Arkadaşlarım, öyle güzel şeyler yazıyorsunuz ki, tüm içtenliğimle söylüyorum; insan okurken mahçup oluyor biraz

ne diyebilirim ki, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Motive ediici etkiniz gerçekten inanılmaz. Sağolun.
Temur, bıçağa başlarken kafamda bir şey oluyor ama bunu kağıda veya bir başka yere çizmiyorum, aklımdaki her neyse olduğu gibi o formu çıkarıyorum ve öylece devam ediyorum. Yolda bir aksilik olursa bunu da nasıl kotarabileceğimi o zaman düşünüyorum. Süreç hep böyle işliyor.
Bı bıçakta sıcak şekillendirme işlemi yok, hattın üzerindeki izleri küçük bir çekicin sivri kısmıyla yaptım, çekicin sivri kısmını biraz düzelttim ve keskinliğini yok edecek kadar da kavislendirdim ve parlattım. Burası tuhaf gelebilir ama dizimin üzerine koyduğum ve örs görevi gören sertleştirilmiş silindirik bir ( çapı 50 mm, boyu 50 mm) çelik üzerinde çekiçle sık izler vurarak bu dokuyu verdim. Bu işlemi bir tarafa yaptığında bıçak ters tarafa doğru eğiliyor ama diğer tarafa da yapıldığında düzeliyor. Eğer her iki tarafa vurulan darbe eşit değilse, veya şiddeti farklıysa izleme bittiğinde iş bir tarafa doğru daha eğik oluyor, bu sefer de diğer tarafa darbeler vurarak bunu düzeltiyoruz. Önemli olana oluşan bu eğikliği mengeneye vs bağlayıp düzeltmemek, bu yapılırsa bıçak ısıl işlemden de eğri çıkma eğilimine giriyor ( denenmiştir) buna dikkat etmek lazım. İşlem bu kadar.