Bıçak Sanatı - Forum

Kömür ile ısıl işlem

berke_625

• *
  • 22
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Kömür ile ısıl işlem
« : 05 Mart 2018, 21:59:32 »
Öncelikle bu  yaz kendi bıçağımı yapmaya karar verdim,  bunun için yaklaşık 100 tl lik bir bütçe ayırdım, Şablon buldum, çürütme ile profili çıkartma fikri hoşuma gitti onu uygulayacağım, Tek sıkıntı ısıl işlem 1060 karbon çeliği kullanacağım. Isıl işlem ile ilgili konuları okudum ancak bunu ilkel koşullarda :) nasıl yapacağıma karar veremedim.

kibrit

• **
  • 99
Ynt: Kömür ile ısıl işlem
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2018, 12:32:17 »
Isıl işlem konularına biraz daha araştır,güzel köz oluşturup mangalda bunuda fön makinesi ile körüklersen  bıçağın nar gibi kızarır.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2018, 17:49:01 »
Amma velakin çeliğin ısıl işlem esnasındaki renklerini çok iyi gözlemlemen şart zira eksik gelirse yeterince sertleşme olmaz, tam ısıyı tutturup yeterince sabit ısısında demleme yapmazsan bubkez de agiz tutuşu çok  keyifsiz olur, fazla gelirse de ilk bakışta normal bir ısıl işlem gibi sertleşir ama karbon büyümesinden dolayı darbe alınca kırılır tecrube ile sabit 😀
Beni bu guzel havalar mahvetti

kibrit

• **
  • 99
« Yanıtla #3 : 13 Mart 2018, 11:51:20 »
Çok araştıracan kardeşim.

Ben burda bir hevesle soru sordum herkese kimse armut piş ağzıma düş yapmadı,zaten öylede olmuyor.
Sonrasından forumu baştan aşağı okudum diyebilirim,youtube da onlarca video izledim.

Pintrest de çok faydalı olabilir.

Googledan arama yaparak başka yerlere bak.

Sonrada deneme yapacan,yaparken daha iyi öğreneceksin.