hiç bant zımpara makinesi kullanmadığım için soruyorum; Yüksek devirli olması daha iyi değilmi? Düz mantık düşününce hangisi daha güçlü ve daha hızlı dönebiliyorsa o daha iyidir diye fikir oluştu kafamda.

::)  ::)  ::)

Mahmut Erdoğan

• 586
« Yanıtla #15 : 17 Nisan 2018, 21:59:53 »

::)  ::)  ::)
bazen hızlı bazen yavaş bazende orta hız iyidir
çalıştığım yere göre degişir

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
« Yanıtla #16 : 18 Nisan 2018, 18:43:48 »
Yüksek devire sahip olması gücünü etkilemez , güç farklı bir faktördür. Çok baskı yapılırsa yüksek devirli ancak gücü az olan makine bayılma yapabilir. Ayrıca taşladığınız materyale göre taşlama hızı farklı olmalıdır. Çok yüksek devirde ahşap yanabilir , çok düşük devirde çelik yavaş aşındırılır. Bu yüzden farklı aplikasyonlarda kullanabilmek için hızın değiştirilebilir olması bence en uygunudur.
Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #17 : 19 Nisan 2018, 09:42:45 »
Cevaplar için cok teşekkürler. Tam rakamsal olarak XXX rpm ağaç için, YYY rpm metal için uygundur kadar olmasa da genel olarak bir fikir edindim.

Mahmut Erdoğan

• 586

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
« Yanıtla #19 : 19 Nisan 2018, 18:52:09 »
Cevaplar için cok teşekkürler. Tam rakamsal olarak XXX rpm ağaç için, YYY rpm metal için uygundur kadar olmasa da genel olarak bir fikir edindim.
RPM(revolutions per minute) bir tekerin bir dakikada kaç tur döndüğünü belirtir. Önemli olan tekerin döndürdüğü bandın hızıdır çünkü aşındırdığımız materyalle etkileşimde olan banttır.
Bu konu bant hızının nasıl hesaplanabileceğini anlatıyor: https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=771.0
Ahşap için 8-10 m/sn , ortalama hızda metal aşındırma için 15-17 m/sn , kaba ve hızlı metal aşındırmak için 20-25 m/sn'nin yeterli olabileceğini düşünüyorum. Sayıların az miktarda oynamasında sakınca olacağını zannetmiyorum.
Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell