Bıçak Sanatı - Forum

Av Bıçağı - 4

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
Ynt: Av Bıçağı - 4
« Yanıtla #20 : 17 Nisan 2018, 17:43:58 »
teşekkürler hocam tavsiyenize uyacagım.

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
« Yanıtla #21 : 18 Mayıs 2018, 21:30:02 »
evet bıçaklarımı ısıl işleme gönderdim.özellikle 450 derece meneviş yapılmasını istedim ısıl işlemci arkadaşla aramızda geçen diyoloğa göre paslanmazlarda meneviş sıcaklığı arttıkça tokluğun azaldıgı,180 derecede maksimum tokluğun oldugu bilgisini verdi.

mured

• *
  • 7
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Zonguldak-Konya
« Yanıtla #22 : 20 Mayıs 2018, 01:12:57 »
Maşallah, tam bir sanat eseri

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 20 Mayıs 2018, 01:40:20 »
evet bıçaklarımı ısıl işleme gönderdim.özellikle 450 derece meneviş yapılmasını istedim ısıl işlemci arkadaşla aramızda geçen diyoloğa göre paslanmazlarda meneviş sıcaklığı arttıkça tokluğun azaldıgı,180 derecede maksimum tokluğun oldugu bilgisini verdi.
Efendim siz Hocamızın tavsiyesini dinleyin,  emin olun zarar görmezsiniz.
Bu bilgiyi veren arkadasa,  kaç çeşit paslanmaz çelik bildigini bir sorun isterseniz.
Böhlerin ısıl işlem dokümanını bir incelemenizi tavsiye ederim.
Verilen bu:

https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

« Yanıtla #24 : 20 Mayıs 2018, 03:52:19 »
Selçuk, Sen "tavsiye edermisiniz?" deyince, tavsiye ederim demiştim ki zaten söz konusu çeliğe kendi uygulamam da böyle. Isıl işlem merkezindeki arkadaşımız da bir başka tavsiye de bulunmuş. Bir başkası da bir başka tavsiyede bulunabilir. Doğru olan bize yapılan tavsiyeyi bir başka tavsiyeyle doğrulamak değildir. Doğru olan Kutsal arkadaşımızın paylaştığı meneviş tablosuna bakıp oradan doğrulamaktır. Çok "tavsiye" li bir yanıt oldu  ;) ama tavsiyem odur ki; bu tür konularda kimsenin söylediğine tam inanmayıp, bilgiyi başka kanallardan da doğrulama yoluna gitmek en iyisidir, sorgulayıcı olmak lazım, çünkü hepimiz yanılabiliriz.

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
« Yanıtla #25 : 20 Mayıs 2018, 15:45:53 »
evet yanlış anlaşılma olmasın ben ısıl işlemciye tam olarak inandığım için değil zaten benim istediğim derecede değil kendi bildikleri ısıda meneviş yapmışlar.