Bıçak Sanatı - Forum

Puukko -14 ( Kestane Yumru)

Puukko -14 ( Kestane Yumru)
« : 04 Mart 2018, 00:15:17 »
Daha önce de sözünü ettiğim dörtlü Puukko nun ikincisi, belki baydı böyle arka arkaya ama bittikçe paylaşıyorum. Çok fazla detay yok, işlemlerin hepsi bildiğiniz gibi. Sapta kestane yumrusu ve Ziricote kullandım, detayları aşağıya veriyorum.
Çelik: N690
Toplam Boy: 210 mm
Namlu: 103 mm
Kalınlık: 4 mm
Genişlik : 25 mm
Isıl İşlem: Tabloya göre, menevişleme 450 derecede 2X2 saat

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
Ynt: Puukko -14 ( Kestane Yumru)
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2018, 09:45:41 »
Abi ellerine sağlık 2 ve 4 ü bekliyoruz. Sap sonlandırma sı nedir acaba senin 3 lü karışım mı?

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2018, 10:16:46 »
mükemmel bir eser olmuş
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #3 : 04 Mart 2018, 20:02:02 »
elinize sağlık sefa ustam acaba 450 derece menevişin amacı nedir sorabilir miyim?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2018, 20:36:19 »
Elinize sağlık. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #5 : 04 Mart 2018, 21:36:37 »
Çok sağolun arkadaşlar, teşekkür ediyorum.
İsmail, Benim eski karışım ama biraz değişiklik yaptım, terebentin miktarını yarıya indirdim, yağı da zeytinyağı yerine tik yağı kullanıyorum bir kaç seferdir.
Hüseyin, 450 derecede meneviş sonuç olarak firmanın verdiği bir değer, hem kalıntı östenit olmasın hem de görece daha tok olsun ve sertlikte çok düşmesin diye bu sıcaklığı tercih ediyorum.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2018, 23:47:24 »
Tamam hocam bitti ben bir daha gizli kuyruk yapmaya bile kalkışmayacağım zaten bu bıçakları gören gözler (ki bu benim gözüm oluyor)  benim yaptiklarima bakar mi? Bakmaz tabi  :D ben de bugün bitirdiğim gizli kuyruk bıçağımı paylaşayım diyordum şimdi su an vazgeçtim hocam  :)

Ellerinize emeğinize sağlık gerçekten her biri bir diğerinden daha güzel hocam. Ben mi bulamadım bilmiyorum ama hep bir leke bir hata aradım ama yok  :2up müthişler
Beni bu guzel havalar mahvetti

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2018, 09:57:44 »
Hiç de baymadı hocam. Umarım daha uzun yıllar devamı gelir.
Hepsi birbirinden güzel, elinize sağlık.

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2018, 20:40:16 »
Hocam ellerinize sağlık süper ,süper .Videolar da çok açıklayıcı ve öğretici olmuş teşekkür ederiz .Hocam söylemeden geçemeyim ses tonununuz da davudiymiş , şanslı okul şanslı öğrenciler

« Yanıtla #9 : 05 Mart 2018, 22:15:13 »
Valla ne diyeceğimi bilemedim  :-[  çok sağolun, Yunus öyle deme, hepimiz hatalar yapıyoruz sonuçta  ;) Paylaş Sen her işini.
Armağan sağolasın, iltifatına teşekkürler  ^-^ öğrenciler benden kurtulalı üç yıl oldu  ;)

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #10 : 05 Mart 2018, 23:16:30 »
Sefa hocam çok güzel bir çalışma pukko ayrı bir güzellik
Bir istekte bulunsak pukko sapı yapımı ile ilgili bir video çekip atabilirseniz çok ama çok müteşekkir olurum

« Yanıtla #11 : 05 Mart 2018, 23:39:10 »
Kadir teşekkürler, bu video konularına çok uygun bir adam değilim aslında, ayrıca Puukko sapının bu formu biraz alengirli, böyle bir video çekmek için araları hızlı geçmek lazım, videoyu biraz oynamak lazım o da bende yok maalesef  ::). Bu nedenle bu biraz zor görünüyor  ;)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2018, 19:44:50 »
Sefa hocam çok güzel olmuş. Namluyu olduğu gibi birakmak son zamanlarda beninde çok hoşuma gidiyor

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2018, 23:48:49 »
Ya Sefa hocam senin bıçaklara daha doğrusu eserlerine yorum yapmada inan zorlanıyor insan.. hani şu son günlerde türkcell in reklamlarındaki şelaleyi çeken adamın videosu varya neredeyse onu ekleyeceğim..
" konuşaya gerek yok görüyorsunuz" diyorya hani işte o misal.. yoruma gerek yok görüyorsunuz diyor her biri..
Ellerinize sağlık vesselam..
"Maksatların anası sabırdır"

« Yanıtla #14 : 07 Mart 2018, 01:54:16 »
Eyvallah, çok teşekkür ederim...

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #15 : 16 Mart 2018, 15:19:37 »
Eline sağlık Sefa ustam, herşeyiyle süper duruyor. Ustam menevişleme sıcaklığını nasıl sağladınız? elektrikli ocağınız var diye düşünüyorum. 450 derece normal bir fırın için oldukça yüksek bir sıcaklık. Birde ısıl işlem için kullandığınız çelik folyoyu nasıl temin ettiniz? Aliexpress te satılan çelik folyolar var ama tecrübem olmadı.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2018, 15:35:53 Gönderen: Aytunç Ayper(itunch) »
Aytunç Ayper (itunch)

« Yanıtla #16 : 16 Mart 2018, 22:39:11 »
Sağolasın Aytunç, ısıl işlem fırını olunca menevişleme sıcaklığı sorun olmuyor, orada yapıyorum. Aliexpres teki folyolar işe yaramıyor bilgin olsun. Bendeki Avrupadan gelmişti.