Bıçak Sanatı - Forum

Ateş yakma seti (çakmak taş, çakmak, kav)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ateş yakma seti (çakmak taş, çakmak, kav)
« : 12 Mart 2018, 14:03:38 »
Çakmak taşı, çakmak ve kav ile ateş yakmak için yaptığım yeni set.

« Son Düzenleme: 12 Mart 2018, 14:05:19 Gönderen: gökhan bakla »

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: Ateş yakma seti (çakmak taş, çakmak, kav)
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2018, 15:17:58 »
Az once instagramda gormustum. cok guzel, sade ve islevsel gorunuyor Gokhan ustam. ellerine saglik

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2018, 18:43:25 »
Ne hoş bir video olmuş. Elinize sağlık.
Mahir Selim KESKİN

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2018, 20:07:18 »
Hem çalışma hem video harika olmuş ustam. Ateş çubugu falan neymiş, kullandıgın aletin bir ruhu olmalı. Eline sağlık  :2up
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #4 : 12 Mart 2018, 20:19:22 »
  Gökhan harika paylaşım ellerine  sağlık .Teneke kutu da harika  ;D
  Tanrı Zeus ateşi kendisinden çalıp insanlara veren Epimetheus a çok kızar ve insanları cezalandırmak için güzeller güzeli Pandora yı yaratır .Pandora ya aşık olan Epimetheus ,Pandora ile evlenir .Düğün hediyeleri Zeus tan gelen içinde kötülüğün olduğu , asla açılmaması gereken kutudur .Meraklı kadın kuyuyu açar ...
   Hey gidi medeniyeti başlatan ateş ,ustanın ellerinde sen nelere kadirsin .

CANER AKSU

• 75
  • 44
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2018, 21:38:10 »
Gökhan tebrik ederim. Biliyorsun benim için bu çelik çakmağı ayrı bir tutku. Pamuklu kumaştan kav kolay kıvılcım tutuyor ancak gelecek olan mantar kav ayrı bir güzel olacak otantik olmasından dolayı.
O mantarın işlenmesini de ben fotoğraflayıp paylaşırım.
bu arada kav kutunun üzerine 2mm lik bir delik açarsan, pamuklu kumaş ya da mantar kömürleştirirken oluşan gazın kolayca çıkmasını sağlarsın. Ben kanzuk pastil kutusu kullanıyorum. Hem saklamak için hem de kav hazırlamak için çok güzel kutu.

CANER AKSU

• 75
  • 44
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2018, 21:48:32 »
Bu arada, çakmak çeliği hani böyle kolye gibi olsa, boyuna asılıp taşınabilse ne de güzel olur. Yanına da küçük bir deri kese. İçine kav ve çıra kıymıkları falan konur. Çok da nefis olur. Küçük bir not: doğum günüm 27 temmuz   ;)
« Son Düzenleme: 12 Mart 2018, 21:51:37 Gönderen: CANER AKSU »

« Yanıtla #7 : 13 Mart 2018, 00:46:27 »
Ellerine sağlık Gökhan Ustam, nefis bir video baştan sona zevkle izledim. Alet ise zaten süper  :2up  :2up

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2018, 08:27:27 »
Elinize sağlık ustam, çok güzel olmuş.
Video ise ayrıca keyifliydi. İşe başlamadan sabah güzel motivasyon oldu:) Emeğinize sağlık.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2018, 09:06:11 »
Az once instagramda gormustum. cok guzel, sade ve islevsel gorunuyor Gokhan ustam. ellerine saglik

Teşekkürler Orhan.

Ne hoş bir video olmuş. Elinize sağlık.

Teşekkürler Mahir.

Hem çalışma hem video harika olmuş ustam. Ateş çubugu falan neymiş, kullandıgın aletin bir ruhu olmalı. Eline sağlık  :2up

Teşekkürler Emrah, dediğin gibi amaç sadece ateş yakmak olsa kibrit mi bitti ülkede ;)

Gökhan harika paylaşım ellerine  sağlık .Teneke kutu da harika  ;D
  Tanrı Zeus ateşi kendisinden çalıp insanlara veren Epimetheus a çok kızar ve insanları cezalandırmak için güzeller güzeli Pandora yı yaratır .Pandora ya aşık olan Epimetheus ,Pandora ile evlenir .Düğün hediyeleri Zeus tan gelen içinde kötülüğün olduğu , asla açılmaması gereken kutudur .Meraklı kadın kuyuyu açar ...
   Hey gidi medeniyeti başlatan ateş ,ustanın ellerinde sen nelere kadirsin .

Teşekkürler Armağan. Aynen öyle, ateşle başlayan insanlık tarihi...

Gökhan tebrik ederim. Biliyorsun benim için bu çelik çakmağı ayrı bir tutku. Pamuklu kumaştan kav kolay kıvılcım tutuyor ancak gelecek olan mantar kav ayrı bir güzel olacak otantik olmasından dolayı.
O mantarın işlenmesini de ben fotoğraflayıp paylaşırım.
bu arada kav kutunun üzerine 2mm lik bir delik açarsan, pamuklu kumaş ya da mantar kömürleştirirken oluşan gazın kolayca çıkmasını sağlarsın. Ben kanzuk pastil kutusu kullanıyorum. Hem saklamak için hem de kav hazırlamak için çok güzel kutu.

Bu arada, çakmak çeliği hani böyle kolye gibi olsa, boyuna asılıp taşınabilse ne de güzel olur. Yanına da küçük bir deri kese. İçine kav ve çıra kıymıkları falan konur. Çok da nefis olur. Küçük bir not: doğum günüm 27 temmuz   ;)

Kav mantarı hazırlık aşaması resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum ;)
Kutunun menteşe yerlerindeki boşluk bu iş için kafi gelince ayrıca bir delik delmeye gerek duymadım.
Çakmak, şekli ve boyutu üzerinde dilediğince değişiklik yapılabilecek bir şey. ben bunu yaparken taşıma kaygısı gütmeden atölyede bir kenarda dursun arada yakarım mantığı ile yaptım. Sağlam ve güvenli bir tutuşu var tabi öyle olunca da ortaya acık irice bir çakmak çıktı.  :-\

Ellerine sağlık Gökhan Ustam, nefis bir video baştan sona zevkle izledim. Alet ise zaten süper  :2up  :2up

Teşekkürler Hocam.

Elinize sağlık ustam, çok güzel olmuş.
Video ise ayrıca keyifliydi. İşe başlamadan sabah güzel motivasyon oldu:) Emeğinize sağlık.

Teşekkürle Orkun.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2018, 11:27:06 »
Ustam eline sağlık
Bu çalışmalar, tarihi anlama açısından çok önemli diye
düşünüyorum. Sen de bu işlerin hakkını sonuna kadar
veriyorsun. Çalışmalarında başarılar dilerim, bize her
zaman ilham kaynağı olacak.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 13 Mart 2018, 21:25:40 »
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.